• Donderdag 13 juni ging Kagia gespannen naar de finale van de Energy Battle 2018/2019 in zaalcentrum Hartelijk in Hoofddorp. 365 dagen heeft Kagia gestreden met 7 andere sportverenigingen in Haarlemmermeer om in dit jaar zoveel mogelijk energie te besparen.

  Via de website van Energybattle (energybattle.nu) konden we dagelijks de tussenstand volgen. Kagia bivakkeerde altijd wel in de top van de ranglijst, echter stond nog niet bovenaan. Maar de laatste weken scheen de zon volop en draaiden onze zonnepanelen op volle toeren. Wat zou dat kunnen opleveren?

  Kagia wint een duurzaamheidscheque
  Na een korte inleiding werd de winnaar van 365 dagen energie besparen bekend gemaakt, en dat was onze mooie club Kagia! Penningmeester Gerco Hulsbos mocht de prijs in ontvangst nemen: een prachtige cheque van 1.000 euro voor een investering in duurzaamheid.


  Peter Hermans en Gerco Hulsbos van de commissie duurzaamheid tonen trots de prijs

  Het resultaat
  De 8 sportverenigingen samen, vv Kagia, vv Zwanenburg, vv Dios, vv UNO, tv Badhoevedorp, fc VVC, tv In den Boogaard en Vennep Flyers hebben gedurende 1 jaar maar liefst 23% energie bespaard, oftewel 160.000 kWh. Dit staat gelijk aan verbruik van 46 huishoudens. Kagia bespaarde 53% op elektra en 23% op gas (gemiddeld 39%), wat gelijk staat aan 30.000 kWh.

  Hoe nu verder?
  Duurzaamheid en energie besparen stopt natuurlijk niet nu de Energy Battle is afgelopen. We moeten met zijn allen blijven letten op:

  -       Onnodig gebruik van douchewater, verwarming en veldverlichting
  -       Koel- en vriesapparatuur optimaal gebruiken, ook in de zomerstop
  -       En ??

  Laat ons weten waar u denkt dat Kagia nog duurzamer kan worden! 

  VV Kagia vindt het belangrijk aandacht te geven aan duurzaamheid en hoe onze leden en bezoekers daar een bijdrage aan kunnen leveren. Stichting ENERGYBATTLE streeft naar een meer duurzame samenleving door vergroening van en besparing op energie. De stichting wordt gesteund door gemeente Haarlemmermeer.