Wedstrijdverslag VV Kagia J017-2 - SV WVC JO17-2


Het is twee minuten voor half elf als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd tegen WVC uit Roelofarendsveen.

Een wedstrijd die begint met Boyd, Maik en Nick als wissel, Quinten en Chris zijn afwezig en omdat Olaf er vandaag ook niet bij kan zijn nemen Sean en Paul de honneurs waar voor de coach.

Rick van Beek is direct snel en gevaarlijk op de rechterflank, de voorzet die hij verstuurt komt mooi voor de voet van onze gast speler Roy baak. De aanval eindigt in een hoekschop, die weggewerkt wordt door de verdediging, met nog een hoekschop als gevolg.
Ook die verdwijnt via via het strafschopgebied uit, maar is wel de inleiding voor het eerste doelpunt.
Nadat Gijs de bal goed aanneemt kan hij Ian bereiken, weer een tikkie terug op Gijs en een scherpe voorzet op Marc. Die doet eigenlijk alles goed, inclusief het afronden op doel. Maar terwijl de handen van de supporters omhoog gaan, is de vlag van de grensrechter dat ook. Buitenspel, dus opnieuw beginnen.
WVC komt er snel uit, het tempo ligt hoog vandaag, Jorit kan de aanval goed onderscheppen en meegeven aan Jack. De voorzet is iets te hard, dus een makkie voor de keeper van WVC.
Roy is een paar keer goed voor de goal geweest, maar moet toch even gewisseld worden. Maik komt voor hem in de plaats en Kagia gaat weer in de aanval.
Koen pakt de bal behendig af van de tegenstander, de prima pass wordt wederom doorzien door de verdediging.
WVC is fel en fysiek, na een beetje knullig balverlies van Kagia staan ze dat ook snel oog in oog met Maurice.
Die blijft goed staan en is de aanvaller te slim af.
Met een lange bal wordt Marc bereikt, doortikken op Rick den Butter zorgt ervoor dat hij een schot op doel kan wagen, het schot verdwijnt net over het doel, en WVC mag het weer proberen.
En of ze het proberen, met een snelle uitbraak is het veld zo overbrugt, en staan ze weer voor het doel van Maurice. De poging treft het doel en Kagia staat na een kwartiertje spelen op een 0-1 achterstand.
Na de aftrap neemt WVC weer snel over, Gijs verdedigt fel en speelt Ian in de loop aan. Ian passt goed door op Rick van Beek die de keeper op zijn pad tegen komt. Aanval afgeslagen en Kagia weer in de verdedigingsmodus.
Het verdedigen begint al op het middenveld, waar Kagia overneemt. Onze aanval eindigt in een hoekschop waar Marc zich voor meld bij de hoekvlag.
Vanuit een klutsbal waagt Koen een schot op doel, eerst kan de keeper hem nog pareren, maar de tweede poging verdwijnt wel in het doel. 1-1 door Koen.
WVC klaagt en piept vooral, zeker nu het gelijk staat. Kagia daarentegen probeert het met goed voetbal op te lossen.
Driehoekjes en kort passen lukt prima, zo goed zelfs dat Kagia weer in een mum van tijd voor het vijandige doel staat. Koen kan ver komen, stuurt Maik de diepte in en als onze spits nog iets langer was geweest had hij de bal waarschijnlijk nog kunnen raken.
Dat is niet het geval, dus WVC weer op de counter, Ryan komt uitstekend voor zijn mannetje en kan de angel uit de aanval halen. Vlak voor het einde moet Maurice nog twee maal ingrijpen, maar dat doet hij goed en zo gaan de mannen met een gelijkspel de kleedkamer in voor de rust.

Rust.

Na de rust zijn Rick van Beek, Boyd en Rick den Butter de wissels, en Kagia merkt meteen dat WVC voor de winst naar Lisserbroek is afgereisd. Er wordt fel gestreden om iedere bal en iedere vierkante cm kunstgras.
De verdediging moet direct aan de bak, Ryan is ook na de rust scherp en verdedigd goed uit, en Jorit kan met een perfecte sliding voorkomen dat de aanvaller het doelgebied bereikt.
Over en weer gaan de doelpogingen, de aanvallen en vooral ook de schouderduwen en andere overtredingen.
Nadat zowel Kagia als WVC zijn portie heeft uitgedeeld en geïncasseerd, krijgt een speler van WVC na een hardhandige actie een gele kaart. De tegenstander, die toch al niet erg gecharmeerd is van de scheids, is het er uiteraard niet mee eens en resulteert in nog meer gemekker en gedoe.
Gijs verlaat geblesseerd het veld en Boyd komt voor hem in de plaats.
Met een klein sprongetje in de wedstrijd komen we weer bij een hoekschop voor Kagia. Marc zet hoog voor en WVC verdedigd uit, in de snelle omschakeling houdt Jack het hoofd koel. Goed verdedigen en op bal bezit spelen is dan het advies.
Via de rechterkant kan Roy weer razendsnel opstomen richting het doel. En of het nou bedoeld was als voorzet of vanuit een onmogelijke hoek op doel schieten zullen we nooit weten. De bal wordt door de keeper van richting veranderd, en ook al is het met een beetje hulp Kagia komt verdiend op voorsprong. 2-1.
De snelkookpan die eigenlijk gewoon veld drie heet komt steeds meer onder druk te staan, er wordt, zeker door WVC, aan zo’n beetje elke beslissing van de scheidsrechter getwijfeld en bij de lichtste aanraking gaan spelers met een ijselijke kreet naar de grond alsof er minimaal een been af ligt.
Soms helpt het om te protesteren, maar onze mannen zijn van mening dat je het beter voetballend kan oplossen. Dus wordt er weer fel voor de bal gestreden en kan Nick de bal op het middenveld onderscheppen.
Maik vertrekt goed en komt ver op de helft van WVC, de pass op Ian is scherp, maar de keeper grijpt goed in.
De verre uittrap kan door Boyd worden onderschept en Kagia begint weer met de aanval.
Een aanval die iets te nonchalant wordt ingezet want WVC neemt veel te makkelijk over en knalt tegen de verwachting in de bal achter Maurice ons doel in, 2-2 dus i.p.v. een voorsprong van Kagia.
Een voorsprong die gelukkig niet lang op zich laat wachten, want op het moment dat Marc vanaf de aftrap wordt aangespeeld sprint Maik al richting het doel van de tegenstander.
En terwijl WVC de gelijkmaker nog aan het vieren is ligt na een mooie afronding van Maik de voorsprong voor Kagia alweer in het netje, 3-2.
De gemoederen lopen nog iets hoger op, en dat resulteert in een blessure voor Jorit, omdat Gijs er ook niet meer in kan, moet Rick den Butter de grensrechtervlag overdragen en zo de plek van Jorit in nemen.
In de laatste paar minuten proberen de beide ploegen de stand nog te beïnvloeden, dat gaat soms gepaard met een overtreding. Helaas betekent dat een tweede gele kaart voor WVC en na een domme actie van Nick ook een gele kaart voor Kagia.

De wedstrijd wordt afgefloten met tien spelers aan beide zijden, maar ondanks dat het verslag eindigt met een paar gele kaarten is dat niet per se een goede afspiegeling van de wedstrijd.
Want het was vooral een wedstrijd waar van alles in zat, en dan vooral met goed voetbal van de zijde van Kagia, want de overwinning staat er en dat is de verdienste van onze hardwerkende spelers.

Na de overwinning is Kagia JO17-2 WVC voorbij in de ranglijst en mag volgende week als vierde aantreden tegen de nummer drie in de uitwedstrijd tegen Alphia.


Raymond.