Kagia speelt zich in de zaal naar een knappe derde plaats


Het jaar 2017 zit er bijna op en dat moest natuurlijk worden afgesloten met een leuk toernooi in de zaal. Kagia verasste het aanwezige publiek door het brons te pakken op de Horesca Horecavo Zaalcup die werd georganiseerd door Voetbal in de Bollenstreek. Misschien zat er iets meer in dan de derde plaats, maar de strafschoppen braken de oranjehemden op in de halve finale.

Zoals gewoonlijk zat de sfeer er goed in bij het team van Ronald Rovers. Met een glimlach op de gezichten kwam het team dan ook binnen in de sportzalen van VV Noordwijk. Rovers had zich van te voren goed voorbereid en dat was ook te zien aan de namen die hij had meegenomen naar het toernooi.

Pascal Timmermans, Kevin Robelus, Dirk-Jan Ligtenberg, Sam van der Veek, Sander van der Niet, Joey van Beelen, Tijs van der Schinkel en Roy Hogewoning moesten in de zaal de Lisserbroekse eer hoog houden.

Door het wegvallen van Koninklijke HFC - die ontbraken wegens trieste privé omstandigheden - bestond de poule niet uit vijf teams, maar uit vier. FC Boshuizen zou als vervanger aantreden, maar het team was helaas niet aanwezig.

Kagia zat in een pittige poule met de Noordwijkse Hoofdklassers SJC en Noordwijk en de Zondag Derdeklasser Van Nispen, maar wist zich knap staande te houden. In de eerste wedstrijd tegen het ‘thuisteam’ Noordwijk wisten de Lisserbroekers zich zelfs naar een resultaat te spelen.

Door een fraaie goal van Ligtenberg nam Kagia de leiding: 0-1. Die stand bleef lang op het bord staan en had misschien uitgebreid moeten worden. De Kagianen kregen één minuut voor tijd alsnog de deksel op de neus: 1-1. Het eerste punt was binnen, maar het hadden er al drie kunnen zijn.

In het tweede duel wist de formatie van Rovers wel af te rekenen met een Noordwijkse tegenstander. Wederom was het Ligtenberg die scoorde. De mooiste treffer kwam op naam van Robelus. Na een vloeiende aanval wist Ligtenberg met een knappe pass Robelus te bereiken en die volleerde de bal knap raak.

Door de 3-0 winst op Van Nispen zondag, wisten de Lisserbroekers zich te plaatsen voor de halve finale. Doordat Noordwijk gelijkspeelde tegen SJC, werd zelfs de  eerste plaats behaald. In de halve finale nam Kagia het op tegen de nummer twee uit de andere poule, SV Zandvoort.

De tegenstander, die vorig jaar nog competitiegenoot was van de oranjehemden, loerde zorgvuldig op counter. De stand bleef gelijk en penalty’s moesten de beslissing brengen. Robelus was uiteindelijk de ongelukkige. Zijn penalty werd gestopt en daardoor moest Kagia het in de troostfinale wederom opnemen tegen Noordwijk.

Die werd deze keer wel gewonnen en was de derde plek een zekerheid. De taart smaakte na afloop goed en de prestatie was knap. FC Lisse prolongeerde in de finale tegen Zandvoort hun titel door met strafschoppen te winnen.

Tekst: Ruben Beukers

Foto: Ruben Beukers