• Zaterdag 13 april 2019 speelt v.v. Kagia haar 11e competitie thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS 1. De oranjehemden kunnen geschiedenis schrijven door kampioen te worden in de 3e klasse.

Teammanager Erwin Mastenbroek blikt vooruit op de wedstrijd:

Na maanden van hard werken moet vandaag de kroon gezet worden. Bij winst is v.v. Kagia kampioen van de 3e klasse B en wordt de lang gekoesterde wens om te promoveren werkelijkheid. Voor sommige jongens binnen de selectie is het niets nieuws om een kampioenschap te vieren gezien hun historie bij die club aan de andere kant van de brug maar, voor de meeste zal dit echter de eerste keer worden.

Tot op heden beleven we met z’n allen een prachtig seizoen met tot nu toe 17 overwinningen, 4 gelijke spelen en 0 verliespartijen in de competitie. Kagia is de ploeg met het beste doelsaldo (+49), de meest scorende ploeg (67x) en de ploeg met de minste tegendoelpunten (18x). Dit houdt in dat we per wedstrijd gemiddeld 3.9 doelpunten maken per wedstrijd en 1.05 doelpunten tegen krijgen per wedstrijd. Statistieken waarmee je mee thuis kunt komen en waarmee je dus met overmacht kampioen kunt worden.

Dat laatste moet dus vandaag gebeuren tegen ZSGOWMS en laat dat nu net 1 van de 4 tegenstanders zijn die Kagia punten heeft weten af te snoepen. In de uitwedstrijd kwam Kagia in de 1e helft 1-0 achter en maakte het vlak na rust 1-1. In die 2e helft werd er louter gespeeld op de helft van de Amsterdammers maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Kagia heeft dus nog wat recht te zetten tegen de huidige nummer 11 van de ranglijst.

Aan de entourage zal het niet liggen vandaag want we pakken groots uit. Achter de schermen is de kampioenscommissie al weken bezig met de voorbereidingen. Er ligt een mooi draaiboek klaar voor vandaag, laten we daar met z’n allen volop van gaan genieten.

Namens de selectie wil ik iedereen die dit seizoen een bijdrage heeft geleverd bedanken. Van de supporters tot en met de dames en heren achter de bar.

Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen.