• Beste voetbalvrienden,

  Helaas lukt het Kagia vorige week niet om de 2e periodetitel binnen te slepen. In een directe duel met koploper Aalsmeer werd bepaald wie de 2e periode zou winnen. Kagia had aan een gelijkspel genoeg maar verloor helaas met 3-1. Daarmee verstevigde Aalsmeer zijn koppositie en pakte het dus de 2e periodetitel. Nu was en is voor Kagia een periodetitel van ondergeschikt belang en ligt de prioriteit bij het eindigen bij de eerste acht ploegen maar toch, als je zo dicht bij bent, wil je hem ook winnen.

  Het was druk langs de lijn bij Aalsmeer en dat kwam mede door de vele Kagia supporters die de moeite genomen hadden om onze mooie vereniging aan te komen moedigen. Kagia miste uiteraard Melvin na zijn verschrikkelijke blessure die hij opgelopen heeft in de wedstrijd tegen Alphia en ook Rens was afgelopen zaterdag afwezig. Gelukkig beschikt de selectie over voldoende kwaliteit om dit op te vangen. Vanaf het 1e fluitsignaal had Aalsmeer de controle over de wedstijd en was de 3-1 uitslag ook een terechte. Tochhad het ook nog anders kunnen lopen, helaas zag de scheidsrechter van dienst bij de 3e goal van Aalsmeer eenhandsbal over het hoofd, de doelpuntenmaker hield de bal, a la Thierry Henry tegen Ierland, vakkundig met zijn hand binnen om vervolgens te scoren. Even later werd ook een handsbal van een Aalsmeer verdediger in zijn eigen strafschopgebied over het hoofd gezien. Maar als telt niet en dus de focus weer op de wedstrijd van vandaag.

  Vandaag speelt Kagia thuis tegen RCL uit Leiderdorp. De Leiderdorpers staan momenteel 4e op de ranglijst en hebben 7 punten meer dan Kagia. RCL heeft de laatste 4 wedstijden niet meer verloren en staat slechts 4 punten achter op koploper Aalsmeer. De ploeg met ambities richting promotie naar de 1e klasse liep de 1e periode op twee punten mis en eindigde in de 2e periode op 6 punten achterstand van winnaar Aalsmeer. Er zal ze dus alles aan gelegen zijn om de 1e wedstrijd van de 3e periode in een overwinning om te zetten. Kagia daar in tegen kan bij een overwinning weer een goede stap zetten richting de 8e plek. Het verschil met alle ploegen rondom die begeerde plek wordt steeds kleiner. Zo is Kagia momenteel de nr 11 op de ranglijst maar heeft het maar 2 punten minder dan de huidige nummer 8 Foreholte en slechts 4 punten minder dan FC Oudewater dat op plek 7 bivakkeert. Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in een 3-1 nederlaag voor Kagia.

  Het belooft een spannend slot te worden voor iedereen in de 2e klasse D. Er is nog helemaal niets beslist, er is geen duidelijke kampioenskandidaat, er is geen overduidelijke directe degradant en wie er bij de eerste 8 eindigt is ook nog verre van bepaald. Voor de neutrale volger een schitterende competitie dit jaar, voor de betrokken clubs verschrikkelijk spannend maar ook dat maakt het juist zo leuk. We gaan genieten van wederom een mooie voetbalzaterdag.

  Met sportieve groet,
  Erwin Mastenbroek

  Klik hier om het wedstrijdkrantje te openen!