• Voorbeschouwing Kagia – RCL

  Beste voetbalvrienden,

  Na twee nederlagen in de afgelopen twee weken is Kagia gezakt naar de laatste plaats op de ranglijst en gaat lijfsbehoud in de 2e klasse een lastig verhaal worden. Waar er na de winterstop her en der punten verzameld werden deed de concurrentie dat helaas ook waardoor de situatie vrijwel onveranderd blijft. Kagia zal de laatste 3 wedstrijden moeten winnen en dan hopen dat anderen nog punten laten liggen.

  De eerste drie punter moet er vandaag dan komen in de thuiswedstrijd tegen RCL. De gasten uit Leiderdorp draaien een goed seizoen en staan momenteel 3e op de ranglijst. Met 11 punten achter op koploper VUC is een kampioenschap niet meer haalbaar maar RCL kan zich zo goed als zeker opmaken voor het toetje dat de nacompetitie heet.

  Koploper VUC pakte namelijk de 1e periode en de 2e periode werd gewonnen door de huidige nummer 2 HVV, hierdoor komt de periode gewonnen door VUC in de handen van RCL als VUC kampioen wordt en RCL 3e blijft. Bovendien heeft RCL de touwtjes zelf nog in handen in de 3e periode waarin ze 2e staan achter VUC die dus al een periode heeft. Al met al is er voor de tegenstander van vandaag nog genoeg om voor te spelen en dus zullen ze vol overgave voor de volle winst gaan. Iets wat Kagia uiteraard ook zal doen en moeten!

  Kagia en RCL speelden in het recente verleden zes maal eerder tegen elkaar en nimmer stapte Kagia als winnaar van het veld. De Leiderdorpers gingen er 5x met de winst vandoor en 1x werd er gelijk gespeeld. De meest recente editie afgelopen December eindigde in een 6-0 overwinning voor RCL. Gelukkig weten we inmiddels dat dit soort statistieken er zijn om doorbroken te worden, zo had Kagia tot een paar weken geleden nog nooit van UVS gewonnen wat inmiddels ook een achterhaalde statistiek is.

  In deze een na laatste thuiswedstrijd moeten de punten in Lisserbroek blijven!

  Het hele wedstrijdkrantje lees je hier!