• Zaterdag 11 mei 2019 speelt v.v. Kagia haar 12e competitie thuiswedstrijd tegen nummer 2 Stormvogels ijvv 1.

  Teammanager Erwin Mastenbroek blikt vooruit op de wedstrijd: 
  De laatste thuiswedstrijd is inmiddels alweer een maand geleden en wat een wedstrijd was dat. De datum 13-04-2019 zal voor altijd in de clubgeschiedenis gemarkeerd staan als de dag waarop het kampioenschap in de 3e klasse behaald werd. In een geweldige ambiance werd ZSGOWMS met maar liefst 6-1 verslagen en het feest wat daarna losbarstte was legendarisch.

  Nadat iedereen weer een beetje opgedroogd was en er her en der wat plafondplaten vervangen waren stond een week later gewoon weer een competitiewedstijd op het programma. Ditmaal uit tegen s.v. Overbos uit Hoofddorp. Vooraf was natuurlijk wel een beetje de vraag hoe er omgegaan zou worden met het feit dat alle spanning weg is en het kampioenschap binnen is. Nu zou u denken dat nu de doelstelling bereikt is we freewheelend naar het einde van de competitie gaan maar niets is minder waar. Er rest ons namelijk nog 1 doel en dat is de competitie ongeslagen afsluiten, te beginnen met de wedstrijd in Hoofddorp. Ik kan diegene vertellen die er niet bij waren dat er nog steeds met dezelfde instelling gespeeld werd als aan het begin van de competitie en dat de heren nog zeer gedreven waren, hetgeen resulteerde in een ruime 7-2 overwinning.

  Na twee weken geen voetbal staat vandaag de thuiswedstijd tegen Stormvogels op het programma. De bezoekers uit IJmuiden staan momenteel 2e op de ranglijst met 2 punten voorsprong op de nummer 3 Pancratius. Aangezien Stormvogels nog geen periodetitel heeft, is het ze er dus alles aan gelegen om de 2e plek vast te houden met het oog op de nacompetitie. Bovendien staat Stormvogels momenteel 2e in de 3e periode achter Kagia en maakt dus nog volop kans op die 3e periodetitel die recht geeft op nacompetitie voetbal. De heenwedstijd in IJmuiden eindigde in een 1-1 gelijkspel een resultaat waar de bezoekers vandaag vooraf misschien te vrede mee zullen zijn maar uiteraard komen ze om te winnen. Wie wil er nou niet de kampioen verslaan en dan nog het liefst in eigen huis.

  Drie seizoenen geleden speelde Stormvogels nog 2e klasse op de zondag en twee seizoenen geleden promoveerde het via de nacompetitie naar de 3e klasse. Vorig seizoen eindigde Stormvogels in hun 1e jaar in de 3e klasse keurig als 2e in de competitie en had toen ook te maken met een ongenaakbare kampioen, s.v Zandvoort. Helaas voor de bezoeker ging het in de nacompetitie mis in de halve finale werd met 2-1 verloren van HBOK.

  De taak aan de mannen van René Ras om vandaag te laten zien dat er absoluut geen twijfel bestaat, voor zover die er al was, wie de terechte kampioen is in deze klasse.

  Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen

  Veel leesplezier!