• VV Kagia JO17-1 - SV WVC JO17-1 01-12-2018.

Er raast een ijskoude wind over veld drie als Kagia O17-1 begint aan de wedstrijd tegen koploper WVC uit Roelofarendsveen.
    Met Boyd, Moos en Rens op de bank en Gijs als gastspeler wordt er om half elf afgetrapt.
    Is WVC daadwerkelijk zo goed als de stand in de competitie aangeeft of is er vandaag nog wel iets te halen voor Kagia? Antwoord op deze vraag weten onze mannen na twee keer veertig minuten spelen.
    Ondanks dat er wel iets geschoven in de opstelling, Chris naar achteren en Thomas in de spits, valt Kagia meteen aan.
    Ian’s voorzet wordt afgestopt en Kagia krijgt direct een voorproefje van het spel zoals WVC het graag blijkt te spelen. Een lange bal naar voren wordt goed op gevangen door Chris, die meteen kan inspelen op ons middenveld. Ook deze aanval gaat over rechts en eindigt helaas in het zijnet van WVC.
    De tweede aanval WVC wordt opgezet, een snelle counter wordt opgepikt door de spits. Ivar komt goed zijn doel uit, maar kan niet voorkomen dat de speler hem voorbij gaat en op het doel schiet, Ryan probeert met een uiterste poging de bal nog van de lijn te halen, maar kan helaas niet voorkomen dat de 0-1 erin ligt.
    Het is nog vroeg in de wedstrijd, dus aftrappen en weer aanvallen. Gijs geeft de bal vanaf het middenveld lekker mee aan Maik, helaas is de keeper te snel en eindigt hij de aanval.
    Op onze helft heeft de verdediging de gelederen iets meer gesloten, Jessy komt een paar keer mooi voor zijn tegenstander en Jorit kan op de as van het veld goed controleren of medespelers aan spelen.
    Toch duurt het nog een tijdje voordat Kagia iets aan de stand kan doen. Verschillende aanvallen via Nick, Kjeld of Thomas leveren niet het gewenste resultaat op. Dan maar proberen vanuit een dood spelmoment.
    Dat moment dient zich aan als Chris mag aanleggen voor een vrije trap. Ondanks de lengte van de keeper is hij niet opgewassen tegen de harde bal die in de bovenhoek verdwijnt. Chris llat de 1-1 aantekenen.
    Het lijkt er inderdaad op dat Kagia een kans maakt vandaag, helemaal als een paar minuten later de volgende doelkans aanstaande is.
    Een mooie aanval wordt ingeluid na goed ingrijpen van Kjeld en Ivar, via via kan Thomas de bal oppikken en door spelen op Ian. Ian maakt de aangeboden kans fraai af en zet de thuisploeg op een verdiende voorsprong, 2-1.
    De laatste minuten van de eerste helft tikken weg, de voorsprong blijft behouden en Kagia kan met opgeheven hoofd de rust in.

Rust.

Jorit, Maik en Kjeld zijn de wissels als de tweede helft begint. Kagia heeft een kleine voorsprong en probeert die veilig te stellen en als het kan uit te breiden.
    Rens krijgt de bal mee in de loop en zet scherp voor op Ian. De keeper schat de voorzet goed in en is er sneller bij. De tweede helft is nog maar een paar minuten oud als er weer vanuit een dood spelmoment een doelpunt wordt gescoord. Thomas wordt hardhandig van de bal gezet en Gijs neemt de vrije trap snel en vakkundig. De keeper denkt de bal zo te kunnen vangen, maar grabbelt toch mis, Ian aarzelt niet en zet zijn hoofd er tegenaan. Een mooie 3-1 voorsprong op de koploper, geen vuiltje aan de lucht zou je denken.
    Vanaf dat moment gaat het mis met onze ploeg. Is het de andere opstelling, het lelijke, maar effectieve countervoetbal van de tegenstander of verslapt gewoon de concentratie bij onze spelers? We zullen het niet weten, want ondanks dat ook Moos en Boyd, als verse spelers in de tweede helft ook hun stinkende best doen lijkt ons doel wel een schiettent nadat de voorsprong veilig gesteld leek te zijn.
    Een voorsprong die binnen een minuut of vijfentwintig is verdampt van 3-1 voor naar 3-8 achter.
    Kagia is de kluts kwijt, foutjes van de keeper of van de verdediging worden genadeloos afgestraft, en de soms uitgespeelde kansen van onze voorhoede worden niet goed afgewerkt.
    Het laatste wapenfeit in deze rare wedstrijd is van Chris, na een vrije trap van Gijs kan Ian de keeper nog passeren, en Chris ons vierde doelpunt erin lopen.
    Helaas is de keeper te veel gehinderd en keurt de scheidsrechter het doelpunt af.
    3-8 is de eindstand en daar moeten onze mannen het mee doen.

Is WVC nu daadwerkelijk zo goed als de stand in de competitie aangeeft?
    Gezien het score verloop ben je snel geneigd om te zeggen van wel. Maar de manier waarop Kagia de voorsprong weggeeft en zo de tegenstander de gelegenheid geeft om de achterstand om te buigen in zo een monsterscore, zegt meer over het spel van Kagia dan over het countervoetbal van WVC.