Wedstrijdverslag Foreholte JO17-2 - Kagia JO17-1


Zaterdag 24 maart was het dan weer zo ver, de uit-wedstrijd bij Foreholte B2 stond op het programma.


Met dit team van Foreholte had kagia nog wat recht te zetten, namelijk het volgende: ergens in november vroeg de leider van het team van Foreholte of we op een doordeweekse dag konden spelen omdat hij niet voldoende spelers had. We zijn hier toen mee akkoord gegaan. Deze wedstrijd werd een week later gespeeld en tot onze verbazing werden er 7 spelers meegenomen uit hun B1, die een aantal klasse hoger speelt en zo verloren we toen ook met 1-5.
Nu dus het moment om dit recht te zetten. Dit geldt overigens ook voor de leiding. Hun coaches waren thuis erg onsportief en hun vlagger gooide halverwege de wedstrijd zijn vlag neer en stopte ermee, nadat hij de nodige discussie voerde met de leiding van Kagia en vervolgens met de scheidsrechter van Kagia.
Dus was echt iedereen erop gebrand om er een een overwinning uit te slepen.
Tijdens de voorbespreking heeft JW een duidelijke uitleg meegegeven: mooi en goed voetbal is belangrijk, maar vandaag telt inzet, samenspel en WINST meer dan ooit!
Eigenlijk test ik bij elke wedstrijd hoe scherp de boys zijn: dit doen ik met het “vlekje op je shirt” spelletje. Kijk je naar beneden, dan..... is dat een pijnlijk moment.
Dus iedereen stond op scherp, zou er vandaag nog iemand in trappen... vast niet😉


Op weg naar Foreholte, zat de stemming er goed in en in de kleedkamer was een prima sfeer. Een laatste en duidelijke speech van JW: winst is vandaag echt nodig!
Zo gingen we het veld op en was het tijd voor de aftrap, de wedstrijd was begonnen:
Helaas zonder Luca en Melvin, die waren een weekendje weg en ook zonder Bram, hij was helaas nog steeds geblesseerd. We hadden versterking van Jens en Timo uit de A1, dank mannen voor jullie aanwezigheid en inzet.
Kagia begon sterk en creëerde in de 7e minuut al hun eerste kans.
Kevin gaat diep en komt van links met een strakke voorzet en Tygo krijgt een mooie kans, maar schiet helaas net over. De druk zit er goed op.
Vervolgens weer een goede voorzet, waar Tygo de bal in de handen van de keeper schiet, wat zitten we er dichtbij.
Het spel is pittig en fanatiek. De scheids is oké, maar laat veel doorgaan.
Dan krijgen we op een meter of 20 een vrije trap mee. Kevin achter de bal, neemt een aanloop, stopt vervolgens, waardoor er diverse spelers lopen, vallen en daar maakt Kevin gebruikt van en schiet de bal zo strak laag in de rechterhoek. 0-1!!
Das lekker en nu door. Na een lange bal van achteruit op Tygo, maakt hij een prima actie, passeert een verdediger en lobt de bal over een 2e verdediger, waardoor Zeb vrij voor de keeper komt en scoort 0-2!! Kagia zit op rozen....
Niet veel later weer een goede kans voor Zeb en hij probeert de bal over de keeper te schieten, maar helaas pakt de keeper deze bal.
Foreholte komt nauwelijks aan de bal en als ze de bal hebben, leveren ze deze snel in bij het team van Kagia.
Wederom een goede crosspass van achteruit op Kelvin die op tijd starte en goed naar binnen kwam. Maakt een mooie actie en geeft de bal voor aan Tygo. Een kans die je niet kan missen, tenzij..... juist je last hebt van een polletje! 🧐 de bal wipt op en Tygo schiet de bal over! 🤔
Vervolgens krijgt Foreholte nog een corner, waarbij een speler gewoon de hoekvlag eruit trekt.... dit mag natuurlijk niet, maar de scheids zegt hier niks van???
Kort daarna speelt Foreholte van achteruit, strak langs de lijn naar voren en de bal rolt net over de lijn, of toch niet??? Onze grens was haarscherp en zag dat de bal met 51% over de lijn rolde en vlagt vervolgens. Hier was de leiding en een groot aantal supporters het niet mee eens en dit was dan ook duidelijk te horen. Onze grens bleef cool en kreeg het voordeel van de scheids, nu nog wel🤨.

Rust....
We zitten er goed in, maar eigenlijk hadden we al minimaal p-4 voor moeten staan.
De tegenstander brengt geen limonade en dus halen we dat zelf maar. Mede op deze wijze probeert Foreholte ons al te intimideren.
We moeten ons koppie er goed bijhouden, het eerste kwartier goed doorkomen, dan moet het lukken.
Pas op als ze 2-1 maken, dan kan het wel eens spannend worden....
Start van de 2e helft:
Waarschijnlijk hebben de coach van Foreholte en scheids met elkaar in de rust gesproken want in de 2e helft kregen we eigenlijk niks meer mee en eigenlijk alles tegen.
Of dit te maken heeft met het 51% incident van onze grens weet ik niet, maar de scheids kwam duidelijk anders uit de kleedkamer.
Dit bleek al snel toen Tygo neergelegd werd in de 16 en we niks kregen.
Het spel werd steeds grimmiger. Kagia brak weer door in de 16 en bal kwam terug bij John die rakelings miste.
Kort daarna was het Kelvin die net naast schoot. Wanneer viel nou die bevrijdende 0-3?
Opeens was daar Loran die overigens ook een prima wedstrijd speelde en liep door tot aan de achterlijn, kreeg een perfecte schietkans, maar helaas had de keeper deze bal te pakken.... wat zijn we er steeds dichtbij.
Nog een kwartier te spelen... kagia ging langzaam maar zeker meer en meer achteruit spelen waardoor Foreholte meer druk zette.
Een corner voor Foreholte: de bal komt voor, maar valt niet lekker, wordt wel weggewerkt, maar onvoldoende en helaas wordt de bal in de kluts achter Jens gewerkt:1-2.
Met nog 10 minuten te gaan, werd de wedstrijd steeds grimmiger. Met name aan de kant van Foreholte. De coaches van Kagia werden uitgescholden door de leiding van Foreholte en ook de spelers van Foreholte werden door hun coaches negatief gecoacht en zo werden de laatste minuten zeer fel.
De scheids was nu het overzicht echt kwijt. Er werden zware overtredingen gemaakt, spelers werden neergetrokken, maar de scheids zag het niet of wilde het niet zien en liet dus gewoon doorspelen. Duidelijk was te zien dat hij Foreholte de kans wilde geven om gelijk te komen.
Nog 2 minuten te gaan. Kagia werkte alles weg, deed hun uiterste best, maar kon helaas een corner niet voorzien.
Een zeer slecht genomen corner bereikt de eerste paal, waar we deze vervolgens niet weg krijgen, gelukkig toch nog een Kagia voet ertegen maar de bal komt vanuit de 16 voor de voet van een Foreholte speler..... deze wordt vervolgens verlengt en beland helaas toch achter Jens:2-2.

Niet veel later blies de scheids af.
Een zeer onverdiend gelijk spel, maar zo gaat dat in de sport. Ik kan u vertellen dat de leiding er nog steeds ziek van is en zeker ook de spelers want zijn hebben er echt voor geknokt.Top gedaan mannen!!
Ik was vandaag, een dag na de wedstrijd, weer redelijk gekalmeerd van deze wedstrijd, echter nu ik dit heb geschreven, komt de frustratie weer naar boven😠.
Hopelijk als u deed leest valt het misschien allemaal wel mee, maar voor de meegereisde supporters wellicht wel herkenbaar....
We zullen dus voor de vervolg wedstrijden ook onze kansen eerder moeten benutten.
O,ja wie er deze keer weer in het spelletje “vlekje op je shirt” trapte.... hahahaha dat was weer Gavin!!🤣🤣🤣
Allemaal een goede week gewenst en tot volgende week!