• De competitie gaat weer beginnen! Zaterdag 19 september 2020 speelt v.v. Kagia haar eerste competitie thuiswedstrijd van het (bijzondere) seizoen 2020-2021 tegen UVS. Ruben Beukers (VTC - Selectiezaken) blikt vooruit op de wedstrijd: Een nieuw seizoen en vanaf deze plek ook een nieuw gezicht. Normaliter nam onze voormalig teammanager Erwin Mastenbroek deze stukjes voor zijn rekening, maar vanaf dit seizoen heb ik de eer om in de pen te mogen klimmen voor jullie. Laat ik beginnen met mij voor te stellen voor de mensen die mij nog niet kennen. Ik ben Ruben Beukers en woon al 22 jaar in Lisserbroek. Al op vrij jonge leeftijd begon ik met voetballen bij de mooie dorpsclub Kagia. Naast actief te zijn geweest als speler ben ik ook een aantal seizoenen jeugdtrainer geweest. Vanaf dit seizoen ben ik actief in de Voetbal Technische Commissie van Kagia. Daar heb ik de spelerszaken in mijn takenpakket. Wat dat inhoudt? Simpel gezegd: het in de gaten houden van onze eigen spelers, maar ook richt ik mijn vizier op eventueel interessante spelers van buitenaf. Eigenlijk ben ik een tussenpersoon van de selectiespelers en de technische staf. Een rol die tot op heden uitstekend bevalt.

  Laten we het over voetbal hebben, want eindelijk begint het weer voor het ‘echhie’. Na maanden van stil te hebben gestaan, begint de competitie vandaag weer. We hebben er als club vertrouwen in dat het seizoen 2020-2021 voor Kagia een mooie kan zijn. Helaas hebben we afscheid genomen van een aantal spelers die jaren in het oranjeshirt speelden, maar dat biedt tegelijkertijd weer mogelijkheden voor de toekomst. Zo hebben enorm veel jeugdspelers de overstap gemaakt naar de selectie. Daar zijn wij als club heel erg blij mee en vooral trots op. Daarnaast zijn er een aantal jongens van buitenaf bij de club gekomen, die volgens ons zowel voetballend als sociaal perfect bij ons passen. Kortom: de selectie barst van de jonge, maar bovenal positieve energie en dat is iets wat we het komende seizoen zeker nodig hebben.

  De tegenstander van vandaag is UVS uit Leiden. De  Leidenaren barsten van de ambities en steken die ook niet onder stoelen of banken. De blauw-witten wonnen vorig seizoen 2 maal van ons, maar het verleden biedt geen garanties voor de toekomst. De club uit Leiden wilt graag een stap omhoog maken, maar dat betekent niet dat de 3 
  punten vandaag in Lisserbroek voor het oprapen liggen. Want ook ons team heeft een prima voorbereiding achter de rug. We gingen weliswaar niet door in de beker, maar trainer René Ras en zijn staf hebben wel de basis kunnen leggen voor hopelijk een mooi seizoen. De laatste wedstrijd van de bekercampagne tegen FC Aalsmeer (1-1), ook een ambitieuze tweedeklasser, biedt in ieder geval perspectief en houvast voor de wedstrijd tegen UVS en dit seizoen.

  Dan rest mij niets anders dan jullie een fijne en hopelijk succesvolle wedstrijd te wensen! ⚽

  Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen.

  Veel leesplezier!