• VV Kagia JO17-1 - SV ARC JO17-3 17-11-2018.

  De wedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn staat op het punt van beginnen als Moos op de bank plaatsneemt en Chris er vandaag niet bij is.
  Maar voordat het wedstrijdverslag van start gaat eerst nog even over de wedstrijd van vorige week, die gespeeld werd onder erg natte omstandigheden tegen een andere ploeg uit Alphen.
  Alphense boys was gezien de eindstand misschien de betere ploeg, maar niets is minder waar. Ondanks dat de wedstrijd verloren ging met 9-4 was het misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Er werd geknokt voor iedere meter veld en zeer goed gevoetbald, en met die gedachte kon er begonnen worden aan deze klus.

  Dan begin ik maar met een oud Hollands spreekwoord, een goed begin is het halve werk. En dat dat klopt bewijzen Rens, Maik en Ian.
  Via deze drie komt het eerste doelpunt tot stand. Nog in de eerste minuut tikt Rens diep door op Maik, de bal lijkt achter te gaan, maar de hoge voorzet komt prachtig aan bij Ian. In een soort van reflex draait Ian zijn voet eronder en ziet de bal met een mooie boog over de keeper het doel in verdwijnen, 1-0.
  Kagia zit er meteen goed in, Nick vangt de tegenstander en bal goed op en passt op Ian. Het harde schot op doel raakt de binnenkant van de paal, maar springt weer uit het doel.
  ARC komt snel van de eigen helft af, de scherpe voorzet blijkt iets te scherp en is een eitje voor Ivar, onze keeper.
  Er staat, net als vorige week en de week daarvoor weer een goede arbiter in het veld. Het spel wordt kort gehouden, maar niet zo erg dat er niet meer te spelen is.
  ARC is vastbesloten iets aan de achterstand te doen, en dat resulteert nog wel eens in een overtreding. Twee keer meldt Thomas zich achter de bal, beide keren komen de ballen mooi en hoog voor het doel. Helaas kopt Maik de eerste en Jorit de tweede net naast het doel en blijft de voorsprong hetzelfde.
  De momenten dat ARC er wel uitkomt zijn gevaarlijk en snel. Ryan verdedigt fel, maar fair. Thomas loopt goed door naar de doellijn als Ivar uit zijn goal komt en Jessy is tot drie keer zijn directe tegenstander te slim af op het moment dat er een aanval opgezet wordt.
  Onze O17-1 speelt het spelletje goed, Boyd passt goed in op Maik en Kjeld kan zijn mannetje steeds weer onderscheppen.
  Kagia speelt op het randje, op het randje van buitenspel dan welteverstaan. En daar is dan ook meteen het kantelpunt in de wedstrijd, want als onze grensrechter zijn vlag op de juiste manier omhoog steekt zijn de coach en vooral de mee gereisde supporters van ARC het daar niet mee eens en blijven daar erg lang over door zeuren, zoveel zelfs dat het uiteindelijk ook terugkaatst op de spelers van ARC die vanaf dat moment iedere beslissing van de scheids- of grensrechter in twijfel trekken.
  Onze spelers blijven hun eigen spel spelen en verdwijnen niet veel later met voorsprong de kleedkamer in.

  Rust.

  De tweede helft begint eigenlijk op dezelfde manier als de eerste, maar dan in het voordeel van ARC.
  Hoewel, voordeel. Het eerste schot wordt door Ivar vakkundig het doel over gewerkt en de hoekschop die volgt kan prima onschadelijk worden gemaakt. En dat is iets wat aan de andere kant van het veld nou juist niet gebeurd. Een beetje onverwacht komt Kagia op 2-0 voorsprong. Moos, die in de rust gewisseld heeft met Rens, neemt de hoekschop voor zijn rekening. De bal komt mooi langs de eerste paal, en i.p.v. dat de keeper hem pakt of wegwerkt, loopt hij hem zijn eigen doel in en zet Kagia op 2-0.
  Tijd om een versnelling door te schakelen, Kagia is fel en blijft de tegenstander vast zetten op de eigen helft.
  Boyd’s voorzet wordt helaas doorzien door de keeper, en jorrit’s pass op Ian gaat maar net voorlangs, maar je kunt zien dat Kagia steeds beter in de wedstrijd komt te zitten. Net zo onverwacht als de vorige goal, is ook de volgende. Nadat de laatste poging van Kagia voorlangs het doel is gegaan brengt de keeper van ARC de bal weer in het spel. Moos pikt de bal goed op en aarzelt niet om hard op het doel te schieten. De 3-0 verdwijnt mooi het doel in en lijkt de genade klap voor ARC te zijn.
  Toch geeft de ploeg uit Alphen nog niet op, ze blijven gevaarlijk in de aanval, maar helaas ook nog steeds mopperen op de wedstrijdleiding.
  Net nadat Rens wisselt met Boyd komt ARC er snel door over de rechter kant. Een slimme pass en een wippertje over onze keeper zorgt voor de aansluitingsgoal, 3-1.
  Nu komt het er op aan voor Kagia, ga je door met je eigen spel of probeer je uit alle macht de voorsprong te behouden.
  Een voorsprong, die na een handsbal van Ivar kleiner lijkt te worden, de vrije trap die volgt levert gelukkig geen probleem op voor Kagia.
  De aanval wordt weer opgezet, Nick speelt goed in op Ian en Ian zet weer mooi voor op Maik. Helaas voor ons mist Maik de aangeboden kans en lijkt de aanval afgeslagen. ARC verdedigd niet goed uit en als Moos de bal weer voor zijn voet krijgt en hard op het doel schiet ligt na een klein half uurtje spelen de 4-1 in het doel.
  Met een goed gevoel kan aan de laatste tien minuten worden begonnen. Tien minuten waarin best nog veel gebeurt. Allereerst zijn er een aantal vrije trappen, zowel in ons voordeel als in ons nadeel. Degene in ons voordeel worden helaas niet benut, eentje die in ons nadeel wordt gegeven dan weer wel.
  De vrije trap van ARC verdwijnt hard en hoog in ons doel, en zet de stand op 4-2.
  Niet heel veel later begint Jorit aan een soort van één mans missie en zet de complete verdediging van ARC in zijn hemd na een mooie slalom en een nog mooiere goal, 5-2.
  Met nog een paar minuten op de klok wordt de wedstrijd naar een goed einde gebracht door onze mannen en komt de voorsprong niet meer in gevaar.

  Ondanks het gemor van de tegenstander en het besluit van Frank om te stoppen als leider heeft dit alles er niet toe geleid dat de mannen zich niet konden focussen. Integendeel, ook vandaag zorgde het selectie team O17 van Kagia weer voor spektakel.

  Raymond.