• ZSV Sportlust ’46 JO17-2 - VV Kagia JO17-1 03-11-2018.

  Uit bij Zaterdag Sport Vereniging Sportlust ’46 in woerden, in Woerden ja. De reistijd alleen al is langer dan dat er in een helft gespeeld wordt.
  Maar goed uit in Woerden, altijd lastig en zeker met een mannetje minder.
  Boyd is er niet bij vandaag en na enig oponthoud kan de wedstrijd met Moos op de bank beginnen.
  Kagia begint lekker, Ian komt al direct voor het doel van Sportlust terecht en kan een poging wagen.
  De poging wordt afgeslagen en nadat de rebound van Chris is weggewerkt begint Sportlust ook aan de wedstrijd.
  Een wedstrijd waar van alles in zou zitten, maar dat is op dit moment natuurlijk allemaal nog in de maak.
  Jessy verdedigd goed op het moment dat de voorhoede van Sportlust onze helft op komt, Rens jaagt er goed achter aan en kan daardoor proberen door te passen.
  De pass wordt onderschept en de aannemende speler kan alleen gestopt worden d.m.v. een overtreding. De vrije trap voor Sportlust komt voor ons doel en wordt over de achterlijn uitverdedigd.
  De hoekschop die daar uit voortvloeit, wordt maar net naast gekopt, en geeft Kagia weer de kans om te gaan opbouwen.
  Van opbouwen kan nauwelijks gesproken worden, want ook nu wordt er een overtreding begaan, alleen is de vrije trap nu in ons voordeel.
  Heel veel gebeurt er niet met de genomen vrije trap, behalve dan door een speler van Sportlust. Hands en dus een penalty voor ons.
  Ian meldt zich bij de penaltystip en schiet de bal hard op de keeper af. De keeper raakt de bal nog wel, maar voorkomt niet dat Kagia na klein kwartiertje op 0-1 komt.
  Sportlust gaat er direct weer fel in, maar ziet de bal over ons doel verdwijnen. Nick wordt gewisseld voor Moos en Sportlust lijkt het initiatief in handen te nemen.
  Ivar pakt het schot, en stuurt via onze achterhoede onze aanvallers naar voren.
  Na een paar mislukte pogingen komt Ian er uiteindelijk goed door en kan zijn directe verdediger van zich afschudden.
  Na een kort balletje op Maik is het voor laatstgenoemde een zacht eitje om de 0-2 er in te tikken.
  Sportlust is nog niet eens van de schrik bekomen als er alweer op het doel wordt geschoten, een mintuut na zijn laatste doelpunt spat het schot van Maik op de lat uiteen.
  Met een klein sprongetje in de wedstrijd komt het einde van de eerste helft in zicht, Sportlust komt er iets vaker door en daardoor moeten Ryan en Thomas samen de verdediging proberen te sluiten. Waar nodig is Ivar net lang genoeg om zich te strekken en een schot langs de paal te tikken of het is aan Kjeld om de gaten dicht te lopen en zo de tegenstander beletten om te scoren.
  Kagia blijft er bovenop zitten, net als de uitstekend fluitende scheidsrechter, die veel toelaat, maar ook goed reageert op het spelverloop.
  Met een scherpe actie van Jorit en een laatste redding van Ivar komt er een einde aan de eerste veertig minuten van de wedstrijd.
  De kleedkamer wordt opgezocht en dat geeft Paul en Frank de gelegenheid om de mannen te motiveren voor nog eens veertig minuten voetbal.

  Rust.

  De tweede helft is nog maar net begonnen of Sportlust begint aan een offensief voor de aansluiting. Het eerste schot gaat net over en de tweede poging gaat naast.
  Voor het doel van Sportlust is het ook dringen geblazen, Ian schiet maar net naast en het schot van Ryan wordt gesmoord door de verdediging.
  Het spel gaat in hoog tempo heen en weer, dat schept soms de nodige twijfel over het vlaggen van de grensrechter van Sportlust, maar de scheidsrechter heeft nog steeds het heft in handen en weet steeds weer de juiste beslissing te maken. Niet dat iedere speler het daar mee eens is, maar ook dat weet hij in goede banen te leiden.
  Balverlies van Kagia zorgt ervoor dat het weer eens spannend wordt voor ons doel, maar Kjeld zit er weer bovenop en Ivar haalt het gevaar uit de aanval.
  Vanaf ons middenveld neemt Moos de bal goed mee en zet hij Chris op het juiste spoor, helaas is de snijdende pass net iets te scherp voor Ian.
  Net zo’n pass komt er richting ons doel, Rens moet alle zeilen bijzetten om het de aanvaller zo lastig mogelijk te maken. Dat geeft Ivar de tijd om zijn doel te verlaten en vanaf randje zestien de bal uit te verdedigen.
  Helaas zorgt balverlies er niet veel later toch voor dat Sportlust de aansluiting kan maken.
  Na een klein misverstand komt onze tegenstander er door en wordt Ivar dan toch gepasseerd.
  De 1-2 schuift het doel in en Kagia lijkt het even kwijt te zijn.
  Want net als na het laatste doelpunt van Maik, is het nu aan Sportlust om verwarring te zaaien en binnen twee tellen weer voor ons doel te staan.
  Er wordt gelukkig goed gereageerd door onze verdediging en zo blijft de voorsprong nog in ons voordeel.
  Beide teams gaan voor de overwinning, want er wordt om ieder vierkante meter gestreden. Kagia is al een paar keer in kansrijke positie geweest als de volgende zich aandient.
  Ook nu is het aan Maik om hard op het doel te knallen, maar dit keer is de paal de spelbreker en blijft het nog steeds een kleine voorsprong.
  De gemoederen lopen soms wat hoog op, zeker nadat de grensrechter van Sportlust vlagt voor buitenspel terwijl dat niet zo is.
  Bij het volgende doelpunt is deze vlaggenist ook min of meer aanwezig. Na een mooie aanval van Kagia komt Ian tot aan de achterlijn van Sportlust.
  Terwijl de grensrechter claimt dat het een doeltrap is, oordeelt de scheidsrechter, terecht, dat het een hoekschop is in het voordeel van Kagia.
  De hoekschop van Ian komt hoog voor het doel en Maik is snel en lang genoeg om zijn hoofd er tegenaan te zetten, 1-3.
  Een verdiende derde goal is de uitkomst van dit hele schouwspel waar de grensrechter zo duidelijk aan deel nam. Nadat hij kwaad zijn vlag het veld in smijt en de scheids eens haarfijn verteld wat hij ervan vindt mag hij met een rode kaart op zak het veld verlaten.
  Kagia heeft de voorsprong mooi uitgebreid, en is niet van plan om die weer uit handen te geven.
  Toch krijgt Kagia het nog even moeilijk als Moos een gele kaart krijgt wegens commentaar op de scheids. Maar met tien man kun je nog steeds aanvallen.
  Dat bewijst Ryan vanuit een onmogelijke hoek als de bal maar ternauwernood voorlangs gaat. En Jorit als hij de bal op het middenveld onderschept en Ian kan bereiken met een mooie scherpe pass.
  Een pass die Ian meeneemt naar het doel van Sportlust, en keihard verzilvert in de goal van de Woerdense keeper. 1-4.

  Ondanks het late arriveren van onze diva, Chris en zijn chauffeur Paul is de wedstrijd goed verlopen en zijn de drie winstpunten enorm verdiend.
  Rest mij alleen nog om de scheidsrechter te bedanken voor zijn uitstekende leiding in een wedstrijd die makkelijk volledig uit de hand had kunnen lopen, maar daardoor wel sportief is verlopen.

  Raymond.