• Beste voetbalvrienden,

  We mogen weer! Na 6 weken zonder competitie voetbal rolt de bal vandaag weer. Direct een belangrijke pot op het programma, vandaag komt DoCoS op bezoek. De gasten uit Leiden staan 1 plekje boven Kagia en bij een eventuele winst klimmen de manschappen van Hein Leliveld over DoCoS heen op de ranglijst.

  Met de 1e wedstrijd na de winterstop beginnen we gelijk ook aan de laatste competitiehelft voor Hein Lelieveld in dienst van Kagia. Nadat eerder al bekend werd dat Hein Kagia zou gaan verlaten aan het einde van het seizoen werd deze week bekend gemaakt dat Hein verkast naar Rijnsburgse Boys alwaar hij in dienst zal treden als assistenttrainer. Afgelopen week werd ook bekend gemaakt dat Kagia voor volgend seizoen een nieuwe trainer heeft gevonden in de naam van Koen van der Vlugt. Koen is momenteel trainer
  van competitiegenoot EMM`21.

  In de winterstop is Kagia op trainingskamp geweest naar Calella, naast een aantal goede trainingssessies speelde Kagia ook een oefenwedstrijd tegen zondag 2e klasser Bloemendaal. Na 2x 35 minuten stond er een 1-1 op het scorebord. Afgelopen week oefende Kagia ook nog tegen een andere zondag 2e klasser, ROAC uit Rijpwetering. Deze wedstrijd werd gewonnen met 2-1 en zo lijken de heren klaar voor de hervatting van de competitie.

  Zoals eerder genoemd is DoCoS vandaag de tegenstander en net als Kagia hebben zij een lastige 1e seizoenshelft achter de rug. De laatste competitie overwinning boekte de gasten uit Leiden in November vorig jaar toen hekkensluiter TAVV thuis met 1-0 werd verslagen. Opvallend is dat DoCoS in 11 wedstijden slechts 8x het net heeft gevonden. DoCoS is al jaren een stabiele 2e klasser maar heeft het dit seizoen dus lastig. Winst voor beide ploegen is belangrijk vandaag omdat ze dan beide aan kunnen haken bij de grote middenmoot in de competitie.

  Kagia en DoCoS hebben in het verleden wel vaker de degens gekruist. In het seizoen 2013-2014 won Kagia zowel uit als thuis van DoCoS. In het seizoen 2015/2016, het jaar waarin DoCoS kampioen werd in de 3e klasse, wonnen de Leidenaren bij Kagia met 1-2 en werd de wedstrijd in Leiden 2-2. Zelfs 26 jaar geleden in de toenmalige 4e klasse stond dit affiche al op het programma, destijds won DoCoS van het pas gepromoveerde Kagia met maar liefst 1-6.

  Ondanks het frisse weer rekenen we weer op jullie support!

  Met sportieve groet,
  Erwin Mastenbroek

  Het wedstrijdkrantje vind je hier!