• Zaterdag 30 november 2019 speelt v.v. Kagia haar 5e competitie thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen RCL 1.

Teammanager Erwin Mastenbroek blikt vooruit op de wedstrijd: Afgelopen zaterdag konden er eindelijk weer eens 3 punten toegevoegd worden aan het totaal van dit seizoen. Uit in De Zilk tegen het “vriendenteam” van Van Nispen werden de felbegeerde punten na tweemaal een achterstand toch in de tas gestopt.

Kijkend naar de ranglijst was dit voor beide ploegen een zeer belangrijke pot. Kagia had voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt voorsprong op Van Nispen en beide ploegen bivakkeerden in de onderste regionen van de 2e Klasse C. Zowel Kagia als van Nispen hadden een redelijke start van de competitie maar de laatste weken liep het voor beide ploegen wat stroef. Kagia kwam tot twee keer toe op een achterstand (1-0 en 2-1) maar wist dit toch knap om te draaien naar een uiteindelijke 2-3 overwinning. Na 15 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong en eerlijk is eerlijk ze hadden ook de overhand in de 1e helft. Toch wist Kagia vlak voor rust via Dirk Jan Ligtenberg gelijk te maken en zo met een goed gevoel de rust in te gaan. Na rust stond de organisatie beter bij Kagia en werden ook meer duels gewonnen maar toch kwam Van Nispen wederom op een voorsprong. De mannen van Ras lieten het hierbij niet zitten en lieten zien dat ze voor en met elkaar willen knokken voor de punten. Na de gelijkmaker via een goede aanval met als eindstation Joey v. Beelen, viel met nog ongeveer 15 minuten te spelen ook de 2-3 binnen. Na een goede individuele actie zag Rens zijn aangeraakte schot achter de goalie van Van Nispen belanden. Hierna kon van Nispen niet echt meer een vuist maken en was er met een schot op de paal zelfs nog een mogelijkheid voor Kagia om de score uit te breiden.

Vandaag weer een thuiswedstrijd, te gast uit Leiderdorp is RCL. De gasten uit Leiderdorp zijn al jaren 2e klasser en speelden vanaf 2011 zelfs 3 seizoenen in de 1e klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg als 6e in de competitie en heeft RCL zoals elk seizoen de ambitie om te promoveren. Dit seizoen wil het echter nog niet helemaal lukken en ze staan op dit moment op de 8e plaats met 1 punt meer dan Kagia. Vorige week werd de derby tegen DoCoS met 3-0 gewonnen en dus zullen ze met een goed gevoel afreizen naar Lisserbroek.

De 2e Klasse C heeft op dit moment een aardige middenmoot met maar 3 punten verschil tussen de nummer 7 en 12. Een overwinning voor beide ploegen is dus zeer belangrijk, kun je na vandaag naar boven of moet je naar beneden kijken? ⚽

Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen.