• Zaterdag 9 maart 2019 speelt v.v. Kagia haar 9e competitie thuiswedstrijd tegen VEW 1. 

  Teammanager Erwin Mastenbroek blikt vooruit op de wedstrijd:

  Na een weekje rust mogen we vandaag weer de weide in. Tegenstander van vandaag is VEW uit Heemstede maar daarover later meer.

  Inmiddels alweer twee weken geleden speelde Kagia ook thuis. Tegenstander was Koninklijke HFC uit Haarlem en net als in de eerst wedstrijd had Kagia de nodige moeite met de gasten van de oudste club van Nederland. In misschien wel de minste wedstrijd van het seizoen had Kagia het lastig tegen de zeer jonge ploeg uit Haarlem. Na enkele kansen voor de bezoekers brak Roy Hogewoning de ban. Na een geweldige solo, waarin hij vijf spelers van Koninklijke HFC te kijk zette, ronde hij koelbloedig af. Niet veel later had Kagia het duel op slot kunnen gooien nadat de scheidsrechter naar stip had gewezen. Waar het normaal een zekerheid is miste Rens Lamboo deze keer waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Dit duurde tot en met de 86e minuut toen Rens alsnog zijn gram haalde. Vanaf eigen helft zag hij de keeper van Koninklijke HFC ver voor zijn goal staan. Rens twijfelde geen moment en schoot hem fantastisch binnen. Met deze schitterende treffer besliste Rens het duel en konden er opnieuw drie punten bijgeschreven worden.

  De dinsdag erna speelde Kagia ook een wedstrijd en wel in de 1/8e finale van de LAV-cup. Tegenstander was Valken `68, een gerenommeerde 2e klasser. Vooraf werd de wedstrijd bestempeld als een echte test. Een echte test werd het echter nooit want Kagia walste over de 2e klasser heen en won uiteindelijk verdiend met 4-0. Door deze overwinning heeft Kagia zich geplaatst voor de kwartfinale. Tegenstander in Lisserbroek, op dinsdag 26 maart, is FC Oegstgeest. Laat dit nou de enige ploeg zijn die dit seizoen wist te winnen van de oranjehemden.

  Vandaag dus weer een competitiewedstrijd tegen VEW, de huidige rode lantaarndrager. Waar bovenin de spanning weg is, is het onderin juist ongemeen spannend. Slechts 6 punten scheiden de huidige nummer 8 ZSGOWMS en de nummer laatst VEW. Kagia en VEW speelden 3x eerder tegen elkaar waarvan Kagia twee keer wist te winnen. Eenmaal eindigde de wedstijd in een 2-2 gelijkspel. Het zal er VEW dus alles aan gelegen zijn om de resterende 9 wedstrijden alles op alles te zetten om degradatie te voorkomen en waarom zou je als hekkensluiter niet van de koploper kunnen winnen?

  Aan René Ras en zijn staf de taak om de heren hier zo goed als mogelijk op voor te bereiden want geen enkele wedstrijd is vooraf gespeeld. Van onderschatting mag geen sprake zijn want een kat in het nauw maakt rare sprongen. Namens Kagia wensen we u weer veel kijkplezier en hopelijk na 90 minuten weer 3 punten

  Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen. 

  Veel leesplezier!