• Beste voetbalvrienden,

  Leren lopen gaat met vallen en opstaan en een tijdens een eindsprint ga je dus ook weleens onderuit. Zo ook gebeurde Kagia vorige week uit bij EMM`21. In Roelofarendsveen was Kagia geen schim van de ploeg die de afgelopen twee wedstrijden winnend wist af te sluiten. Al na 4 minuten lag de bal achter doelman Lensen. Op een moeilijk bespeelbaar veld waren de gastenheren duidelijk in het voordeel en al stichtte Kagia af en toe wat gevaar echt in de problemen kwam de goalie van EMM`21 niet echt. Met de nodige wissels probeerde trainer Koen van der Vlugt nog een gelijkspel uit het vuur te trekken maar na een benutte strafschop kon Kagia geen vuist meer maken. Een echte ouderwetse off-day, zo mag de wedstrijd van vorige week beschouwd worden. Geeft niets, kan gebeuren, kop omhoog, schouders eronder en op naar de volgende wedstijd.

  Die wedstijd speelt Kagia vandaag thuis tegen Olympia uit Gouda, een heuse kelder wedstrijd. Olympia is momenteel laatste in de competitie en Kagia staat daar 1 plekje boven. Waar Kagia “verwacht” werd een zwaar seizoen tegemoet te gaan had men vooraf Olympia wellicht als kanshebber op promotie ingeschat. De ploeg uit Gouda speelde maar liefst 9 seizoenen in de 1e klasse, waarvan 8 op de zondag en dus 1 op de zaterdag. De rood/zwarte brigade degradeerde vorig  seizoen uit de 1e klasse en zal toch als doelstelling directe terugkeer gehad hebben. Niets blijkt minder waar, in plaats van promotie dreigt voor het tweede jaar op rij degradatie.

  Olympia werd al opgericht in 1886 en bestaat inmiddels dus al 138 jaar! Hoewel GC & FC Olympia tegenwoordig enkel nog een voetbalclub is, had de club in het verleden ook een cricket- en een volleybaltak. Bij de oprichting was Olympia zelfs alleen nog een cricketclub. De cricket- en volleybalonderdelen van de vereniging zijn in de loop van de jaren 80 zelfstandig verdergegaan. Een vereniging met een rijke historie dus, een waar bekende voetballers als Ed de Goeij (oud speler van o.a. Feyenoord, Chelsea en het Nederlands elftal) en Michel Breuer ( o.a. Sparta en Heerenveen ) hun eerste stappen in de voetbalwereld zetten.

  Een rijke historie is mooi maar vandaag telt maar 1 ding, winst en dat geldt voor beide ploegen. Als beide ploegen hun seizoen nog enige glans willen geven en kans willen maken op een langer verblijf in de 2e klasse zal er gewonnen moeten worden. Aan een gelijkspel zoals in de wedstrijd gespeeld in Gouda (2-2) hebben beide ploegen niets.

  Met sportieve groet,
  Erwin Mastenbroek

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!