• Beste voetbalvrienden,

  Vandaag op het programma de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. De laatste wedstrijd voor de winterstop eindigde in een deceptie, er werd met 6-0 verloren van RCL. Vorige week speelde Kagia weer de eerste wedstrijd na de winterstop en deze duurde welgeteld 10 min. Ondanks dat vooraf het veld werd goedgekeurd bleek dat het toch te gevaarlijk was om op te spelen en werd er in overleg met de aanvoerders en scheidsrechter besloten de wedstrijd te staken. Op dat moment keek Kagia al tegen een 1-0 achterstand aan.

  Kagia heeft de winterstop goed benut. De selectie is op trainingskamp geweest naar Benidorm, alwaar er onder een heerlijk “winters” zonnetje getraind werd. Tevens werd er een oefenwedstrijd gespeeld en uiteraard was er ook ruimte voor ontspanning. Daarnaast bracht Kagia het goede nieuws naar buiten dat de huidige hoofdtrainer Koen van der Vlugt voor een jaar heeft bijgetekend. Kagia en Koen zijn beide zeer tevreden over de samenwerking en zullen deze dus ook het komende seizoen voortzetten.

  Vandaag speelt Kagia thuis tegen HVV, HVV is een Nederlandse voetbalclub uit Den Haag en is onderdeel van de Koninklijke HC&VV. Al in 1883 werd de club opgericht, daarmee is het een van de oudste nog bestaande voetbalclubs in Nederland. Onze gasten uit Den Haag hebben net als zovelen de laatste jaren de overstap gemaakt van voetbal op zondag naar de zaterdag. Vorig seizoen speelde HVV in de 1e Klasse, waar het ondanks een 10e plaats via de verstrekte degradatie regeling alsnog afzakt naar de 2e Klasse.
  Momenteel staan ze 3e op slechts 2 punten van de koploper en doen dus nog volop mee om de titel.

  Voor Kagia is het een ander verhaal, de oranjehemden staan momenteel op de laatste plaats en zullen de weg omhoog gauw moeten inslaan. Gelukkig weten we allemaal dat dit zeker mogelijk is, vorig seizoen zat Kagia immers in een zelden situatie en eindige Kagia zelfs nog als 5e. Het geloof binnen de ploeg en staf dat dit wederom mogelijk is, is groot en samen met de trouwe aanhang zal de ploeg er alles aan doen om zich wederom te handhaven in de 2e Klasse.

  Een sportieve middag!, Erwin Mastenbroek

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!