• Lisserbroek, zaterdag 24 november

  VV kagia JO-17 2 – RKVV Teylingen JO-17 2


  Het was een koude herfstdag. Zo'n 4 graden boven nul, maar een prima weertje om te voetballen.

  Vandaag precies 11 spelers, want Björn heeft een hamstringblessure opgelopen en de diverse beschikbare spelers moesten met hun eigen teams meespelen. Ook het begeleidingsteam was uitgedund, want Ferry was vandaag niet van de partij. Zijn taak als grensrechter werd door één van de ouders overgenomen. (die dit overgigens voortreffelijk deed). Dolf nam vandaag de plaats in van Björn.

  Het was 12.30 uur, toen er werd afgetrapt op veld 3. Vandaag dus tegen een team wat hoger op de ranglijst stond en er werd dus de nodige strijd verwacht.

  Van meet af aan ging Kagia fel de duels in en kwamen bijna altijd als winnaar uit de strijd. Teijlingen was een beetje overbluft of hadden misschien toch niet de kunde die stand deed vermoeden.
  De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Goed om te zien dat Kagia gebrand was op een goed resultaat.
  In het begin werd goed overgespeeld en kregen hierdoor wat kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp en bleef het 0 – 0.

  Wat wel jammer was om te zien, is dat er door een paar spelers te vaak te veel acties worden gemaakt, waardoor er zéér regelmatig balverlies is. Zonde, want als er wat sneller met de medespelers samengespeeld wordt, dan ontstaan er meer kansen en hoeven we niet steeds achter de (verloren) bal aan om deze weer terug te krijgen. Ook loop je het risico, door het vele pingelen, dat de tegenstander het zat is en het duel flink aangaat en er een blessure wordt opgelopen. En gezien de overvolle ziekenboeg is dat eigenlijk geen optie.

  De tweede keer dat Teijlingen over de middellijn kwam en onze verdediging niet goed anticipeerde, kwam de bal voor de voeten van de Sassemse spits en met een boogbal zorgde hij voor de 0 – 1. Over efficiëntie gesproken......

  De ruggen werden weer gerecht en Kagia ging door met waar ze de hele tijd mee bezig waren.
  Met nog 10 minuten te spelen, ging Jesse het duel aan met een 'gestrekt been' en de scheidrechter besloot op geel te trekken, wat betekende dat Jesse 10 minuten langs de kant moest zitten om zijn 'zonde' te overdenken. Met 10 man verder dus. Jordi zakte aan linie terug.
  Dezelfde Jordi kreeg halverwege de helft van de tegenstander de bal en met wat kunst en vliegwerk speeldde hij de bal tussen een aantal Teijlingers vrij en schoot de bal onberispelijk in de linker bovenhoek. 1 – 1! Een terecht gelijkmaker en nu op jacht naar de 2 – 1.

  Aan het spelbeeld veranderde niet veel en met deze stand werd ook de rust gehaald.

  De tweede helft was wat meer in evenwicht, maar dat kwam ook doordat Kagia heel veel balverlies leed, door o.a. de eerder genoemde reden en een wat beter voetballend Teijlingen. De wedstrijd kabbelde voort en er waren meer kansen voor de tegenstander in vergelijking met de eerste helft. Dolf moest er een aantal aan te pas komen om zijn doel leeg te houden en dat lukt aardig. Ook de vrije trap van een meter of twintig bokste hij professioneel het doel uit.

  Na een minuut of twintig zorgde Jordi voor een penalty. Hij schoot de bal tegen de hand van een verdediger en de scheids wees naar de stip.
  De meegereisde supporters van Teijlingen waren het daar niet mee eens en gaven hun ongezouten mening.
  Sam eiste de bal voor zich op en schoot de bal gedegen achter de doelman en de welverdiende 2 – 1 was een feit.

  Na deze penalty en de commentaren van het publie werd de sfeer wat grimmiger en ook een paar spelers van Kagia begonnen zich verbaal in dit sfeertje te mengen, waardoor dat en beetje de overhand kreeg. Jammer, want dat is helemaal niet nodig en je haalt jezelf en je ploeggenoten hiermee 'uit het spel/concetratie'.

  De laatste 10 minuten waren nog spannend, want onze verdediging wil altijd graag mee naar voren en dat zou de voorsprong in gevaar kunnen brengen. Op tijd was het besef daar en gooide ze de boel op slot.

  Bij het verlossende eindsignaal gingen de handen de lucht in en wederom was er weer een hoger geplaatst team verslagen.

  Een goede overwinning vandaag en weer stapje dichterbij het kampioenschap, alhoewel ik in de wandelgangen heb vernomen dat de planning is na de winterstop.

  Volgende week naar Voorschoten en wel op een 'grote mannentijd' 16.15 uur.

  Groeten en een goede week.