• Beste voetbalvrienden,

Twee weken geleden, voor de thuiswedstijd tegen RCL, schreef ik dat het verschil met de begeerde plek 8 slechts twee punten was en dat de nummer 7 op de ranglijst op slechts vier punten van Kagia stond. Kagia stond op dat moment 11e en nu twee weken later is aan dit alles niets veranderd, behalve dat Kagia nu 9e staat en dus maar 1 plekje onder plaats 8. Het gat naar de nummer 8 en nummer 7 op de ranglijst is hetzelfde gebleven. Er zit momenteel maar 6 punten tussen de nummer 5. ESTO en de nummer 11. Legmeervogels, het blijft dus verschrikkelijk spannend in de 2e Klasse D.

Twee weken geleden speelde Kagia thuis tegen RCL en het werd een ongelofelijke pot voetbal. Kagia kwam al vroeg op voorsprong door een vrije trap van Rens Lamboo maar daarna nam RCL het initiatief en liep het uit naar een 1-3 voorsprong. Op dat moment dachten velen die namens RCL aanwezig waren, supporters en spelers, dat de punten in de tas waren. Echter rechtte Kagia zijn rug en aangemoedigd door het altijd fanatieke publiek, maakte Kagia vlak voor tijd de 2-3. RCL raakte hierdoor van slag en in blessuretijd maakte Ivo van der Vlugt zelfs de 3-3. Hieruit bleek maar weer eens wat je kunt bereiken met strijd en nooit op geven en de geweldige steun van ons thuispubliek.

Vorige week mochten de mannen van Hein Leliveld op bezoek bij TAVV in Ter Aar. Op een veld waar de wind vrij spel had, was het wederom Rens Lamboo die Kagia op voorsprong schoot (0-1). Na rust kwam TAVV op gelijke hoogte (1-1). Kagia kreeg echter vlak na de gelijkmaker de uitgelezen kans om het duel te beslissen vanaf te stip, dit buitenkansje was aan Rens Lamboo wel besteed, waardoor Kagia uiteindelijk met 1-2 won en de punten, na een lange en gezellige derde helft, mee de bus in gingen.

Vandaag kan Kagia, in een onderling duel met EMM`21, de 8e plek over nemen. De gasten uit Roelofarendsveen hebben dus zoals gezegd twee punten meer dan Kagia, maar hebben een wedstrijd (tegen ESTO) minder gespeeld. De ploeg van toekomstig Kagia trainer Koen van der Vlugt heeft de afgelopen 3 wedstrijden niet weten te winnen en zal net als Kagia dus erg gebaat zijn bij een overwinning. De uitwedstrijd eindigde in een geflatteerde 4-1 overwinning voor EMM`21. Kagia kwam die wedstrijd verdient op voorsprong en leek de wedstrijd onder controle te hebben maar een rode kaart voor doelman Aron Wijsman veranderde alles waardoor EMM`21 uiteindelijk met 4-1 won.

Zoals gezegd voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd vandaag. Kagia zit weer een goede flow en met behulp van het altijd aanwezige enthousiaste thuispubliek gaan we weer vol voor de 3 punten. Na afloop drinken we met zijn alleen een drankje in de kantine van v.v. Kagia waar DJ Jesper voor een achtergrond muziekje zorgt.