• LAV: Wereldgoal van Rens Lamboo kers op de taart voor alweer winnend Kagia

24 feb 2019
  • Derde klasse B (West 1)- Na de overwinning van afgelopen week op nummer twee Pancratius staat Kagia nu twaalf punten los van de ploeg uit Badhoevedorp. Het kampioenschap mag de Lisserbroekers niet meer ontgaan, vinden ook de Kagianen zelf. Om de riante voorsprong te behouden, moest er zaterdagmiddag afgerekend worden met Koninklijke HFC. De lastige wedstrijd in Haarlem werd met 0-1 gewonnen, waardoor de ploeg van trainer René Ras de eerste periodetitel binnensleepte. Ook ditmaal bleken de Haarlemmers een stugge ploeg. Toch is het Kagia gelukt te winnen, mede door een werkelijk schitterend doelpunt van Rens Lamboo.

Kagia begon aanvallend aan de wedstrijd, maar het was de Koninklijke HFC dat de eerste grote kans kreeg. Nick Baltus ging alleen op doelman Sander Hogervorst af, maar laatstgenoemde redde uitstekend. Zo’n tien minuten later kwam Kagia echter toch op voorsprong. Na een mooie individuele actie van de wederom sterk spelende Roy Hogewoning stond hij oog in oog met HFC-doelman Pim Quaars. Hogewoning maakte geen fout en schoof de bal in de hoek: 1-0. Bijna direct na het openingsdoelpunt kregen de Kagianen de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen. Rens Lamboo werd naar de grond gewerkt in de zestienmeter, waarna de bal op de stip ging. De penalty van diezelfde Lamboo werd echter gered door de excellerende goalie. Kagia-spits Dirk-Jan Ligtenberg kopte de rebound vervolgens op de lat, waardoor de thuisploeg zichzelf niet aan een comfortabele voorsprong hielp.

Toen de Haarlemmers na ruim een halfuur met tien man kwamen te staan na een slaande beweging hoopten de supporters dat Kagia echt aan zou gaan zetten. De thuisploeg had de gehele wedstrijd de overhand, maar wist dit nog niet in meer doelpunten uit te drukken. Kansjes waren er, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Middenvelder Lamboo baalde hiervan: ,,Het was geen goede wedstrijd van ons. We waren heel erg slordig. We kwamen niet in ons eigen spelletje, waardoor we ook weinig grote kansen creëerden. Maar uiteindelijk hebben we gelukkig wel weer gewonnen. Dat zegt ook wel een hoop, als je slechte wedstrijden alsnog wint. Daarom kunnen we achteraf alsnog wel tevreden zijn.”

In de tweede helft werd de uitploeg zo nu en dan gevaarlijk, al was het pas in de tachtigste minuut dat de eerste grote kans genoteerd kon worden. De bal eindigde niet in het doel, maar spatte op de lat uiteen waardoor Kagia met een minimale voorsprong de laatste tien minuten van de wedstrijd in ging. Dat de thuisploeg de wedstrijd al lang en breed had moeten beslissen, weet ook Lamboo ,,Zij kwamen al vroeg met tien man te staan, dus dat hadden we veel beter moeten uitspelen. Twee weken terug was dat ook het geval tegen DEM, toen scoorden we er wel vijf. Nu ontbrak het gewoon aan de scherpte voorin. De bal wilde er maar niet in. Zij hadden ook wel een erg goede keeper, dus mijn complimenten aan hem. Maar we hadden er zeker meer in mogen schieten.”

Uiteindelijk viel de verlossende 2-0 dan toch. En wat voor een. Na een afgeslagen aanval van de Koninklijke HFC kon Kagia de counter inzetten. Nog net op de eigen helft kwam Lamboo in balbezit. Waar iedereen een steekpass verwachtte, zag de behendige middenvelder doelman Quaars ver voor zijn doel staan. Zonder te twijfelen haalde Lamboo uit en schoot hij Kagia naar de overwinning. Een wereldgoal, besefte Lamboo zelf ook. ,,De keeper kon er net niet bij, hij verwachtte de bal ook niet. Lekker dat die erin ging. Ik denk dat ik zo’n goal nooit meer maak,” lachte Lamboo.

Met weer een overwinning op zak kan Kagia uitkijken naar de volgende wedstrijd. Na het inhaalweekend zullen de Lisserbroekers op 9 maart rode lantaarndrager VEW ontvangen. De nummer laatst zal met knikkende knieën afreizen naar de Kikkerbeetstraat. Maar voor welke ploeg geldt dat niet dit seizoen?

Kagia – Kon. HFC 2-0 (1-0) 18. Hogewoning 1-0, 86. Lamboo 2-0. Scheidsrechter: Belkaraouia Toeschouwers: 150

Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Tibboel, Hoejenbos, van der Veek, Hogewoning, van Beelen (63. Imanse), Lamboo, van der Schinkel, Ligtenberg (73. Verdegaal).

Kon. HFC: Quaars, de Waard (87. Van Rees), Kaagman, Burghout, Crul, Wolff, Verstraten, Lindenhovius (74. Mercan), Nelis, Baltus (59. Schilling), Marijnen.