• Beste voetbalvrienden,

  14 Oktober 2023, zo lang geleden, was de laatste competitieoverwinning van Kagia. Ruim vier maanden dus, tot vorige week, in Wilnis. Afgelopen zaterdag speelde Kagia een uitwedstrijd bij CSW in Wilnis en zegevierde daar met 0-3. Kagia kwam vorige week halverwege de eerste helft zeer gelukkig op 0-1 toen een terug speelbal vanaf de middenlijn verkeerd werd ingeschat. Rens Lamboo vertoonde vervolgens weer eens zijn verfijnde trapkunst door de bal, uit een vrije trap, keurig in de winkelhaak te prikken en Kagia daarmee op een comfortabele 0-2 te zetten. Ondanks aandringen van CSW werd het ook nog 0-3 en 0-4 maar die laatste werd om onverklaarbare reden afgekeurd. Een kleine stunt was voltooid en de glimlach stond bij veel Kagianen weer op de gezichten. Niemand geeft nog een cent voor de kansen van Kagia dit seizoen in de 2e klasse, niemand behalve Kagia zelf. Geloof begint bij jezelf en bij een overwinning.

  Vandaag moet, in de thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop, aan de overwinning van vorige week een goed gevolg gegeven worden. Onze tegenstanders van vandaag hebben de afgelopen 5 wedstrijden niet weten te winnen en zijn na een redelijke start inmiddels afgezakt tot onder de streep. Voor wat het direct veilig spelen betreft. Nieuwkoop staat momenteel 10e met 17 punten, waar Kagia er tot nu toe 9 heeft verzameld. Een overwinning vandaag zou voor Kagia dus kunnen bekeken dat ze de eerder genoemde streep tot op 3 punten kunnen benaderen, mits de overige uitslagen uiteraard gunstig uitvallen.

  Kijkend naar de ranglijst lijkt de achterstand op de veilige plekken haast onoverbrugbaar maar niets is dus minder waar. Met nog 11 wedstrijden te spelen is dus nog steeds alles mogelijk. Op naar de tweede overwinning op rij.

  Een sportieve middag!,
  Erwin Mastenbroek

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!