• Vier vragen aan Vertrouwenscontactpersoon Rene Nieuwenhuizen

  30 sep 2023
 • Een veilig sportklimaat. Het klinkt heel gewoon en toch is dat niet vanzelfsprekend. Kagia werkt aan een certificering voor een veilig sportklimaat vanuit de gemeente Haarlemmermeer. Eén van de voorwaarden is het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon. In deze nieuwsbrief stellen we onze vertrouwenscontactpersoon (VCP) graag aan jullie voor.

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

  Ik ben Rene Nieuwenhuizen en ben sinds 2016 een officieel gecertificeerd vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor voetbal vereniging Kagia. In het dagelijks leven ben ik wijkagent en vanuit deze functie heb ik te maken met veel verschillende mensen die complexe problemen hebben. Voor veel van deze mensen kan ik hun eerste contact zijn en voor hun problemen heb ik vervolgens in mijn netwerk veel contact met hulpverleners en hulpverlenende instanties. Dit varieert van de huisarts, het maatschappelijk werk, de verslavingszorg, GGD, GGZ etc. tot en met jeugdbescherming en de reclassering.

  2. Wat houdt de functie van vertrouwenscontactpersoon (VCP) in

  Mijn jarenlange ervaring vanuit mijn werk kan ik toepassen in mijn rol als vertrouwenscontactpersoon (VCP). Als VCP ben ik bij voetbalvereniging Kagiavoor iedereen het eerste aanspreekpunt als je problemen ervaart. Dit kan variëren van pesten, grens overschrijdend gedrag, uitsluiting, agressie etc.

  3. Wat is de belangrijkste reden (redenen) voor jou om deze functie te bekleden?

  Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt bij de vereniging. Mocht er desondanks toch iets zijn schroom dan niet om mij te benaderen voor je vraag of problemen.

  4. Hoe kunnen (ouders van) leden de VCP bereiken? Je kan mij bereiken op het mailadres vertrouwenspersoon@kagia.nl. Ik neem dan z.s.m. contact met je op. Uiteraard hoop ik dat ik zo weinig mogelijk mails ga ontvangen, maar ontvang ik een mail dan zal ik mij voor de volle 100% tot jou richten.

  Dank je wel Rene voor je toelichting en fijn dat je als VCP voor Kagia beschikbaar bent. Wij hebben er vertrouwen in dat Kagia een veilige sportomgeving is en blijft.