• Beste voetbalvrienden,

De winterstop duurde voor heel veel clubs een weekje langer, aangezien de meeste velden twee weken geleden onbespeelbaar waren. Zo ook de thuiswedstrijd tegen DoCos, die nu gepland staat op zaterdag 18 Februari.

Kagia opende de tweede seizoenshelft vorige week met een uitwedstrijd tegen het voor ons onbekende RVC`33 uit Reeuwijk. Net als zovele in onze competitie is ook dit een club die dit seizoen de overstap heeft gemaakt naar de zaterdagcompetitie. Voorafgaand aan de wedstrijd had de ploeg uit Reeuwijk 4 punten meer dan Kagia maar ze verkeerden niet in beste vorm aangezien de laatste 3
    wedstrijden voor de winterstop allemaal verloren gingen. Daar deed Kagia nog een schepje bovenop door met 0-4 te winnen. Dit betekende niet alleen de eerste uitoverwinning van het seizoen maar door gunstige uitslagen op andere velden betekende dit ook een grote stap richting het midden van de ranglijst. Zo is het verschil tussen Kagia en de nummer 9 Legmeervogels nog maar twee punten. Het beloofd dus nog een spannende tweede helft van de competitie te worden.

Vandaag dan toch echt de 1e thuiswedstrijd na de winterstop. Er staat direct een heuse derby op het programma, te gast is namelijk Foreholte uit Voorhout. Net als de tegenstander van vorige week is ook Foreholte dit seizoen overgestapt naar de zaterdagcompetitie. Momenteel staan de manschappen van trainer Mario Koswal op een 10e plek met twee punten meer dan Kagia. Bij winst vandaag slokt Kagia dus ook Foreholte op in de strijd om handhaving. Foreholte speelde vorige week in eigen huis gelijk tegen ASC. De drie wedstrijden daarvoor werd er verloren. De laatste overwinning voor de Voorhouters dateert alweer van 19 november 2022 en dus zullen ook zij gebrand zijn op een overwinning. De belangen voor beide ploegen zijn dus groot. Het beloofd mede daarom een mooie, strijdvaardige pot voetbal te worden.

Ondanks dat Kagia en Foreholte in het verleden op zaterdag en zondag voetbalden hebben beide clubs toch regelmatig tegen elkaar gespeeld. Zowel in oefen als in bekerwedstrijden zijn de twee ploegen elkaar meerder keren tegengekomen. De heenwedstrijd in de competitie leverde een overwinning op voor de Voorhouters (3-1). De eindstand werd al voor de rust bereikt, met twee goals van Foreholte binnen 2 minuten in blessuretijd.

Mocht Kagia vandaag een overwinning boeken doen ze niet alleen op de ranglijst goede zaken maar ook in de tweede periode. Doordat Kagia de laatste 3 wedstrijden gewonnen heeft doen we met 9 punten uit 4 wedstrijden goed mee.

Een belangrijke wedstrijd dus vandaag in meerdere opzichten, jullie support is daarom weer van groot belang! Na afloop zal Leo Kleijn de 3e helft verzorgen. Dat belooft een gezellige avond te worden.