• Beste voetbalvrienden,

  Een bloedeloze 0-0 twee weken geleden tegen FC Oudewater en een geflatteerde nederlaag tegen Alphia vorige week leverden Kagia slechts één punt op in de afgelopen twee wedstrijden. Hierdoor bivakkeren de oranjehemden momenteel op
  de 11e plaats op de ranglijst. Wat dat aan het einde van het seizoen voor gevolgen heeft, is voor nu niet belangrijk er zijn nog meer dan voldoende wedstrijden te spelen.

  Zoals gezegd speelde Kagia twee weken geleden thuis tegen FC Oudewater met 0-0 gelijk. Het gelijke spel was een terechte uitslag al hadden beide ploegen toch enkele kansen op meer gehad. Vorige week bij Alphia verloor Kagia met 1-0, maar dit was geen juiste afspiegeling van de wedstrijd. Helaas krijg je niet altijd waar je recht op hebt in deze prachtige sport. In een minimaal gelijkwaardige wedstrijd kwam één foutje Kagia uiteindelijk duur te staan. Met een flink gewijzigde
  basis door o.a. de blessures van Tijs en Robin en de afwezigheid van Rens vanwege de geboorte van zijn zoon, was een gelijkspel meer dan terecht geweest, helaas mocht het dus niet zo zijn.

  Vandaag weer een nieuwe kans op drie punten, te gast is UVS uit Leiden. De club uit de sleutelstad is na één jaar in de 1e Klasse weer terug in de 2e klasse en zoals altijd is de ambitie om te promoveren. Kagia en UVS komen elkaar al enkele jaren tegen in de 2e klasse. Waar Kagia als doelstelling heeft zich te handhaven, is promoveren het doel bij UVS. Na enkele jaren lukte dit twee seizoenen geleden ook, UVS was dat jaar veruit het beste team en werd terecht kampioen. Helaas voor onze gasten werd het verblijf in de 1e Klasse dus beperkt tot één seizoen. Dit seizoen verloor UVS nog maar één keer, won het twee keer en speelde het vier keer gelijk.

  UVS blijkt dus voor velen een lastig te kloppen ploeg, aan de mannen aan Kagia zijde vandaag te taak om te bewijzen dat ze wel degelijk te kloppen zijn. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen we vanmiddag genieten van een mooie pot voetbal.

  Een sportieve middag!

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!