VV Kagia JO17-2 - RKSV DOSR JO17-2


Vijfentwintig november was de laatste wedstrijd dat onze mannen de wei in mochten, vandaag staat de inhaalwedstrijd tegen DOSR op het programma.

Zonder Boyd, Chris en Rick den Butter, maar met Roy als gast speler en met Marc en Ian aan de kant kan er begonnen worden aan de wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie.

DOSR is vanaf de aftrap af al fel op de bal, dat resulteert al in de eerste minuut in een hoekschop. Die wordt vakkundig weggewerkt en met een lange bal kan Maik direct in actie komen. De keeper doorziet de aanval en verdedigd uit, Ryan neemt de bal goed aan en kan Roy voorzien van een voorzet. Roy kiest een hoek uit en ziet zijn inzet de keeper passeren, op 1-0 voorsprong in de tweede minuut van de wedstrijd, dat beloofd wat voor de rest van de nog achtendertig minuten in de eerste helft. Een eerste helft die zo nu en dan gedomineerd wordt door Kagia, maar soms ook erg lastig is door het spel van DOSR.

Kagia mist hier en daar wat wedstrijdritme, een briljante pass wordt afgewisseld met een slordig balletje. En een goede actie met een slechte. Toch komt Kagia weldegelijk van de eigen helft af, maar met het aanvallende spel van DOSR is het goed dat we een solide doelverdediger hebben die de verschillende pogingen van de tegenstander afstopt. Gijs en Jorit hebben de handen vol aan de aanvallers, samen met Maurice kunnen ze volgende aanval stoppen en met een verre pass Maik bereiken. Nadat hij eigenlijk alles goed doet vergeet hij het belangrijkste, nl scoren, want de bal verdwijnt via de kruising naast het doel en DOSR komt weer onze kant op.

Quinten vangt de aanvaller op, op het middenveld, maar kan niet voorkomen dat de speler er toch doorkomt, Koen trekt flink door en kan uiteindelijk de aanval stoppen. Er wordt fel gestreden om elke centimeter van het veld, helaas is DOSR de ploeg die het meest de weg naar het doel kan vinden. Onderweg worden ze gelukkig opgevangen door Jack die over kan nemen en via Rick van Beek een aanval kan opzetten. Uiteindelijk is het aan Roy om voor te geven, maar de keeper staat precies in de baan van het schot en de voorzet wordt doorzien. Het zal lastig worden om de voorsprong in de tweede helft te behouden, want Kagia probeert het wel, maar de schaarse kansjes worden niet goed afgerond.

In de laatste fase van de eerste helft kan Nick de volgende aanval van DOSR goed onderscheppen. Verdedigt goed uit en Kagia probeert het maar weer eens met een lange pass. Helaas komt de aanval niet ver genoeg en staat DOSR in een vloek en een zucht weer voor ons doel. Er wordt goed ingeschoten en na een zeldzaam foutje van Maurice verdwijnt het schot onder onze keeper door richting het doel. In een uiterste poging van onze doelman kan hij met die grote handen van hem de bal toch nog naar hem toe grabbelen en zo de gelijkmaker voorkomen. De vroege voorsprong hebben de mannen gelukkig behouden en zo kan er na veertig minuten spelen even gerust worden in de kleedkamer.

Rust.

Na de rust blijven Jorit en Roy langs de kant. Ian komt net als Roy in de eerste helft al snel voor het doel, helaas stopt de keeper de inzet en blijft Kagia vooralsnog op dat ene kleine puntje voorsprong staan. De druk van de tegenstander blijft voelbaar, onze verdedigers moeten tot het uiterste gaan om de aanvallers te beletten om te scoren. Dat resulteert nog wel eens in een vrije trap tegen. Vanuit zo’n situatie ontstaat de grootste kans van de wedstrijd voor DOSR. Na een vergissinkje van onze keeper is de aanvaller er voorbij, maar ja afmaken moet wel tussen de palen en niet er tegen aan, dus nog steeds de voorsprong in ons voordeel.

Het gaat er soms hard aan toe, Koen wordt hardhandig naar de grond gewerkt en dat resulteert uiteindelijk in een gele kaart en dus tien minuten tijdstraf voor de speler van DOSR. Lukt het Kagia O17-2 om de man meer situatie uit te buiten? Helaas niet, want in een uiterste poging om de aanval van DOSR te stoppen wordt er een overtreding begaan en rest de scheids niets anders dan naar de penaltystip te wijzen en een strafschop aan DOSR toe te kennen. De strafschop wordt foutloos in geschoten en zo is er dan toch een eind gekomen aan de vroege voorsprong van onze mannen,1-1.

Kagia is wel wat aangeslagen door de gelijkmaker, de winst kan natuurlijk altijd nog gepakt worden. Er wordt weer aangevallen door onze B2, Koen gaat komt ver op de helft van de tegenstander, en wordt nog maar een keertje onderuit gehaald. Een vrije trap op een mooie afstand van de goal en dus een goede gelegenheid om op doel te knallen. Helaas treft Marc met een hard schot het muurtje dat is neergezet en kan DOSR weer overnemen. Ook nu komen ze onze man of the match weer tegen, Maurice stopt de bal vakkundig en ook de hoekschop die volgt eindigt in de handen van onze keeper. Tegen het eind van de wedstrijd gaat het in onze verdediging nog even mis, na te hard doorgaan van Rick moet hij ook met geel voor tien minuten het veld verlaten en komt Kagia met een man minder te spelen.

Het blijft moeilijk om deze wedstrijd niet te verliezen want DOSR zet nog even een tandje bij. Een soort van laatste aanval volgt nadat Ian het nog een keertje aan de andere kant heeft geprobeerd. De felle counter van DOSR is snel bij ons doel, wordt goed uitgespeeld, en verdwijnt vervolgens in ons doel. Terwijl onze spelers de 1-2 achterstand even moeten laten bezinken fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en komt het besef dat de laatste wedstrijd in 2017 de eerste verloren wedstrijd is in de competitie. Een beetje ontgoocheld lopen onze spelers het veld af, na een wedstrijd die niet echt lekker opgang is gekomen.

Te weinig wedstrijdritme, door de weersomstandigheden te weinig getraind, of gewoon een tegenstander die vandaag sterker was? Geen idee, maar met zeven gewonnen, één gelijk en één verloren kan Kagia O17-2 terugkijken op een sterk gespeelde najaarscompetitie. 

Rest mij alleen nog om de spelers, trainers, coach en natuurlijk de trouwe supporters fijne feestdagen en een sportief 2018 te wensen.

 

Raymond.