• Beste voetbalvrienden,

  Het zit niet mee, alle clichés zijn waar, Kagia zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week tegen EMM`21 uit Roelofarendsveen bleek dit maar nog eens al te waar. Kagia kwam binnen 10 min op voorsprong door een goal van Tijs van der Schinkel na goed voorbereidend werk van Ajay Malhi. Na de goal bleef Kagia goed spelen en had zelfs kans op de 0-2 maar de bal van wederom Tijs belandde op de paal. De volgende kans was ook voor Tijs echter werd hij op weg naar de goal neergehaald, je zou dan verwachten dat de scheidsrechter hier rood voor geeft echter dacht hij er anders over en vond geel voldoende. Zeer discutabel aangezien Tijs alleen op de keeper afgegaan zou zijn. Via een corner die niet goed werd verwerkt en voor de voeten van een speler van EMM`21 viel maakte de gastheren uit het niets de gelijkmaker (1-1). Na deze treffer kantelde de wedstrijd een beetje richting de kant van EMM`21 maar dit werd niet uitgedrukt in doelpunten waardoor we met 1-1 de rust in gingen.

  Na de rust startte Kagia goed en kreeg het via Gijs de Graaf een grote kans op de 1-2, echter kon hij zijn hoofd niet goed achter de bal krijgen waardoor de bal over gekopt werd. Na 10 minuten kantelde de wedstrijd echter compleet, Aron kreeg een duwtje en reageerde met een trappende beweging terug. Helaas voor Kagia was de scheidsrechter deze keer wel resoluut en stuurde Aron met rood naar de kant. Kagia werd dubbel gestraft want de thuisploeg kreeg ook nog eens een penalty. Met Nick op de goal, verzilverde
  EMM`21 deze geboden kans volledig. Na de rode kaart was de wedstijd gespeeld en kon Kagia geen vuist meer maken. EMM`21 liep in de slotminuten nog uit naar 4-1 en zo volgde opnieuw geen winstpartij.

  Dan moet vandaag maar gebeuren tegen het voor ons onbekende ESTO uit Bodegraven. De gasten uit Bodegraven wisten zich vorig jaar ter nauwer nood te handhaven in de 2e klasse door in de nacompetitie Stompwijk met 4-1 te verslaan. Deze voormalige zondagclub is dit seizoen overgestapt naar het zaterdagvoetbal en doet het hier zeer goed met een 3e plaats op de ranglijst.

  ESTO (Eendracht Strekt Tot Overwinning) heeft een van de minst gepasseerde verdedigingen van de competitie en dus kunnen de mannen van Hein Leliveld weer aan de bak. Nu gaan we geen uitdaging uit de weg en beginnen we gewoon weer op 0-0. De afgelopen wedstijden heeft Kagia laten zien dat het wel degelijk mee kan met de op dit moment hogergeplaatste ploegen. Tegen FC Aalsmeer (4e op dit moment) werd gelijkgespeeld en vorige week tegen EMM`21 (5e op dit moment) was Kagia zeker gelijkwaardig tot aan de rode kaart.

  Belangrijk is dat de sfeer in de groep optimistisch is en het geloof dat die eerste overwinning gaat komen groot is. Laten we daar dan vandaag mee beginnen!

  Veel voetbalplezier,
  Erwin Mastenbroek.

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!