Mooie uitdaging voor Kagia 1 in de 3e klasse A west II


v.v. Kagia is terug in de 3e klasse A west II. Na een uitstapje in WEST I zijn de Lisserbroekers weer terug in de voor hun zo bekende regio. In de 3e klasse A is er behoorlijk gehusseld. We zien in ieder geval weer veel bekende verenigingen. Uit de 4e klasse komen Blauw Zwart, FC Oudewater, v.v. Leiden en van Nispen. Degradanten uit de 2e klasse zijn Be Fair en Soccer Boys. De 3e klasse A west II ziet er voor het seizoen 2017 - 2018 als volgt uit:

 

3e klasse West II

Be Fair 1

Waddinxveen

Blauw Zwart 1

Wassenaar

BSC' 68 1

Benthuizen

DSVP 1

Pijnacker

DWO 1

Zoetermeer

FC Oudewater

Oudewater

v.v. Kagia 1

Lisserbroek

Koudekerk 1

Koudekerk

v.v. Leiden 1

Leiden

LSVV '70 1

Leiden

Van Nispen 1

De Zilk

Soccer Boys 1

Blijswijk

WDS 1

Driebruggen

Zwammerdam 1

Zwammerdam

 

Hoofdtrainer Anton Wijsman reageerde kort na de bekendmaking van de indeling. "Het verzoek om weer naar West II terug te mogen keren is gelukkig gehonoreerd door de KNVB. De reden voor Kagia was weer aan te treden tegen ploegen met een echte zaterdag traditie en een in de totale breedte sterkere competitie. Er kan niet anders gezegd worden dat we op onze wenken bedient zijn.

Twee ploegen speelde vorig seizoen nog in de 2e klasse (Soccer Boys en Be Fair) verder vier ploegen die vanuit de 4e klasse komen. Twee daarvan als kampioen t.w. Van Nispen en Oudewater en twee via de nacompetitie, namelijk Blauw Zwart en vv Leiden. Ook treffen we weer een aantal vaste ploegen die een groot verleden hebben in 3A West II, denk aan BSC'68, WDS, Koudekerk, Zwammerdam en uiteraard LSVV'70. Ook DWO kennen we uit het verleden. Daarnaast heeft de KNVB een nieuwe ploeg (DSVP) ingedeeld in 3A.

Ik denk dat we kunnen spreken van een mooie en interessante indeling, die pittig is. Toch zal dit niets aan onze doelstelling veranderen, spelen voor een hoge klassering blijft dan ook gehandhaafd". Aldus Anton Wijsman.

Eind volgende week zal de KNVB de bekerindeling publiceren. Op naar een nieuw en sportief seizoen. Voor nu willen wij iedereen een goede vakantie toe wensen.

 

Met sportieve groeten,

 

Mark Scholte

Bestuurslid Voetbaltechnische zaken