Nieuws vanuit de VTC: Uitslagen 13 mei 2017


Een korte update m.b.t. de selectieteams omdat de meeste al klaar zijn met de competitie.

Selectienieuws

v.v. Kagia 1

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Kagia moest uit naar Velsen tegen het lastige VSV. Met een heel klein beetje geloof op een eventuele beslissingswedstrijd maar met de zekerheid op nacompetitie was het doel vooral niet te veel scheurtjes oplopen en alleen naar jezelf kijken.

Op een oud sportpark en een ouderwets hobbelig grasveld moest Kagia voor de winst gaan. Al snel was duidelijk dat combinatievoetbal op dit veld onmogelijk was. Kagia probeerde het wel maar de bal stuiterde alle kanten op. VSV had maar één tactiek en dat was "de lange bal". De fysieke tegenstander ging geen duel opzij en die tactiek zorgde dat Kagia niet toe kwam aan hetgeen ze graag willen doen, voetballen. Toch ontstonden er na 20 minuten wat kleine kansen. VSV kwam, uit een vrije trap, op 1-0. Het was uiteindelijk de enige doelpoging in de eerste helft. Kagia kreeg via Dirk Jan Ligtenberg en Mark Zonneveld opgelegde kansen voor minimaal de gelijkmaker.

In de tweede helft een aantal wissels. Kagia ging op zoek naar de gelijkmaker en heel Kagia dacht ook dat die er direct naar rust kwam. Helaas miste Alain van Kesteren een grote kans. De scherpte bij het afronden, de paal en de keeper stonden Kagia redelijk vaak in de weg. Ook de assistent scheidsrechter schuwde niet om bij gevaar de vlag omhoog te steken. Een domper voor Kevin Robelus vlak voor tijd. Een keurige sliding op de bal werd door de scheidsrechter anders beoordeeld en Kevin kreeg zeer onterecht de rode kaart voorgeschoteld. Met 10 man bleef Kagia zoeken naar een gaatje maar dat mocht helaas niet baten. Uit een counter scoorde VSV vlak voor tijd ook nog de 2-0. Dit was tevens de einduitslag.

Toch wel een kleine teleurstelling voor de oranjehemden die zich nu moeten opmaken voor de nacompetitie.

Periodetitel

De vervangende tweede periodetitel is vandaag definitief. Deze periodetitel koppelt v.v. Kagia aan v.v. Monnickendam. Monnickendam is tweede geworden in de 3e klasse A (West I). De loting heeft uitgemaakt dat v.v. Kagia eerst een thuiswedstrijd speelt (zaterdag 20 mei 2017) en vervolgens een uitwedstrijd (27 mei 2017). Over het tijdstip heeft v.v. Kagia op dit moment overleg met v.v. Monnickendam. I.v.m. een thuistoernooi is het veld pas om 18:00 uur beschikbaar. Meer informatie volgt deze week via de website en facebookpagina van v.v. Kagia.

 

Overige uitslagen 3e klasse B

Koploper BW Beursbengels speelde, zoals heel veel mensen al hadden gedacht, met 1-1 gelijk tegen stadsgenoot Arsenal ASV. Door het gelijke spel werd BW Beursbengels kampioen en kreeg Arsenal ASV de vervangende periode. VVC won de laatste Haarlemmermeerse derby met 1-3 van SCW. De teleurgestelde ploeg uit Nieuw Vennep zal, ondanks dat het kampioenschap voor het oprapen lag, via de nacompetitie voor promotie moeten spelen.

 

 Jeugdselectienieuws

 v.v. Kagia JO19-1 (A1)

De JO19-1 speelde afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd tegen DoCoS. Er moest minimaal gelijk gespeeld worden. Kagia begon de eerste helft in de 30e minuut met een 1-0 achterstand. DoCoS startte heel scherp aan de wedstrijd en maakte voor rust al twee goals. Kagia moest een 3-0 ruststand goedmaken. Helaas kregen de Kagianen wel meer grip op de wedstrijd maar konden ze dit niet uitdrukken in goals. DoCoS ging lekker door met scoren en won uiteindelijk zeer gemakkelijk met 6-1. v.v. Kagia JO19-1 eindigt daarmee op een keurige 2e plaats in de 2e klasse. Een compliment voor staf en spelers is absoluut op zijn plaats.

v.v. Kagia JO9-1 (F1)

De JO9-1 is 3e geëindigd in de 3e klasse. De laatste wedstrijd tegen FC Lisse JO9-1 werd met 3-4 gewonnen. Een heerlijke derby waarbij het alle kanten op kon. Gelukkig viel het dubbeltje de goede kant op en won Kagia met 3-4. Keurig mannen!

Dit was de laatste "nieuws vanuit de VTC". Volgend jaar zullen wij hier een vervolg aan geven.

Met sportieve groeten,

De Voetbal Technische Commissie