• Tom Hoejenbos (Kagia): ,,De punten zijn weer binnen, nu het kindje nog”

  21 okt 2018
 • Derde klasse B (Zaterdag West 1)- Na vijf wedstrijden staat Kagia met de volle winst uit al deze partijen trots bovenaan in de derde klasse met dus vijftien punten en een doelgemiddelde van 17 voor en 4 tegen. Alleen Koninklijke HFC blijft in het spoor op slechts twee punten achterstand. Tot nog toe klopt alles bij Kagia. Er wordt goed gespeeld, men weet waar men mee bezig is en er zijn diverse spelers die de kar kunnen trekken.

  Toch duurde het dit keer ruim dertig minuten voor er een doelpunt viel. VEW heeft een stugge ploeg die zich goed bewust was wie er deze keer op bezoek kwam. De ploeg uit Heemstede trok zich massaal terug op eigen speelheft en er was voor de bezoekers haast niet door heen te komen, tot Glenn Lobbezoo zich er mee ging bemoeien. Na een goede actie leverde hij de bal in bij Tijs van der Schinkel die deze kans dankbaar verzilverde. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer. Kagia hield de controle over de wedstrijd, kreeg geen enkele kans tegen, maar werd wel een paar keer, ten onrechte teruggefloten wegens buitenspel, zo luidde het geluid van de kant van de bezoekers.

  De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld te zien. Kagia wachtte rustig op een kans en de thuisclub wilde niet echt uit het eigen hok komen. Dat veranderde omstreeks de 75e minuut toen Van der Schinkel Dorus van der Voort vond, die op zijn beurt de stand op 0-2 bracht. Toen pas kwam de thuisploeg wat in actie. De centrumverdediger werd naar voren gestuurd en men begon met 4 spitsen te spelen. Dat leverde een aantal gevaarlijke corners op en enkele minuten voor de officiële speeltijd zelfs een doelpunt. Met een 1-2 stand begon de extra tijd. Daarin vond Van der Schinkel het nodig om met zijn tweede doelpunt de eindstand op 1-3 te brengen. De tweevoudig doelpuntenmaker bewees daarmee andermaal zijn niet geringe waarde.

  Kortom, Kagia gaf in Heemstede wederom zijn visitekaartje af. Verdediger Tom Hoejenbos was dan ook tevreden over de wedstrijd, het spel en het score \verloop.  ,,Wij hebben een aantal goede voetballers die best een klasse hoger aan kunnen, maar wij gaan echt niet naast onze schoenen lopen. Alles moet zo doorgaan als het nu gaat, dan zien we wel waar we uitkomen. We hebben in René Ras een relaxte trainer, die alles heel duidelijk brengt en alles goed kan voordoen. Lobbezoo is een klasse-speler en niet te vergeten onze nieuwe van Hillegom gekomen collega Joost Meiland. We noemen hem onze nieuwe leider en dat zegt denk ik wel genoeg. Natuurlijk kijken we verder, want na zo’n droomstart zou het dit seizoen best wel leuk zijn om een klasse op te mogen schuiven en misschien wel weer in West II op te kunnen duiken. Maar voorlopig gaat het goed in West I en zoals eerder gezegd, we moeten na vijf wedstrijden niet opeens anders gaan doen en de voeten op de grond houden.” De linksback heeft met zijn ploeg dus weer de punten binnen gehaald en binnenkort hoopt de aanstaande vader dat zijn geluk verder toeneemt met de komst van een kleine ‘spruit’.

  Het slotwoord van trainer Ras: ,,VEW is geen slechte ploeg. Ze hebben het ons lastig gemaakt. Kagia bleef echter geduldig en dan weet je dat die goal weg gaat vallen. Wederom hebben we weinig weggegeven en daarom is deze overwinning zeker wel verdiend. Het is lekker dat het tot nu toe zo loopt, maar uiteraard is de weg nog erg lang. Even genieten van het moment en weer verder.”

   

  Bron: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/tom-hoejenbos-kagia-de-punten-zijn-weer-binnen-nu-het-kindje-nog/