• Zaterdag 28 september 2019 speelt v.v. Kagia haar 1e competitie thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen UVS 1.

  Teammanager Erwin Mastenbroek blikt vooruit op de wedstrijd: We mogen weer!!! Of eigenlijk, we zijn alweer begonnen!! Na een werkelijk fantastisch voetbalseizoen 2018/2019 is het nieuwe seizoen alweer in volle gang. Toch is het vorige seizoen nog het benoemen waard want hoe geweldig was het afgelopen seizoen wel niet. Ongeslagen kampioen worden is voor weinig ploegen weggelegd maar de mannen van Ras hebben dit toch maar mooi gedaan. Zelfs nadat we al op 13 april de schaal omhoog konden tillen bleef de concentratie en de wil om niet te verliezen. Hoe mooi is het dan als dat lukt? Die 13e april zal iedereen die Kagia een warm hart toe draagt voor altijd blijven herinneren!

  Nu inmiddels 5 maanden verder zijn we gestart met de nieuwe competitie. In de voorbereiding werden er vooral nuttige potjes gespeeld tegen sterke tegenstanders, met wisselend succes. Het eerste succesje was er in de poulefase van de KNVB beker waarin Kagia 1 maal verloor, won en gelijk speelde. Deze resultaten waren genoeg om door te bekeren. Op 22 oktober spelen we in 1e ronde een uitwedstrijd tegen 1e klasser Voorschoten ’97.

  Na de voorbereiding en de beker is inmiddels ook de 1e competitiewedstrijd in de 2e klasse gespeeld. Er mocht gelijk een flink stuk gereisd worden naar Bleiswijk. Met Soccer Boys als tegenstander troffen de mannen de nummer 5 van afgelopen jaar uit de 2e klasse en dus gelijk op papier een pittige tegenstander. De 1e 20 minuten had de thuisspelende ploeg de overhand maar gaande het spel vorderde kwam Kagia steeds meer in zijn ritme en werd het zelfs 0-1 door een goal van Jesper Imanse. Na rust zorgde Rens Lamboo met een hard schot hoog in de korte hoek ook nog eens voor de 0-2. Na 65 minuten kwam Soccer Boys terug tot 1-2 en was het nog billenknijpen tot het eindsignaal maar echt in de problemen kwam Kagia niet meer. Zo zijn de 1e 3 punten van het seizoen binnen. Een uitstekende en een betere start dan 8 jaar geleden toen Kagia na 8 wedstrijden pas 1 punt had in de 2e klasse.

  Vandaag komt UVS uit Leiden op bezoek. Een ervaren 2e klasser met titel aspiraties. Na de valse start van vorige week ( 0-2 verlies tegen RCL ) zullen ze gebrand zijn om te winnen in Lisserbroek om zo niet aan het begin van de competitie gelijk aan een inhaalrace te moeten beginnen. Aan Kagia de taak de goede wedstrijd van vorige week een goed vervolg te geven, het beloofd een mooie pot te worden.

  Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen

  Veel leesplezier!