• Beste voetbalvrienden,

  Voor je het weet is het weer zover en beginnen we vandaag aan de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Een seizoen wat een spannend einde gaat krijgen voor heel veel clubs in deze en andere competities. Winst vandaag betekent zeer waarschijnlijk voor enkele clubs dat ze zeker zijn van een nog een jaar 2e klasse. Verlies vandaag zal voor enkele clubs betekenen dat ze zich via de nacompetitie zullen moeten handhaven. Voor Kagia is de opdracht heel simpel, de laatste twee wedstrijden moeten gewonnen worden anders zullen ook wij ons hoogstwaarschijnlijk, via de nacompetitie, moeten verzekeren van een langer verblijf in de 2e klasse.

  Voor uw gemak hieronder de regels aangaande de nacompetitie;

  • De nummers 9, 10 en 11 uit 2e klasse D, E en F spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.

  • De nummers 12, 13 en 14 uit de 2e klasse D degraderen naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.

  Dit houdt dus in dat in de 2e Klasse D, waarin Kagia uitkomt, er dus drie teams rechtstreeks degraderen en drie teams nacompetitie spelen. In die nacompetitie strijden uiteindelijk 21 ploegen voor 2 open plaatsen in de 2e klasse. Op 17 juni worden twee finales gespeeld en de winnaars van de finales plaatsen zich voor de 2e klasse. Wat betekent dat 19 ploegen van de 21 uiteindelijk naar de 3e klasse degraderen of in de 3e klasse blijven.

  Vorige week speelde Kagia uit tegen Legmeervogels en helaas liep deze wedstrijd uit op een grote teleurstelling. Waar gehoopt werd om een grote stap te zetten richting direct lijfsbehoud werd er met 4-0 verloren. Mede door een rode kaart voor Rick Verdegaal was Kagia onmachtig en moest het dus een grote nederlaag slikken.

  Vandaag komt RVC`33 uit Reeuwijk op bezoek. Met 18 punten uit 24 wedstijden weet men in Reeuwijk inmiddels dat lijfsbehoud er niet meer in zit en dat men volgend jaar uitkomt in de 3e klasse. Net als vele andere verenigingenis RVC `33 afgelopen seizoen overgestapt van het zondag naar zaterdagvoetbal. Waar het zich vorig jaar nog wist te handhaven is dat dit jaar dus niet gelukt. Het betekent voor de gasten uit Reeuwijk dat ze voor de 2e keer in 6 jaar tijd degraderen, daar ze 6 jaar geleden nog uitkwamen in de 1e
  klasse. Ondanks dat hun lot al beslist is zullen ze zich niet zomaar gewonnen geven en dus zal Kagia vol aan de bak moeten.

  De 11 gladiatoren die vandaag aan de aftrap staan kunnen jullie aanmoedigingen hard gebruiken, dus laten we er vanaf minuut 1 allemaal achter gaan staan en steun de mannen op het veld, zoals het Kagia publiek dat kan. Na afloop is er weer een gezellige 3e helft waar jullie allemaal welkom zijn!

  Met sportieve groet,
  Erwin Mastenbroek

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!