• Lisserbroek, 8 december 2018 

  Herfstachtig weer met heel veel wind, windkracht 6 á 7, maar gelukkig geen regen.

  Dolf moest vanochtend een wedstrijd van de 'F-jes' fluiten en probeerde in de rust de bal hoog te houden. Dat was het moment dat hij er achter kwam dat zijn, vorige week opgelopen, blessure nog niet weg was.
  Halsoverkop de coaches ingelicht en gevraagd of ze een extra reservespeler konden regelen.

  Tijdens de warming-up kon Dolf beslissen of hij ging spelen of niet. Beginnen op de bank en met een invalbeurt zien of hij het einde zou halen.

  Wesley en Sem waren de extra reserves naast keeper Luc.

  We begonnen om 12.30 uur op veld 3 met de wind in de rug. De wind stond een ietsepietsie schuin over lengteas van het veld.  \"De bal laag houden\", was het meegegeven advies van de coaches.

  Vandaag wederom een vervangende grensrechter (Frans v/d B.), omdat Ferry een kleine ingreep aan de voet had ondergaan en deze niet mocht belasten.
  Beterschap Ferry en Frans bedankt.

  Al snel na de aftrap kwamen de ploegen er achter dat het erg moeilijk was om de bal onder controle te krijgen en dat zou zomaar voor een rommelige wedstrijd kunnen zorgen.

  FC Oegstgeest (FCO) was een tegenstander die vier plekken lager stond en mocht eigenlijk geen probleem zijn voor Kagia, maar ja, de wind......

  Kagia was veel en behendig aan de bal, maar gaf te vaak een pass die net iets te hard werd meegegeven aan de spitsten, waardoor de bal verloren ging. Ook FCO had moeite om de bal tegenwind in de ploeg te houden. Hierdoor werd het spel, zoals verwacht, rommelig en kwam er niet echt tempo in de wedstrijd.

  Kagia had duidelijk wel de betere van het spel en dit zorgde voor veel aanvallende impulsen. Na een minuut of 10 kwam de bal bij Bas terecht en hij zorgde voor een perfecte voorzet, waardoor Stan de score kon openen, maar een fractie later bleek dat de grensrechter buitenspel had geconstateerd en het prachtige doelpunt werd afgekeurd. Even waren de spitsen geïrriteerd, maar gingen al snel weer door met hun gebruikelijke spel.

  Een aantal  minuten later mocht Dolf zijn opwachting maken en zou het snel blijken of hij gewoon kon meevoetballen. 

  FCO deelde wel wat speldenprikjes uit, maar Kagia was niet erg onder de indruk en speelde vrolijk hun spel. Veel ballen werden goed en laag overgespeeld en er werd ook goed naar elkaar gekeken . Uit één van de hieruit ontstane aanvallen was het Pjotr, hij is al een paar weken op dreef is, die de 1 - 0 aantekende. Een zeer verdiende voorsprong. 

  Gedurende het restant van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde en werd er helaas niet meer gescoord en was het afwachten hoe Kagia het de tweede helft 'tegenwind' zou doen.

  Na de thee was het Sem die al snel de 2 - 0 scoorde. De meeste toeschouwers hebben dit doelpunt gemist en dus was iederen blij verrast om te horen dat er alweer gescoord was. Dat gaf toch een beetje lucht.

  In deze helft kwam duidelijk naar boven dat Kagia het beter van het spel had en dat FCO er ook nu niet aan te pas kwam. Het was wachten op de 3 - 0.

  Mooie passes, goede combinaties en individuele acties deden het publiek smullen. Het enige vervelende was dat de keeper van de tegenstander in goede, zo niet uitstekende doen was en voorkwam hierdoor de derde treffer. Ook de lat deed een paar keer zijn werk om een doelpunt te voorkomen. Er werd nadrukkelijk 'naar voren',  gevoetbald, waardoor FCO alleen maar lange ballen kon geven en deze gingen, mede door de wind, vaak te hard.

  De aanhouder wint, zegt men wel eens en ook nu ging dit op, want Jordi maakte vlak voor tijd zijn doelpuntje en de derde voor het team. Dit was ook de eindstand.

  TOP gedaan mannen en met nog 2 (uit)wedstrijden voor de boeg, is er ook deze competitie weer een top prestatie neergezet. Geweldig!

  Bij het binnenkomen van de kleedkamer stond het team een heuse verrassing te wachten. Ondanks dat De Sint alweer richting Spanje was afgereisd, had hij (of één van zijn pieten) nog een cadeau in de kleedkamer gezet met een mooie rijm er bij.

  Björn las het gedicht voor en snel daarna werd de verpakking van het cadeau gescheurd.............O kom er eens kijken.....voor iedereen was er, als aardigheidje, een zak met kruidnoten. Smullen maar mannen en niet teveel mee strooien!

  Volgende week spelen we thuis voor de beker en wel tegen een bekende tegenstander waar we nog een appeltje mee te schillen hebben.......RKVV van Nispen, de ploeg die ons vorig seizoen ((op dat moment) van het kampioenschap afhield.

  Groeten en tot volgende week.