• De tweede bekerwedstrijd van JO17-1 staat op het punt van beginnen als de spelers het veld betreden. De eerste wedstrijd, die van vorige week, was helaas verloren met 5-2 van SEV uit Leidschendam. Na wat onduidelijkheden in de afgelopen week, kan JO17-1 van start gaan met de volgende spelers; Ivar, Rens, Kjeld, Moos, Boyd, Ryan, Maik, Nick, Chris, Thomas, Jorit, Ian en Jessy. En Fabian als gastspeler.

De eerste wissels zijn, Maik, Jessy en Rens. Die zien net als de toeschouwers het eerste balcontact van Scheveningen met een rare boog ons doel in verdwijnen. Volgens mij stond de klok nog op nul minuten, maar de 0-1 werd al genoteerd. Dan bekruipt je toch even dat gevoel van,…. het wordt toch niet zo een wedstrijd he. Gelukkig werd het dat ook niet, maar dat wisten we toen nog niet. Kagia neemt snel de aftrap en gaat direct opzoek naar de aansluiting, via Chris komt de bal bij Ian terecht.

De aanval wordt gestopt, en Scheveningen komt weer onze kant op. Gesteund door de vroege voorsprong gaat Scheveningen gretig in de aanval, Kagia benut de buitenspelval goed en kan uitverdedigen met een vrije trap. De aanval die volgt is nog niet zo succesvol als gehoopt, maar zet wel iedereen op scherp voor het volgende doelpunt. Een mooie aanval over rechts wordt opgezet door Ian, de voorzet die daaruit voort komt wordt door Moos knap aangenomen tussen een aantal verdedigers in. Het goede schot eindigt in het doel en Kagia heeft na een minuut of acht spelen de stand weer gelijk getrokken. 1-1.

Kagia pakt ook nu direct de handschoen weer op en gaat in de aanval, via Ryan kan Kjeld het doelgebied bereiken. Het schot wordt gestopt door de keeper en Scheveningen steekt het veld weer over. Boyd staat goed opgesteld en verdedigd uit, dat levert Jorit een mooie schietkans op, ook nu staat de keeper een tweede goal in de weg, maar dat duurt niet lang meer. Over de linkerflank wordt Moos bereikt, het schot op doel wordt nog aangetikt door Kjeld en zo ontstaat er nog even onduidelijk of het wel of niet buitenspel is, maar de scheids keurt hem goed en Kjeld laat de 2-1 noteren.

Het gaat lekker met Kagia, op scherpe voorzetten wordt goed gereageerd, en de verdediging houdt de boel goed gesloten. Dat geeft onze mannen weer de mogelijkheid om een aanval op te zetten. Via Fabian wordt de voorhoede aangespeeld en komt Kagia weer gevaarlijk dicht in de buurt van het Scheveningse doel. Veel meer dan een hoekschop levert het niet op, maar als Chris de bal zo aansnijdt dat hij mooi het doel indraait is de aanval zeker niet voor niets geweest en staat Kagia na een kwartiertje op een mooie 3-1 voorsprong.

Heel veel tijd zit er niet tussen de verschillende doelpunten, en dat geldt ook voor de volgende. Na een goede redding van onze keeper Ivar, is de scheids van mening dat Ryan iets eerder een overtreding heeft begaan. De onvermijdelijke penalty die volgt wordt nog geraakt door onze keeper, maar vliegt helaas toch de touwen in. 3-2. Niet lang daarna worden Boyd, Kjeld, en Fabian gewisseld en gaat er nog een schepje bovenop de aanval. Nadat een hoekschop wordt uitverdedigd kan Ryan aanleggen voor een schot, het gaat helaas naast en niet veel later komt Fabian weer het veld in en kan Ryan even de dug-out opzoeken.

Scheveningen krijgt even een opleving, een snelle omschakeling wordt goed doorzien door Rens, samen met Thomas wordt de rust bewaard en vakkundig uitverdedigd. Na een goede aanname en versnelling van Moos komt de bal hoog voor het doel, net iets te hoog, want Ian gaat er maar net onderdoor. Niet veel later is er voor de keeper van Scheveningen geen houden meer aan, een mooie voorzet van Ian zet Maik in kansrijke positie, het harde schot eindigt in het doel en de 4-2 staat op het bord. In het laatste gedeelte van de eerste helft is het vooral Kagia die de aanval zoekt. Bij een van de schaarse pogingen van Scheveningen staat Jessy goed opgesteld en verdedigd goed uit. Voor het rustsignaal is het nog één keertje raak, de aanval loopt via Moos en Chris, maar het fenomenale afronden is van Ian. Na een goede aanname jaagt hij de bal op hoge snelheid het doel in en stuurt zo zijn ploeg met een 5-2 voorsprong de kleedkamer in.

Rust.

Na de rust gaan we verder zonder Fabian, en blijft Ryan samen met Moos op de bank achter. Al vrij snel in de tweede helft wordt duidelijk dat het wel eens een monsterscore kan gaan worden. Zover is het nog niet, maar stukje bij beetje wordt de voorsprong steeds groter. Helaas voor Nick eindigt zijn poging nog in het zijnet. Maar als iets verderop in de wedstrijd de bal bij Ian voor zijn voet komt, eindigt hij ook deze keer in het doel, het is niet helemaal duidelijk hoe, maar de stand is 6-2 en Kagia verslapt niet. Verslappen is iets wat Scheveningen wel doet, en dat geeft Ian nogmaals de kans om te scoren. Na een mooie voorzet van Chris draait hij goed weg van zijn mannetje en zet de stand op 7-2 in het voordeel van Kagia.

Vanaf dat moment is de beer los, veranderd het doel van de tegenstander in een schietkraam en kan Kagia de monsterscore halen zoals eerder beschreven. Een mooi schot van Chris wordt gekeerd door de keeper, maar geeft Kjeld de kans om hem wel goed af te ronden. 8-2. Vier minuten later is het aan Maik om de keeper te passeren. Na een strakke voorzet van Ian vertrekt de bal vanaf Maik’s schoen en laat ook nu het net weer bollen. 9-2.

En het slotstuk van de wedstrijd komt bij Chris vandaan. Nadat er eerst een speler van Scheveningen het veld is afgestuurd en een andere speler vrijwillig het veld verlaat kan Chris de bal nog een keertje aannemen en zo voor de laatste en 10e goal gaan. De eindstand komt zo op 10-2 in ons voordeel en dat is wel verdiend gezien de inzet van onze mannen.

Ondanks een aantal onzekerheden in het team heeft iedereen vandaag laten zien dat er veel potentie zit in deze groep en dat geeft hoop voor een mooie toekomst voor de selectie van JO17-1 seizoen 2018/2019.