• Beste voetbalvrienden,

  85 minuten minimaal net zo goed zijn als je tegenstander, misschien zelfs wel beter, en toch met lege handen staan. Het overkwam Kagia vorige week thuis tegen HVV. Tegen de gasten uit Den Haag speelde Kagia een goede wedstrijd en als je het niet zou weten, had je als toeschouwer niet gedacht dat je naar een wedstrijd van de nummer laatst tegen de nummer 2, uit de competitie stond te kijken. Kagia creëerde volop kansen en overrompelde de tegenstander met fris en aanvallend voetbal. Het ontbrak echter aan het nodige geluk en finesse bij de afronding. Tel daarbij op enkele scheidsrechterlijke dwalingen en in plaats van een overwinning, werd er
  met 0-2 verloren. Heel bizar, maar helaas de keiharde realiteit.

  Het enige dat rest is de rug rechten en moed putten uit de positieve punten. Kagia speelde een uitstekende pot en liet zien wel degelijk mee te kunnen draaien in deze 2e Klasse. Vandaag beginnen we gewoon weer op 0-0 en zijn er wederom 3 belangrijke punten te verdienen. Op bezoek is VUC, net als de tegenstander vorige week afkomstig uit Den Haag. Ook VUC is kort geleden overgestapt van de zondag naar de zaterdag en degradeerde vorig seizoen uit de 1e Klasse. VUC was vier seizoenen actief in de 1e Klasse zondag en 1 seizoen in de 1e Klasse zaterdag en heeft als doelstelling direct weer te promoveren.

  VUC is een roemruchte vereniging die al opgericht werd in 1901, met vooral in de vooroorlogse jaren grote successen. Zo werd in 1944 de finale om het algeheel kampioenschap van Nederland behaald en werd er maar liefst 3 maal de finale van de KNVB Beker gehaald. Eenmaal werd deze zelfs gewonnen, in 1927 werd Vitesse verslagen met 3-1. In 2006 speelde de club nog in de toenmalige hoogste amateur Klasse, de zondag Hoofdklasse A.

  Vandaag telt maar één ding en dat is dat de 3 punten in Lisserbroek blijven. Met dezelfde instelling en mentaliteit op het veld, en gesteund door het trouwe publiek langs de kant, hebben wij hier het volste vertrouwen in.

  Een sportieve middag!,
  Erwin Mastenbroek

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!