• Beste voetbalvrienden,

  Het onvermijdelijke gebeurde twee weken geleden dan toch. Door de nederlaag tegen RCL degradeerde Kagia naar de 3e klasse. Zodoende komt er na 5 jaar (waarvan een aantal korte seizoenen door COVID) een einde aan het verblijf in de 2e klasse. Voor een club als Kagia, een mooie club uit een klein dorp, was het al een prestatie om de 2e klasse te halen en daar tot dit seizoen in te blijven. Door ongeslagen kampioen te worden in de 3e klasse, 5 seizoenen lang in de 2e klasse te blijven met als hoogtepunt uiteraard de opmars en eindklassering van vorig seizoen.

  Wat rest is nog 1 thuiswedstijd en dan is het seizoen ten einde. Te gast vandaag is SVC`08 uit Wassenaar. Ondanks dat de club resideert in Wassenaar is de volledige naam van de vereniging Scheveningse Voetbal Combinatie 2008. De Scheveningse Voetbal Combinatie 2008, kortweg SVC’08, is op 1 juli 2008 ontstaan uit een fusie van SV’35 en JAC.

  Kagia en SVC’08 speelde in het verleden al menig maal tegen elkaar, zo speelden beide clubs in het seizoen 2012/2013 tegen elkaar waarbij de uitspelende ploeg telkens wist te winnen. Meest recent is natuurlijk de heenwedstijd van de competitiejaargang, op 10 februari van dit jaar won SVC ‘08 thuis met 2-0 van Kagia.

  Met de laatste wedstrijd van het seizoen nemen we ook afscheid van twee spelers welke het selectievoetbal bij Kagia vaarwel zeggen. Rens Lamboo en Aron Wijsman zullen na vandaag hun oranje (of keepers) shirt aan de wilgen hangen. Rens gaat genieten van zijn vaderschap, terwijl Aron zijn heil buiten de Lisserbroekse grenzen gaat zoeken. Rens speelde een groot gedeelte van zijn voetballeven bij Kagia, heeft enkele uitstapjes gemaakt en keerde enkele jaren geleden terug bij Kagia. Aron kwam enkele jaren geleden over van Noordwijk en veroverde vrijwel direct een basisplaats. Beide heren hebben in de afgelopen jaren hun credits verdient, zij het met weergaloze goals (Rens) of onmogelijke reddingen (Aron). Beide hebben Kagia menig punt bezorgd. Persoonlijk heb ik als elftalleider een aantal jaren beide mogen meemaken en naast dat ze een redelijk potje kunnen voetballen zijn beide ook zeer sociaal ingesteld en nooit te beroerd om binnen de vereniging hun handen uit te steken. Ik denk dat ook ik namens iedereen spreek als ik zeg dat beide zowel op als naast het veld gemist zullen worden, al vermoed ik dat we ze nog regelmatig tegen zullen komen. Heren, namens iedereen bedankt voor de mooie sportmomenten die jullie Kagia bezorgd hebben.

  Wat rest is dus nog 1 wedstrijd en laten we die met zijn allen goed en feestelijk afsluiten! Na afloop sluiten we het seizoen af met een zanger in de kantine (of terras) en met hopelijk 3 punten op zak.

  Tot volgend seizoen!

  Erwin Mastenbroek

   

  Het volledige wedstrijdkrantje zie je hier.