• VV Kagia JO17-1 – FC Lisse JO17-3 27-10-2018.

  Verschillende benamingen heb ik vandaag voorbij horen komen; De derby van de lage landen, de topper van de kelderklasse, maar hoe je het ook noemt, VV Kagia tegen FC Lisse blijft altijd een dingetje.

  Met een complete selectie kan er worden gestart, Nick en Rens houden de bank even warm en ondanks het wisselvallige weer hebben onze mannen er zin in.
  Vele wedstrijden beginnen met een snelle actie of een hachelijke situatie, vandaag is dat niet anders.
  Van Kagia komt de snelle actie die voor Lisse een hachelijke situatie oplevert, want in de eerste minuut hobbelt de bal als richting het doel van de tegenstander en had zo voor een zeer vroege voorsprong kunnen zorgen.
  Dat is niet het geval, dus kan er eindelijk begonnen worden met de rest van de wedstrijd.
  De eerste vrije trap is voor Lisse, tijd voor Ivar om zijn, noodgedwongen, nieuwe handschoenen te testen, maar dat laat nog even op zich wachten want de bal gaat voorlangs en de achterbal die volgt mag door onze verdediging genomen worden.
  Onze spelers gaan er goed in, Moos die net terug is van een blessure pakt de bal goed op en Maik jaagt de keeper op in de hoop dat hij een foutje zal maken.
  Als Boyd de aanval van Lisse onderschept kan er na goed doortikken een voorzet geproduceerd worden.
  De keeper zit er nog net aan, maar Ryan kan aannemen en een schot op doel wagen. Het schot wordt gesmoord en Lisse kan gaan opbouwen.
  Maar van opbouwen komt het nog even niet, Kagia is fel en zit er bovenop. Maik en Chris mogen ver komen, en Ian neemt de bal mooi mee in de loop. Beide aanvallen stranden vroegtijdig, en dat geeft Lisse de kans om te hergroeperen.
  Op iedere positie wordt er strijd geleverd, Chris zet de keeper onder druk, Jorit kan goed onderscheppen op het middenveld en op de flank neemt Jessy de bal goed aan en kan doorspelen op de voorhoede.
  Helaas is het dan toch verrassend dat FC Lisse de score opent. Nadat Lisse een vrije trap krijgt kan Kjeld eerst het gevaar nog wel stoppen en de bal uitverdedigen. Als Lisse dan uiteindelijk de bal onderschept en een boogbal op ons doel loslaat kan Ivar er net niet bij en staat Kagia onverwachts op een 0-1 achterstand.
  De eerste helft is al een tijdje onderweg als Lisse de volgende doelpoging gaat wagen, maar ook nu houdt Thomas zijn hoofd koel en verdedigd goed uit. Dat geeft Kagia mooi de kans om te counteren.
  Chris en Maik schakelen door naar een hogere versnelling, binnen een paar tellen komt het doel van Lisse in het zicht. Helaas wordt er door de verdediging een goede blokkade opgeworpen en rest ons niets meer dan een hoekschop.
  Ryan zet de hoekschop hoog voor richting de penaltystip, de kopbal die volgt had de gelijkmaker moeten zijn, als hij niet via de binnenkant van de paal weer het veld in stuitert en wordt weggewerkt.

  Rust.

  Moos en Ryan bezetten de reservebank aan het begin van de tweede helft, terwijl de teams zich opmaken voor nog eens veertig minuten strijd.
  En of er strijd wordt geleverd, Kagia gaat weer vol op de aanval en komt ook nu snel in de buurt van het doel van Lisse. De verdediging van Lisse is ook fris de kleedkamer uitgekomen, want Kagia krijgt niet de kans om af te ronden. Iets wat Lisse een paar tellen later wel dreigt te doen als de bal wederom voorlangs gaat en naast ons doel terecht komt.
  Even onverwachts als de goal van Lisse is de gelijkmaker van Kagia. Na een fraaie aanname van Chris kan hij een schot op doel proberen. Een verrassend schot, zo blijkt, want ondanks dat de keeper hem nog wel raakt zeilt de bal prachtig de touwen in en zet Kagia verdient op 1-1. Nou doorpakken, en proberen de voorsprong te nemen.
  De voorsprong lijkt er vrij snel aan te komen, want Nick kan het meteen proberen na een vrije trap van Thomas. De keeper is sneller bij de bal, en het gevaar is geweken.
  Lisse is zeker niet tevreden met een gelijkspel, snelle counters worden afgewisseld met het proberen uit te tikken van onze verdediging.
  Rens is fel op de bal en geeft goed mee in de loop, helaas gaat de vlag omhoog voor buitenspel en kan Lisse de aanval opzetten.
  Een aanval de resulteert in een voorzet, een kopbal en een redding van Ivar. Helaas is de redding niet voldoende en kan de bal opgepikt worden op de zestienmeterlijn. Een hard schot verdwijnt hoog in het doel en zet de bezoekers weer op een voorsprong, 1-2. Kagia trap weer af en gaat op zoek naar de tweede gelijkmaker.
  Ryan wisselt met Boyd, en kan meteen aan de bak in de verdediging. Lisse treft het zijnet al wordt er naast ons al gejuicht in de veronderstelling dat het derde doelpunt is gemaakt.
  Een doelpunt dat helaas niet heel lang op zich laat wachten, nadat de verdediging tekort schiet kan onze doelman de inzet niet meer stoppen en komt toch de 1-3 op het scorebord te staan.
  In de tijd die Kagia nog rest naar het eindsignaal wordt alles op alles gezet om de schade te beperken.
  Helaas blijft de stand ongewijzigd en mag Kagia JO17-1 het veld verlaten met een nat pak van de regen en een nederlaag in de streekderby.
  Ondanks het verlies is de sfeer onderling goed, en in de aankomende week zal er zeker nog over gesproken worden aangezien een aantal spelers van Lisse en Kagia bij elkaar in de klas zitten.

  Raymond.