VV Kagia JO17-2 - RKVV Meerburg JO17-3​ 24-03-2018


Het is al weer even geleden dat onze mannen met een overwinning het veld konden verlaten, dus na het gelijke spel van vorige week is er vandaag weer een nieuwe kans om drie punten te pakken.


Met Ryan, Boyd, Marc en jack als wissel begint de wedstrijd tegen Meerburg op veld 1.
Onze tegenstander is vanaf het eerste fluitsignaal scherp en staat binnen twee tellen voor ons doel. De aanval wordt goed afgeslagen en omgezet in een tegenaanval.
Quinten neemt de bal goed aan en passt door op Koen, die ziet Ian vertrekken en kan hem goed in de loop aanspelen.
Met de tweede minuut op de klok neemt Ian de bal op zijn slof en ziet hem via de binnenkant van de paal het doel in verdwijnen, een snelle en mooie voorsprong is een goed begin. 1-0.
Kagia is direct lekker op dreef, en blijft aanvallen. Nadat de voorzet van Koen doorzien is verdedigd de keeper uit, Chris neemt goed aan en zet aan voor een sprintje richting het doel. De verdediging steekt daar een stokje voor en begaat een overtreding.
Met Chris nog op de grond, neemt Nick de toegekende vrije trap met een goede voorzet op Maik tot gevolg. Maik komt net iets te kort en ziet zijn schot naast gaan.
Meerburg zet een nieuwe aanval op, met lange passen komt de voorhoede ver op onze helft, gelukkig staat Jorit op de juiste plek. Hij verdedigt fel, maar correct, en kan via Gijs uitverdedigen.
Gijs mag ver doorstomen, ook nu grijpt de verdediging in en moet een hoekschop weggeven.
De hoekschop gaat op een of andere manier het doel voorlangs, maar de bal verdwijnt weer over de achterlijn.
Een hoge voorzet volgt, Jorit krijgt nog wel zijn hoofd ertegenaan, maar kan de bal niet lekker plaatsen.
Kagia gaat er fel in en blijft aanvallen. Maik neemt de bal aan en passt door op Ian, Rick van Beek komt er buitenom goed overheen maar helaas is de voorzet net iets te scherp om er iets mee te doen en dat geeft Meerburg weer een beetje ruimte om op te bouwen.
Het opbouwen gaat snel. Meerburg komt wederom met een paar man onze helft op, gelukkig is onze keeper, Maurice, vandaag ook een soort van laatste man en kan hij ver voor zijn goal de aanval onderscheppen en ombuigen.
Iets verderop in de wedstrijd komt Meerburg er toch doorheen. Nadat kagia het een paar keer heeft geprobeerd is het nu de beurt aan Meerburg.
Een snelle uitbraak van de ploeg uit Zoeterwoude wordt goed uitgespeeld, een tikkie opzij en onze keeper is gezien. 1-1.
Dat was even niet voorzien, vooral niet omdat de volgende kans van Meerburg ook al gevaarlijk is.
Een harde en droge knal komt snel op ons doel af, Maurice stopt het schot formidabel en kagia kan weer op zoek naar de voorsprong.
Dat laat nog heel even op zich wachten, maar als Rick den Butter de bal overneemt van de tegenstander gaat het snel.
Via via komt de bal uit bij Maik, de keeper komt nog wel uit, maar het schot verdwijnt hard en diagonaal het doel in en zet zo kagia verdient op 2-1 voor.
Net voor de aftrap wisselt Gijs even met Boyd, en onze mannen blijven er bovenop zitten.
Meerburg komt er even niet aan te pas in de laatste fase van de eerste helft, want Maik krijgt na een fraaie steekpass nog een mooie kans om de score nog verder uit te breiden.
Het wordt helaas doorzien en Meerburg komt voorzichtig van de eigen helft af. Chris en Boyd verdedigen slim uit en kagia kan het nog één keertje proberen via een aanval.
Rick van Beek komt goed de zestien in en kan een schot op doel wagen, de keeper pareert de poging mooi maar kan niet voorkomen dat de bal bij Koen uitkomt. Helaas heeft Koen teveel man om zich heen om een serieus schot te lossen en de aanval dooft uit.
In de extra tijd voor de rust mag Chris nog een vrije trap nemen, die gaat helaas naast en zo gaat kagia O17-2 met één doelpuntje voorsprong de rust in.

Rust.

De tweede helft begint met Boyd, Chris, Jorit en Rick van Beek op de bank.
En wat voor een tweede helft zou het gaan worden, vooral een felle en een doelpuntrijke, want er staan nog veertig minuten op de klok en daarin moet er nog wel, blijkt achteraf vier keer worden gescoord.
En de score wordt inderdaad snel voortgezet, helaas is het door de tegenstander die, net als kagia in de eerste helft deed, binnen twee minuten na het beginsignaal het doel weer vindt. 2-2.
Maar de euforie van de gelijkmaker blijft niet lang hangen bij Meerburg, nog geen minuut later is Maik hard op weg richting het doel van de tegenstander. De harde voorzet wordt door een verdediger verkeerd geraakt en zo verdwijnt de bal met een beetje mazzel weer in het doel van Meerburg. 3-2 voor kagia.
Zo zie je maar, de score verandert waar je bij staat, dus blijft kagia de aanval zoeken en kunnen Quinten en Ryan ver komen op de helft van Meerburg. Het schot van Ryan is helaas niet hard genoeg om de keeper te verrassen.
Beide ploegen gaan er fel in, Rick den Butter is daar als eerste slachtoffer van en Marc meld zich achter de toegekende vrije trap.
De bal gaat er ver en hoog in, helaas komt Nick net iets te kort om goed af te ronden.
De volgende die onvrijwillig met de grasmat in aanraking komt is Koen. Ook nu mag Marc het vanaf een afstandje proberen. Het harde schot wordt maar net door de keeper tegen de lat gewerkt en opgevangen.
Meerburg countert nog een keertje, Ryan en jack lossen het professioneel op en het gevaar is geweken.
Quinten wisselt met Chris en gabel, zoals hij door zijn teamgenoten wordt genoemd kan direct Nick voorzien van een goede voorzet.
Nick wordt opgevangen door de verdediging, maar sleept er nog wel een hoekschop uit.
De hoekschop levert niet zo heel veel op, maar luid wel het volgende doelpunt in. Chris onderschept de aanvaller goed en passt scherp op Ian. Ian kan op snelheid langs zijn mannetje komen en mooi voorzetten. De voorzet is al mooi, maar het afronden van Koen misschien nog wel mooier. Met een strakke knal op het doel zet hij zijn ploeg op een mooie 4-2 voorsprong.
Gijs wisselt met Boyd, en jack vangt de tegenstander goed op, en verdedigd uit. Via het middenveld komt de bal uiteindelijk weer in de loop van Maik terecht.
Maik gaat goed door en kan mooi afronden. Maar de grensrechter is het er niet mee eens en steekt zijn vlag omhoog. Wel of geen buitenspel? De scheidsrechter is er heilig van overtuigd van niet, dus de 5-2 kan gewoon worden toegevoegd op het scorebord.
De laatste minuten van de wedstrijd verlopen nog wat rumoerig, maar echt gevaarlijk wordt Meerburg niet meer.
Met een mooie en verdiende overwinning kan kagia O17-2 inderdaad weer eens als winnaar het veld verlaten.

Met goed en snel voetbal hebben de mannen een tweede zege geboekt in de voorjaarscompetitie, en met zeven punten uit vijf wedstrijden staan ze op een mooie 5e plek.

Raymond.