• VV Kagia JO17-1 - Rijnsburgseboys JO17-2 29-09-2018.

Speelronde twee van de najaarscompetitie is een wedstrijd tegen Rijnsburgseboys uit, .. Rijnsburg.
    Zonder de geblesseerde Moos, succes met je herstel Moos, en zonder Thomas beginnen onze mannen aan de wedstrijd. Gijs speelt de eerste helft mee en Boyd begint op de bank.

Kagia zit er vanaf de eerste minuut al lekker in, een strakke pass op Maik van Ryan en een schot op doel van laatst genoemde is nog maar het begin van een op z’n zachtst gezegd enerverende wedstrijd.
    Onze keeper, Ivar, weet ook direct wat de intenties zijn van de tegenstander, scoren en als het kan zoveel mogelijk. Maar hij is de spits te slim af en schiet de gestopte bal ver het veld in. Gijs vangt goed op en passt door op Maik, helaas is de keeper van RB eerder bij de bal en kan de aanval stoppen.
    Niet veel later is de keeper wederom bij het stoppen van een aanval present, Ian komt er goed door heen en gaat samen met de keeper van RB het duel voor de bal aan, daarbij raakt de keeper geblesseerd en moet hij gewisseld worden.
    Ondanks dat dit al vroeg in de wedstrijd gebeurd, kan je wel zeggen dat dit een kantelpunt is. Vanaf dit moment wordt er door de tegenstander een stuk grimmiger gespeeld en is het gemopper op de spelleiders niet van de lucht.
    Na de wissel komt RB razendsnel van zijn hun eigen helft af, Ivar pakt hem ook nu weer goed op en via Chris wordt de bal weer in het spel gebracht.
    Daarna gaat het erg snel, Kagia komt er goed uit en het volgende wat we zien is een schot van Maik dat de keeper passeert en ons op een 1-0 voorsprong zet.
    Dat is toch een beetje tegen het zere been van de tegenstander, want met het logo van Rijnsburgseboys op je borst betekent het toch dat je altijd de sterkste ploeg bent? Nou dat ligt vandaag wel even anders, want Kagia gaat onverschrokken door met aanvallen.
    En de volgende aanval is alweer aanstaande, Nick neemt de bal goed over op het middenveld en verstuurd een mooie voorzet op Maik. Maik neemt de bal in de loop mee, en staat alweer oog in oog met de doelverdediger van RB. Een fraai schot over de keeper heen zet Kagia na tien minuten spelen op een verdiende 2-0 voorsprong.
    Ja, en dan? De bus parkeren en met een 2-0 voorsprong de wedstrijd proberen uit te zingen, of gewoon blijven aanvallen?
    Kagia kiest voor de tweede optie, aanvallen. De druk blijft er goed op staan bij de tegenstander, Gijs wordt maar net afgestopt en de hoekschop die daarop volgt wordt maar net over het doel gekopt.
    Kagia is lekker fel en Rijnsburg moppert vooral, wat niet wegneemt dat ze nog steeds een gevaarlijke tegenstander zijn. Jorit en Kjeld hebben het soms zwaar in ons strafschopgebied, maar komen er steeds weer goed uit. Op de flanken wordt er door Ryan of door Jessy goed verdedigd, en als RB in de buurt van ons doel een vrije trap krijgt is het weer onze keeper die het de tegenstander belet om te scoren.
    In het verdere verloop van de eerste helft gaat het spel snel heen en weer, RB blijft gevaarlijk en Kagia verzuimt om de score te verhogen.
    Tegen het einde van de eerste helft aan moet Kagia nog een paar keer voorkomen dat RB er echt doorheen komt, Rens en Kjeld pakken de aanvallers goed aan en aan de andere kant van het veld komen Gijs en Maik nog voor het doel uit.
    Maik scoort, maar de vlag was al omhoog, dus geen derde doelpunt maar tevreden met een voorsprong van
    2-0 de rust in.

Rust.

De tweede helft begint zoals de eerste was geëindigd, fel. Als ik m’n aantekeningen terug lees staat het er inderdaad vier keer. Jorit, Ryan, Kjeld en Ian. Fel als in gedreven om de bal te veroveren of te behouden.
    Maar het geldt eigenlijk voor ons hele team, want de overwinning is dan nog wel een minuutje of veertig verderop, maar als Kagia blijft spelen zoals ze nu doen, moet het geen probleem zijn om vandaag drie punten te pakken.
    Maar er is ook nog een tegenstander die dat nou juist wil voorkomen, RB gaat er stevig in, en komt weer voor ons doel. Maar daar staat vandaag een keeper van wereldklasse, op de een of andere manier weet Ivar tot diep in de tweede helft de nul te houden en dat geeft Kagia de kans om zelfvertrouwen te tanken.
    Zelfvertrouwen, iets dat Chris uitstraalt op weg naar het doel van Rijnsburg. De mooie droge knal met buitenkantje rechts schampt de lat achter de verbaasde keeper. Helaas niet het zo verdiende derde doelpunt, maar wel een goed uitgevoerde aanval.
    Aanvallen, ook RB is nog steeds in staat om het veld over te steken, dus alle zeilen bijzetten om de voorsprong veilig te stellen.
    Boyd kopt de verre uittrap van de keeper goed mee in de loop met Ian, helaas staat er een hele grote kerel bij RB in het veld die ook wel kan mopperen, maar ook uitstekend kan verdedigen.
    Maar dan, met nog een minuut of zeven op de klok krijgt Rijnsburgseboys het toch voor elkaar. Nadat een rare rommelbal in ons doelgebied in eerste instantie nog gepakt wordt door Ivar, kan onze keeper helaas het volgende schot niet stoppen. Een geplaatst lobje verdwijnt in ons doel, 2-1, en Kagia moet nog even de schouders er onder zetten.
    En dat lukt tot het einde van de wedstrijd, een wedstrijd die voor onze mannen makkelijker had kunnen verlopen als alle kansen benut waren. Helaas gebeurt het natuurlijk nooit dat je alle kansen verzilvert, maar dat hoeft in dit geval ook niet.
    Een bekende Amsterdamse voetballer zei ooit’’ je hoeft niet altijd met 10-0 te winnen, als jij er ééntje meer scoort dan je tegenstander is dat meer dan genoeg’’. Ik zeg; zo is het maar net.