• Ronald Rovers verlaat technische staf van v.v. Kagia aan het einde van het seizoen

  30 jan 2024
 • Ronald Rovers gaat de technische staf van v.v. Kagia aan het einde van het seizoen verlaten. Dat heeft de clubman aan de VTC laten weten.

  In totaal was Rovers, met dit seizoen meegerekend, zo’n acht seizoenen als assistent-trainer verbonden aan het eerste elftal. In de afgelopen seizoenen assisteerde hij Anton Wijsman, René Ras, Hein Leliveld en dit seizoen Koen van der Vlugt. De rol van assistent-trainer vervulde hij met verve. De oud-speler werd door zowel de hoofdtrainers, stafleden als spelers enorm gewaardeerd.

  “Na acht seizoenen is het tijd voor wat anders”, begint Rovers. “Ik heb deze rol altijd met heel veel plezier en inzet ingevuld. Toch merkte ik aan mezelf dat het na dit seizoen tijd is voor andere dingen. Zo wil ik graag wat vaker bij mijn kinderen kijken en mijn tijd doordeweeks anders invullen.”

  “Dat ik stop als assistent-trainer betekent overigens niet dat de wegen van mij en de club scheiden. Ik blijf met de club in gesprek en wie weet keer ik het komende seizoen terug in een andere rol. Voor nu is het zaak om met elkaar het seizoen goed af te maken en het positief af te sluiten.”

  Andere rol
  Mark Scholte betreurt het vertrek van Rovers, maar heeft begrip voor het besluit. “Wij hadden graag de samenwerking met Ronald verlengd. Ook omdat hij nog steeds goed bij de staf en de spelers ligt en ook dit seizoen weer zijn waarde bewijst. Echter respecteren wij de keuze van Ronald.

  “De komende tijd blijven we met Ronald in gesprek. Hij heeft namelijk aangegeven nog altijd wat voor de club te willen doen. We zullen met hem gaan kijken wat het beste bij hem past en waar hij een bijdrage kan leveren.”

  Invulling komend seizoen
  De komende weken zal de VTC naar buiten treden met meer updates over de selectie. Zowel op het gebied van staf als spelers is de VTC druk bezig om het eerste elftal klaar te maken voor het komende seizoen.

  Scholte: “We zijn op de achtergrond druk bezig en dat ziet er goed uit. Ook zijn wij voornemens om op zoek te gaan naar een nieuwe assistent-trainer voor Koen van der Vlugt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij erin slagen om een geschikte vervanger voor Ronald te vinden.”