• VV Noordwijk JO17-2 – VV Kagia JO17-1

18 sep 2018
  • VV Noordwijk JO17-2 – VV Kagia JO17-1 15-09-2018.

De zon staat hoog boven veld drie als de selectie van JO17-1 klaar staat om de voorlopig laatste bekerwedstrijd te spelen tegen VV Noordwijk.
    Zonder de geblesseerde Moos en Jessy, maar met gast speler Jordy en Nick als wissel gaat Kagia om iets over half 12 snel van start.
    Ian is de eerste die het doel van Noordwijk in het vizier krijgt, de verdediging is gretig en weet de aanval te stoppen.
    Een paar tellen later kan Maik de score open breken, ook nu wordt er goed verdedigd en kan Noordwijk gaan opbouwen.
    Aan onze kant staat de verdediging goed opgesteld, Boyd en Kjeld lopen het gat goed dicht en het spel wordt snel overgenomen door Kagia. Via Jorit eindigt de bal bij Chris, na een goede aanname kan hij hard op het doel schieten, de keeper stopt de bal met enige moeite, maar heeft hem wel.
    Zo af en toe komt Noordwijk er gevaarlijk uit, mazzel voor ons dat de buitenspelval goed werkt en anders is Thomas fel genoeg om de aanval in de kiem te smoren.
    De kansen gaan zo halverwege de eerste helft beide kanten op, het is goed dat Noordwijk slordig met zijn kansen omgaat, maar wel jammer dat Kagia dat ook doet.
    Misschien dat een hoekschop daar wat verandering in kan brengen? De bal komt hoog voor het doel en zorgt voor wat verwarring bij de tegenstander. Jorit pakt de rommelbal goed op en vanuit het niets kan Maik op doel schieten. Helaas verdwijnt de goede doelpoging over het doel en kan Kagia zich weer op gaan maken voor een tegenaanval.
    Ook nu wordt er weer fel verdedigd, Ryan maakt de aanval onschadelijk met een fraaie sliding op de bal en niet veel later kan Rens de bal aannemen en soepel uitverdedigen. Boyd wisselt met Nick als Thomas zich achter de bal nestelt om een vrije trap te nemen. De bal komt ver op de helft van Noordwijk, en Jordy is de volgende die het mag proberen namens Kagia. Balen dat het schot net naast gaat, maar er is nog wel even tijd om de bal tussen de palen te krijgen.
    Voor de neutrale toeschouwer is het tot op heden een mooie pot voetbal, met kansen over en weer, het enige spijtige is dat Kagia verzuimd om de kansen te benutten.
    In de laatste fase van de eerste helft komt Noordwijk wel wat vaker op onze helft. Door goed te verdedigen kunnen onze mannen voorkomen dat Ivar de bal uit ons doel moet gaan halen. En als de verdediging dat niet doet, dan doet Ivar dat zelf wel door de ballen bij de verschillende hoekschoppen uit de lucht te plukken.
    Op slag van rust slaat dan toch het noodlot toe, wederom uit een hoekschop komt de bal hoog voor ons doel. De kopbal die volgt van een van onze verdedigers gaat met een sierlijke boog over onze keeper heen, en zo komt dan toch de 1-0 achterstand in de boeken terecht.

Rust.

Boyd blijft aan het begin van de tweede helft in de dug-out, en Kagia is vastberaden om de achterstand aan te pakken. Helaas is Noordwijk niet van plan om daar aan mee te werken.
    Want nog voordat iedereen goed en wel weer langs de kant staat, ligt de bal al weer in ons doel en staat het
    2-0 voor Noordwijk.
    Oké, nog niets aan de hand, gezien het spel in de eerste helft heeft Kagia laten zien dat er zeker nog wel een goaltje mee gepikt kan worden. Daar wordt door onze spelers dan ook naar toe gewerkt in de minuten die volgen.
    Maar vanaf het moment dat de scheidsrechter een, in de ogen van onze spelers onterechte, penalty geeft aan onze tegenstander gaat het hard met het score verloop.
    De penalty wordt benut en als onze keeper daarna nog drie keer de bal uit het doel moet halen is het binnen een minuut of vijfentwintig 6-0 voor Noordwijk.
    Ja en dan? Nou proberen om de schade alsnog te beperken en blijven aanvallen.
    Er wordt hier en daar wel wat gemopperd op elkaar, maar op het moment dat Kagia gewoon doet waar het goed in is ontstaan er toch nog weer een paar kansjes. Als eerste komt Ian oog in oog met de keeper.
    Het schot in de korte hoek wordt goed gestopt door de doelman, maar levert ons wel een hoekschop op.
    Een hoekschop die nadat hij voor het doel geslingerd is maar net over wordt getikt.
    En dan is het tijd voor Kagia, na een aantal mooie aanvallen die eindigde, naast, over, tegen of langs het doel,
    wordt de veerkracht beloond met een mooi doelpunt van Chris. 6-1.
    En alsof het nog niet genoeg is, is het niet heel veel later nog een keertje raak.
    Na een goede voorzet van Maik kan Ian goed afronden en zo de eindstand op 6-2 zetten.
    Richting het eindsignaal krijgt Kagia nog wel een paar kansjes, maar de stand blijft zoals hij is.

Vanaf volgende week gaat het ‘’gewone’’ seizoen weer van start en kan onze O17-1 weer aan de bak om de eerste punten te gaan verzamelen.