• René Ras verlaat v.v. Kagia aan het einde van het seizoen

  2 dec 2020
 • De wegen van v.v. Kagia en trainer René Ras scheiden aan het einde van het seizoen. Beide partijen hebben in goed overleg besloten dat de samenwerking na dit seizoen stopt. Ras is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de club.

  “René heeft een geweldige prestatie geleverd door zowel Kagia 1 als 2 in zijn eerste seizoen naar de Tweede Klasse te brengen. Helaas heeft Corona daarna de opeenvolgende seizoenen gebroken. Vorig jaar heeft ons dat waarschijnlijk geholpen door niet te degraderen. Dit seizoen waren we naar grote tevredenheid aan het seizoen begonnen, maar werd het voetbal wederom stilgelegd”, aldus Mark Scholte van de Voetbal Technische Commissie.

  Het besluit om na dit seizoen te breken met Ras als hoofdtrainer ging niet over één nacht ijs. “In overleg met de spelersraad hebben we de beslissing gemaakt om na dit seizoen uit elkaar te gaan”, vervolgt Scholte. “René heeft een enorme motivatie om dit seizoen, hoe dat ook gaat eindigen, goed af te ronden. Daarnaast denken we met het tijdig bekendmaken van dit nieuws dat beide partijen zorgvuldig aan de invulling van het volgende seizoen kunnen werken. Wij wensen René veel succes met de afronding van dit seizoen en in zijn verdere trainerscarrière.”

  Maximale uit het seizoen halen
  Ras is ervan overtuigd dat het seizoen op een goede manier afgesloten zal worden. Daarnaast heeft hij lovende woorden over voor de club. “Kagia is een warme en mooie club waarbij de faciliteiten voor een trainer optimaal zijn. Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin gehad en wil het seizoen, wanneer dat weer kan, positief afronden.”

  “Ik wens de club succes met het zoeken naar een nieuwe trainer. Ik ga samen met de groep en staf ervoor zorgen dat we het maximale uit dit seizoen gaan halen. Daarnaast zal ook ik mijn blik verbreden richting de toekomst.”

  Ras

  René Ras voor eeuwig in de geschiedenis van Kagia
  De club zal ervoor zorgen dat Ras aan het einde van het seizoen het sportpark door de voordeur kan verlaten. Kagia is zijn oefenmeester dankbaar voor het werk wat hij de afgelopen seizoenen heeft afgeleverd. Daarnaast waarderen we René ook enorm als persoon.

  Verder zal hij voor eeuwig een mooie plek hebben in de historie van onze club. Tijdens het seizoen 2018/2019, zijn debuutseizoen, loodste hij ons eerste elftal ongeslagen naar het kampioenschap in de Derde Klasse wat promotie opleverde naar de Tweede Klasse. Het werd een feest en dag om nooit meer te vergeten. Daar zal de club René voor altijd dankbaar voor blijven. De datum 13 april 2019 zal wat ons betreft dan ook voor een deel verbonden zijn aan René.