VV Kagia JO15 toernooi 20-05-2017 - Verslag JO15-1


De laatste wedstrijden van het seizoen worden gespeeld tijdens het jeugdtoernooi.

Kagia O15-1 is in poule 1 ingedeeld met; Zaanlandia, FC Almere, RWB en VV Leiden, allemaal O15-1 teams.

 

VV Kagia JO15-1 – Zaanlandia JO15-1.

Behalve de helaas nog geblesseerde Stan v Zoest (beterschap voor het nieuwe seizoen toegewenst), is de selectie compleet, ook Ruben kan de laatste wedstrijden weer op de goal staan na de vervelende botsing van een aantal weken geleden.

Sam en Thomas v/d Streek beginnen op de bank, de wedstrijden duren achttien minuten en er wordt niet van helft gewisseld.

Kagia is al heel snel voor het doel van de Zaandamse keeper te vinden, wat zelfs al direct tot het eerste doelpunt had kunnen lijden.

Koen is de volgende die het probeert, het schot gaat maar net naast en Kagia blijft aandringen.

Na een goede overname wordt Stan Hengstmengel over de rechterkant naar voren gestuurd. Met een tikkie terug kan hij Chris mooi vrij voor de goal zetten, het schot verdwijnt in het doel en Kagia gaat met 1-0 aan de leiding.

Zaanlandia trapt af en komt na wat overtikken voor ons doel terecht, een hard schot op doel wordt weg gestompt door Ruben en de hoekschop die volgt gaat uiteindelijk naast.

Het zou mooi zijn om de eerste wedstrijd meteen winnend af te sluiten. Joël en Ian proberen de score te vergroten, maar helaas komt er nu niets meer bij. Op onze helft hebben Jessy en Thomas Clemens de handen vol in de verdediging. Dat gaat ze goed af, want na het eindsignaal kan Kagia de eerste wedstrijd als winnaar afsluiten.

 

VV Leiden JO15-1 – VV Kagia JO15-1.

De tweede wedstrijd uit poule 1 is tegen VV Leiden uit…? Juist ja, leiden.

Koen en Jessy op de bank, en Kagia, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, zelf direct in de problemen. Nou ja, problemen, de tegenstander is gevaarlijk voor ons doel, maar krijgt het gelukkig voor elkaar om de bal over het doel te werken.

Kagia komt niet lekker van de eigen helft af, want Leiden zet de boel meteen goed vast.

Via Thomas v/d Streek komt Sam er uiteindelijk wel goed door en wordt hij gestopt d.m.v. een overtreding.

De vrije trap die volgt wordt gestopt, Ian kan toch nog onderscheppen, door op Stan, maar uiteindelijk gaat de bal net naast.

Leiden komt ver op onze helft, Jasper neemt over en tikt door op Pjotr. Pjotr verdedigd goed uit en Kagia kan het nogmaals proberen.

Het is wel duidelijk dat het team dat als eerste scoort, ook de overwinning zal pakken, want de tijd begint te dringen.

Als laatste gaat Ryan pittig het duel in en kan Stan bedienen met een strakke pass, het schot dat volgt gaat helaas over en nadat de tijdwaarneming de scheids heeft gewaarschuwd, blijft de brilstand, 0-0 gehandhaafd en wordt de tweede wedstrijd gelijk gespeeld.

 

VV Kagia JO15-1 – FC Almere JO15-1.

Wedstrijd nummer drie is tegen de C1 van FC Almere. Joël en Thomas Clemens beginnen in de dug-out en Kagia gaat net als in de eerste wedstrijd direct na het fluitsignaal op het doel van de tegenstander af.

Stan komt goed vanaf de rechterkant en kan voorzetten op Ian. Het schot van Ian eindigt een beetje als een rommelbal, maar dat neemt niet weg dat hij over de doellijn verdwijnt en zo voor de 1-0 zorgt.

Snel scoren en het lot in eigen hand nemen, goed gedaan van onze mannen.

Het lot in eigen handen nemen is precies wat Almere ook wil doen. En als ze dan ook door onze defensie breken is de paal de enige die ons nog kan behoeden voor een gelijkmaker.

Gelukkig is het vaak zo in de voetballerij, dat als je zelf niet scoort, je tegenstander dat vaak wel doet.

In dit geval is Kagia de gelukkige, nadat Sam wederom het gras van dichtbij heeft bekeken meldt Chris zich achter de bal. Het schot verdwijnt hard in de touwen en geeft Kagia een 2-0 voorsprong.

Ondanks dat Almere zeker geen slechte ploeg is komen ze er even niet aan te pas in deze fase van de wedstrijd.

Ian mag het tot twee keer toe proberen na een voorzet van Ryan en een kort tikkie van Thomas v/d Streek. Maar beide pogingen gaan er niet in en zo kan Almere even op adem komen.

In de achttien minuten dat de wedstrijd duurt, is er natuurlijk niet zo heel veel tijd om te scoren. Toch wordt dat nog wel een keertje gedaan, en wel door onze tegenstander. Nadat een hoekschop niet goed wordt weggewerkt voor ons doel verdwijnt de bal toch nog achter Ruben in de goal en kan de derde wedstrijd met één puntje verschil winnend worden afgesloten.

 

RWB JO15-1 – VV Kagia JO15-1.

De vierde en laatste wedstrijd dit toernooi is tegen Rood, Wit, Blauw uit Waalwijk.

Aangezien zowel Kagia als RWB nog kans maken op de eerste plaats gaat deze match nog ergens om.

Ryan en Pjotr blijven op de bank, en RWB gaat er vanaf de 1e minuut fel in.

Zo fel dat Kagia al snel een vrije trap mag nemen. De vrije trap eindigt in buitenspel en RWB komt er weer uit.

Het is jammer dat sommige mensen niet helemaal beseffen dat het hier om een jeugdtoernooi gaat en niet om de Europa league finale, want er is wat onenigheid tussen de arbiter en de coach van RWB.

Nadat dit akkefietje min of meer is opgelost kan de wedstrijd weer verder, maar echt lekker loopt het niet.

Stan komt er nog wel een keertje door, net als Chris en Jasper even later met een vrije trap. Maar er is nog geen voorsprong op de tegenstander. Dat is wel nodig, aangezien RWB aan een gelijkspel al genoeg heeft.

RWB probeert het ook nog een paar keer, soms een beetje fel maar echt serieus wordt het niet. Ruben pakt de schoten die komen goed en Sam kan samen met Koen een goed block zetten.

Het laatste serieuze wapenfeit uit deze wedstrijd is dat er dan toch nog een speler van RWB tegen een kaart aanloopt na het beledigen van de scheidsrechter.

Het blijft 0-0 en dat betekend een tweede plaats voor Kagia O15-1 op het fantastisch georganiseerde thuistoernooi.

Nadat alle wedstrijden zijn afgerond en de verschillende aanvoerders de bekers in ontvangst mogen nemen, is er voor onze mannen nog een kleine verrassing.

In de kantine wordt er met elkaar nog even een patatje gegeten en een AA-tje gedronken, samen met de leiders Jan en Marco.

Iets daarvoor hebben Jan en Marco nog een presentje van de spelers gehad als bedankje voor het afgelopen seizoen. Ook jullie verslaggever is niet vergeten door de selectie en heeft een nieuw aantekeningenboekje gekregen( waarvoor hartelijk dank).

Na een soms wat lastig seizoen is het vandaag afgesloten met een mooie tweede plaats. Inderdaad een lastig seizoen als je uitgaat van het aantal gewonnen en verloren wedstrijden.

Ging het in de competitie niet altijd even soepel, zoveel beter ging het in de bekercompetitie.

Daarom wil ik een ieder bedanken die zich dit afgelopen seizoen heeft ingezet voor de C1 van VV Kagia.

En dan de spelers en leiders/trainers in het bijzonder, die als groep een hoop geleerd hebben, maar vooral als een hechte groep bleven spelen.

 

Een fijne vakantie toegewenst en een sportief volgend seizoen.

 

Raymond.