• Zoals gewoonlijk was er ook vanmorgen het één en ander te doen, maar met dat verschil dat er wat meer tijd was voordat we naar de voetbal moesten. Vandaag een late wedstrijd, want deze stond om 16.15 uur gepland. 


  Een beetje rommelen in huis, aankleden en boodschappen doen. Ik wilde mijn schoenen pakken, maar ik miste er eentje. Met gefronst voorhoofd bedacht ik hoe dat toch kon gebeuren. Na enkele seconden (het leken wel minuten) bedacht ik dat, sinds de Sint in het land is, ik zeer regelmatig mijn schoen zet en zo ook gisterenavond, inclusief de schoen van Dolf. 


  Dus snel naar de kamer en wat zag ik daar? .............................................Beide schoenen waren gevuld met een chocolade letter (Dolf melk en ik puur). Wat een verwennerij zeg, want de Sint is volgens mij al een aantal jaren mijn huisje,zonder verklaarbare reden, voorbij gereden. Dit jaar dus niet. Dank u Sinterklaasje....


  Vandaag naar Voorschoten dus. Een aardig eindje van huis en naarmate het sportpark in zicht kwam, werd het weer slechter en slechter. Het was ondertussen begonnen met miezeren en dat hield, bleek achteraf, niet meer op. 

  Gewapend met de paraplu liepen de meegekomen supporters naar veld 2 alwaar de wedstrijd bij slecht kunstlicht moest worden afgewerkt.


  Om 16.15 werd er afgetrapt. 

  De coaches hadden het zo kunnen regelen dat Luc (JO-17 3) de komende wedstrijden op doel kan staan totdat Björn weer hersteld is van zijn blessure. Vandaag dus ook, waardoor Dolf weer in de verdediging kon staan.


  De wedstrijd begon tammetjes en er zat niet echt 'vuur' in beide teams. Voor Kagia was het wennen wat betreft de aanvangstijd en dat gold volgens mij ook voor sommige ouders.

  Ondanks dat er tegen de regen en wind in gevoetbald moest worden, werd er redelijk gecombineerd en de tegenstander stelde daar niet veel tegenover. Het was dus ook niet vreemd dat Kagia op een 1 - 0 voorsprong kwam en ik heb mij laten vertellen dat Jordi deze had gemaakt. (ik was met iets anders bezig)


  Er bleef zo door gevoetbald worden en zo stiekempjes kreeg V'97 meer grip op de wedstrijd. Ook doordat er veel ballen in de verdediging werden gemist (regen / slechte verlichting), met als gevolg dat V'97 uit het niets de 1 - 1 aantekende.

  Iedereen stond een beetje verrast te kijken, zo van ....hoe kan dat nou?


  De spelers gingen onverstoord door en herpakten zich en kregen weer de nodige kansen. 

  De tegenstander hanteerde regelmatig de noodrem, waardoor Kagia steeds vrije trappen mee kreeg. 

  Sam achter de bal en vanaf een meter of dertig een hard schot op doel en de doelman ging gewoon met de bal mee, met als gevolg dat deze vrije trap het tweede Kagia-doelpunt opleverde.


  Vlak daarna werd er nog een glaszuiver doelpunt, vanwege vermeend buitenspel, afgekeurd.

  Er werd hevig vanuit de dug-out gereageerd, met als gevolg dat er een gespannen sfeertje ontstond, welke na het rustsignaal nog een beetje escaleerde. De sfeer werd er niet beter op en dat beloofde wat voor de tweede helft.


  Dolf was bij een actie geblesseerd geraakt en kon niet meer meedoen. Nog elf spelers over dus.


  Kagia, nu met wind en regen in de rug, ging weer op dezelfde voet door en ook nu kon V'97 er niet veel tegenover stellen. Er werd 'rustig' door gevoetbald en door hier en daar wat coaching in de rust, hielden onze mannen zich rustig en lieten zich niet intimideren door de tegenstander. Klasse jongens!


  De stand werd de stand 'regelmatig' uitgebreid: 

  1 - 3, een vrije trap genomen door Jordi en in de rebound door de goed meegelopen Sam gescoord.

  1 - 4 een  goede actie van Sam en bracht hierdoor zijn score van van vandaag op 3.

  1 - 5 was een korte corner van Jordi op Sam , deze gaf  'm voor en Pjotr stond op de juiste plek.

  1 - 6 was wel de meest onverwachte..... Een vrije trap op links, halverwege de helft van de tegenstander. Iedereen schreeuwde om Freek en hij liep, zoals Freek is, rustig naar de bal en liet zich niet kennen. Een lange aanloop en iedereen keek met ingehouden adem hoe de bal door de lucht zweefde en, als langs een liniaal, perfect de bovenhoek in vloog.

  Iedereen (ook de meegereisde ziekenboeg) vloog Freek om de nek en vierde uitbundig dit doelpunt.


  Mooi om te zien dat de jongens zo met elkaar omgaan en lol hebben.


  De scheidsrechter hield het ruim voor tijd voor gezien en floot af. Iedereen snelde naar de lekkere warme douches om op temperatuur te komen.


  Volgende week om 12.30 een wedstrijd in Lisserbroek tegen FC Oegstgeest.


  Tot dan, een fijn weekend en misschien toch even de schoen zetten....