• Minipupillen

  Vanaf het seizoen 2011 – 2012 is v.v. Kagia, in navolging van andere verenigingen in de omgeving, gestart met Mini-Pupillen voetbal. Voetbal voor Mini-Pupillen bij v.v. Kagia is bedoeld voor kinderen (jongens en meisjes) die beginnen met voetballen in de leeftijdscategorie van bij voorkeur 4 tot uiterlijk 6 jaar oud.

  Het motto hierbij is: 'voetballen leer je vooral door te voetballen'.

  Belangrijk bij dit motto is dat de leerbaarheid en het plezier van het voetbalspel wordt vergroot door het voetbal voor deze kinderen te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Het principe wat zich het meest leent om het voetballen te ontwikkelen is 4 tegen 4 (of 5 tegen 5) zonder keeper. Het zorgt voor heel veel balcontact en bevordert de spelvreugde en de ontwikkeling van het kind. En daar gaat het tenslotte om.

  Kinderen in deze leeftijd zijn naast het doelpunten maken vooral gericht op het in het bezit houden van de bal, het pingelen, het spelen van de bal naar een medespeler en schieten op doel. In de trainingen ligt daarom het accent op het leren omgaan met de bal in basisvormen, waarbij er zoveel mogelijk met kleine aantallen wordt geoefend. In het partijspel kunnen verschillende accenten worden gelegd, waarin de handelingen van de kinderen met de bal benadrukt worden (zoals dribbelen, passeren, passen en schieten).

  Het doel van het Mini-Pupillen voetbal is dat de kinderen plezier hebben in het voetballen, de basisbeginselen leren van het voetbal en hun balbeheersing en balgevoel ontwikkelen.

  Opzet:

  Mini-Pupillen (4-5 jarigen)*

  De 4-5 jarigen kunnen iedere zaterdag gebruik maken van een training. De training is van 09:00 – 10:00 uur en bestaat uit verschillende voetbal spellen en natuurlijk een partyspel. Voor de 4-5 jarigen wordt tegen een huurprijs een trainingspak beschikbaar gesteld. Actuele huurprijzen zijn op de site van Kagia terug te vinden.

  Mini pupillen (6 jarigen)*

  De 6-jarigen worden lid van Kagia en trainen doordeweeks mee. Op zaterdag spelen de 6 jarigen een onderlinge 4 tegen 4 competitie (champions League). De wedstrijden op zaterdag zijn altijd bij Kagia van 09:00 – 10:00 uur. Incidenteel worden 4x4 wedstrijdjes tegen verenigingen in de omgeving van Lisserbroek georganiseerd. In de laatste maanden van het seizoen (maart-mei) wordt in aanloop naar de F-pupillen leeftijd met deze groep een start gemaakt met het spelen van wedstrijden 7x7 op een half veld.

  Voor de mini-pupillen is elke zaterdag in totaal een half grasveld beschikbaar. Voor deze leeftijdscategorie is een trainingspak en wedstrijdtenue beschikbaar. Ook hiervoor wordt een huursom gevraagd. Actuele prijzen hieromtrent is op de site van Kagia terug te vinden.

  * Hierbij geldt als uitgangspunt steeds de leeftijd op 1 januari.