• SV Nicolaas boys JO17-1 VV Kagia JO17-1 08-12-2018.

  Hoe toepasselijk, in de week van de verjaardag van Sint Nicolaas spelen tegen SV Nicolaas Boys. Helaas niet tegen een club uit Madrid, maar tegen een club uit Nieuwveen, ook gezellig en een stuk dichterbij.

  Rens en Kjeld zijn afwezig, dus zonder wissels aan de bak voor de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie.

  Iets over half drie, het beginsignaal klinkt en Nic.Boys gaat als een raket in de aanval, onze verdediging moet direct een hoekschop weggeven. De hoekschop wordt neergelegd op de rand van de zestien, maar het schot dat volgt is goed te pakken door Ivar.
  De wedstrijd van vandaag is voor een plekje in de middenmoot, Nic.Boys staat iets onder ons, dus op papier zou het niet zo lastig moeten zijn. Op papier dus niet, maar op het veld is vanaf de eerste minuut duidelijk dat de beide teams aan elkaar gewaagt zijn.
  Kagia komt er snel uit, iets te snel volgens de grensrechter, dus buitenspel. Vanwege de harde wind gaat de bal soms erg snel over het veld, dat is zeker voor onze verdediging een pittige uitdaging.
  Boyd gaat er vanaf de eerste minuut volle bak in, en is zijn directe tegenstander goed de baas. Ryan verdedigd fel en kan Ian op avontuur sturen met een verre pass.
  Ian merkt ook meteen dat de verdediging van de tegenstander er ook goed bij staat, en sleept er nog net een hoekschop uit. De hoekschop levert uiteindelijk niets op. Het spel gaat snel op en neer, Nic.Boys is erg snel in de omschakeling, en sleept er aan onze kant tot twee keer toe een hoekschop uit. Ook die worden vakkundig onschadelijk gemaakt en Kagia bouwt op via Jorit.
  Jorit kan vanaf het middenveld Moos aanspelen, ook nu komt de wind onder de bal en is de pass niet meer te belopen.
  Dan is daar inderdaad de omschakeling van Nic.boys. een snelle counter wordt opgezet over onze rechterkant, helaas wordt er iets te nonchalant verdedigd en kan de spits Ivar uitspelen en op doel schieten. 1-0 achter na een minuut of tien spelen.
  Net als in de vorige wedstrijd moet Kagia er nu voor waken dat de tegenstander niet direct weer toeslaat. Maar de volgende aanval is helaas ook weer afkomstig van Nic.boys.
  De kleine schare meegereisde toeschouwers ziet de bal alweer in ons doel verdwijnen, maar als Ivar de bal van achter het doel gaat halen blijkt hij in het zijnet te zijn beland en niet in de goal.
  Onze O17-1 moet even zijn koppie erbij houden, en weer gaan aanvallen. Ian komt over de rechterkant mooi voorbij zijn mannetje en zet goed hoog voor. Maik kan nog wel zijn hoofd er tegenaan zetten, maar de kopbal verdwijnt over het doel.
  De mannen en vrouw van Nic.Boys zetten meteen weer een snelle aanval op, Moos verdedigt stevig en tikt door op Chris.
  Chris mag ver komen op de helft van de tegenstander en door tikken op Maik. De verdediging heeft Maik goed in de tang, en kan de aanval voor nu stoppen. Het uitverdedigen, gaat niet zo heel soepel en dat geeft Moos, die naar de linkerkant is verhuisd, de gelegenheid om de bal goed aan te nemen. Het harde schot blijft maar klimmen en ondanks dat de keeper de bal nog toucheert met de vingertoppen verdwijnt hij prachtig in de bovenhoek. Een wel verdiende en naar later blijkt erg belangrijke aansluitingsgoal, 1-1.
  Nu is de tegenstander een keertje degene die het even niet verwacht had, en Kagia neemt direct de touwtjes in handen.
  Thomas staat goed opgesteld als Nic.Boys probeert ons doelgebied te bereiken, slim ingrijpen en door passen op Nick. De goede voorzet is net iets te scherp, maar Kagia zet druk en dat levert onze mannen een klein voordeeltje op als Maik de bal iets later kan onderscheppen. Maik komt er goed doorheen, ondanks fel verzet van de tegenstander, en kan prima doortikken op Ian. Ian neemt de bal goed mee en het schot mooi afronden op de goal, binnen een paar minuten erop en erover, 1-2.
  In de daaropvolgende minuten worden er vanaf beide kanten wat plaagstootjes uitgedeeld. Maar niets wordt zo uitgespeeld dat het ook echt gevaarlijk wordt.
  Gevaarlijk wordt het wel op het moment dat Nic.Boys een vrije trap krijgt op een plek die voor hun goed uitkomt. De vrije trap verdwijnt hard in het doel van Ivar, die het nog probeert, maar hem niet kan afstoppen. De stand is weer gelijk en het doemscenario van nog een snelle tegengoal blijft aanwezig, 2-2.
  Maar Kagia toont veerkracht, nog geen twee minuten na de gelijkmaker van Nic.Boys is Kagia weer aan zet.
  Een verre uittrap van Ivar wordt verlengd door ons middenveld, en goed opgevangen door Ian. Een snelle loopactie met de bal aan de voet wordt omgezet ons derde doelpunt, met een kort tikkie is de 2-3 een feit.
  In de laatste tien minuten van de eerste helft heeft onze verdediging nog een hoop te doen. Jessy vangt de eerstvolgende aanval prima op en kan meteen onze aanvallers aanspelen. Nic.Boys verdedigt zo nu en dan ook pittig, en stopt Maik met succes.
  Het doel van Nic.Boys wordt nog wel een aantal keer opgezocht door onze mannen, Nick met een hard schot en Chris probeert het twee keer met een vrije trap. En als uiteindelijk de laatste in zet van Ian voorlangs het doel gaat kunnen de mannen met een kleine voorsprong het veld verlaten voor de rust.

  Rust.

  Even op adem komen in de kleedkamer en daarna weer flink aan de bak op het veld. Want op adem komen op het veld kan helaas niet zoals blijkt in de eerste minuten van de tweede helft.
  Nic.boys is vanaf het fluitsignaal scherp en dat resulteert na een eerste poging die gestopt wordt door Ivar in een tweede. De tweede poging is wel meteen raak en na twee minuten spelen is de stand alweer gelijk, 3-3.
  Niks aan de hand, nog bijna een hele helft over om de winst binnen te harken. En over binnenharken gesproken, Nic.Boys denkt er ook zo over en zet er even een tandje bij in de verdediging. Ian is de eerste die daar kennis mee maakt, op pijnlijke wijze dan wel te verstaan.
  En er werd aan het begin van de wedstrijd wel gekscherend geopperd dat één van de moeders zou moeten invallen bij een blessure, Ian is niet ver verwijderd van een wissel die er niet is maar verbijt de pijn en speelt door. Doorspelen doet Nic.boys ook, en komt zelfs op voorsprong. De bal verdwijnt in ons doel en de tegenstander denkt de voorsprong weer in handen te hebben. Maar onze uitstekend vlaggende grensrechter, paul, is een andere mening toebedeeld en heeft terecht buitenspel geconstateerd.
  Ondanks hevig protest van alles wat de groen/zwarte een warm hart toedraagt, houdt ook de scheidsrechter voet bij stuk en keurt het doelpunt af.
  Helaas blijft hierna, vooral bij de coach van Nic.boys, de twijfel bestaan over het vlaggen van paul, maar de scheids neemt steeds het vlagsignaal over en neemt de twijfel direct weg.
  Vanaf een minuut of tien in de tweede helft krijgt Kagia steeds meer grip op de wedstrijd, iets wat nog eens wordt onderstreept in de aanloop naar onze volgende goal.
  Wederom is het Ian die de bal goed meekrijgt. Tussen twee verdedigers in wurmt hij zich een weg richting het doel van onze tegenstander. Na fraai afronden is de voorsprong weer in handen van onze mannen en kan er gewerkt worden aan het behouden van of en het uitbreiden van die voorsprong, 3-4.
  Kagia heeft een klein voordeeltje van de wind in de tweede helft, met onze snelle aanvallers is het doel van Nic.boys weer snel gevonden. Toch duurt het nog wel een flink aantal minuten voordat de eventuele winst is veilig gesteld.
  Eerst wordt er ook een doelpunt van ons afgekeurd vanwege buitenspel, maar niet veel later is het dan toch echt raak.
  Chris gaat goed door en vliegt op volle snelheid de keeper voorbij, zover zelfs dat hij vanuit een moeilijke hoek op doel moet schieten. Het schot treft het doel en Kagia staat voor het eerst in de wedstrijd meer dan één doelpunt voor, 3-5.
  Tegen het eind van de wedstrijd blijft het nog spannend, Nic.boys blijft snel counteren, en Kagia blijft daarop goed reageren.
  En als dan ver in de tweede helft het verlossende zesde doelpunt in de maak is lijkt de wedstrijd beslist. Een doelpunt dat wordt opgezet na een snelle inworp op Ian. De keeper kan de inzet nog wel stoppen maar kan niet voorkomen dat er een hoekschop volgt voor Kagia. De hoekschop zelf levert niet zoveel op en wordt weggewerkt door de verdediging van Nic.boys.
  Moos pikt de bal goed op en brengt hem weer terug het spel in, Ryan kan de nogmaals weggewerkte bal opvangen en op het doel knallen. De paal staat in de weg voor het verlossende zesde doelpunt, maar Nick is er al de kippen bij om de rebound op te vangen en te verzilveren, 3-6. Met een harde, droge knal op het doel stelt hij de verdiende zege veilig en zorgt ervoor dat Kagia O17-1 voorlopig op de vijfde plaats eindigt in de najaarscompetitie.

  Helaas wordt de competitie tegenwoordig in twee verschillende stukken gespeeld, dus een najaars- en een voorjaarscompetitie, dus is er ook maar de helft van de tijd de gelegenheid om kampioen te worden.
  Maar de statistieken laten zien, dat onze mannen het lekker gedaan hebben in de afgelopen maanden.
  In totaal zijn er veertien wedstrijden gespeeld en zijn er zeven van gewonnen. Niet gek voor een ploeg die ondanks het ontbreken van voldoende trainers en/of leiders of het ontbreken van de officiële titel, selectie ploeg, zijn hoofd boven water heeft gehouden en met veel plezier kan terugkijken naar een geslaagde eerste periode van seizoen 2018/2019.
  Of zoals één van onze spelers het vandaag mooi samenvatte; Goed gespeeld pik……..


  Rest mij nog om iedereen met een oranje/wit hart een mooie kerst en een fijn Nieuwjaar te wensen, en in het bijzonder Paul, die in eerste instantie samen met Frankie, het avontuur is aangegaan.

  Raymond.