• Zaterdag 12 oktober 2019 speelt v.v. Kagia haar 2e competitie thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen Valken'68 1.

  Teammanager Erwin Mastenbroek blikt vooruit op de wedstrijd: Wat een uitstekende start beleven we in de 2e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag staan we maar mooi even 2e op de ranglijst. Zijn we niet gewend natuurlijk, maar ja klagen zullen we niet doen. Zonder dollen is het natuurlijk een prima begin van de competitie. Met 6 punten uit 3 wedstrijden doen we het gewoon prima. Uiteraard zegt dit nog helemaal niets over het verdere verloop van de competitie maar daar de doelstelling handhaving is kunnen we wel stellen dat we in dat geval op schema liggen.

  Vandaag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen en te gast is oude bekende Valken ’68 uit Valkenburg. De bezoekers hebben tot op heden 1x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en 1x verloren. Dit is ongetwijfeld niet de seizoenstart die men voor ogen had in Valkenburg. Valken ’68 werd vorig seizoen nog 3e in de 2e klasse en won zelfs een periodetitel waardoor men de kans had om te promoveren naar de 1e klasse. Middenvelder Matthijs de Mooij liet deze week bij onze vrienden van Leiden amateur voetbal op optekenen dat ie verwacht met 3 punten uit Lisserbroek te vertrekken. Die tekst is deze week al een paar keer de kleedkamer rond gegaan.

  Kagia en Valken ’68 hebben een rijke onderlinge historie, zo werd het bijvoorbeeld in 1972 3-1 voor Kagia. Met de rust stond Valken’68 nog met 0-1 voor maar door goals van Gerard Been (2x) en Aat in ’t Veld won Kagia alsnog. Meest recent was de onderlinge ontmoeting voor de LAV cup waarin Valken ’68 uiteindelijk na strafschoppen aan het langste eind trok.

  Verleden betekend weinig kijkend naar nu en zo cliché als het ook is beginnen we vandaag gewoon weer op 0-0. Valken ’68 “moet” winnen en voor de Kagianen de taak om de punten die al bijna zeker in de tas naar Valkenburg zitten op het eigen sportpark te houden.

  Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen

  Veel leesplezier!