• Rene Ras en v.v. Kagia spreken het vertrouwen in elkaar uit door nog een jaar met elkaar door te gaan

    9 nov 2019
  • v.v. Kagia en hoofdtrainer Rene Ras hebben besloten om nog een seizoen met elkaar verder te gaan. De 50-jarige Lisser begint in de zomer van 2020 aan zijn derde jaar bij de club uit de tweede klasse.

    Ras kwam in 2018 via van Nispen terecht in Lisserbroek. Aan de hand van Rene Ras promoveerde v.v. Kagia, door ongeslagen kwampioen kampioen te worden in de derde klasse, naar de tweede klasse. Dit seizoen zijn de oranjehemden wisselvallig gestart. De promovendus moet met een krappe selectie nog zijn draai vinden om uiteindelijk het doel te kunnen verwezenlijken. v.v. Kagia wil namelijk een stabiele tweede klasser worden en daar kan Ras met zijn ervaring nog anderhalf jaar aan werken.

    Ras: “Ik voel mij echt op mijn plek bij Kagia. Er staat een zeer interessante spelersgroep waar nog veel uit te halen valt. Deze spelersgroep kan ik, in samenwerking met de volledige staf, het komende jaar verder ontwikkelen om zo uiteindelijk te werken naar onze doelstelling. Daarnaast is de samenwerking met de spelersgroep, de staf en de voetbaltechnische commissie top. Ik kan mij binnen Kagia volledig focussen op het voetbal. De randzaken worden door diversen clubmensen geweldig ingevuld.” Ras eindigt met de woorden: “Het voelt geweldig om deel uit te mogen maken van deze fantastische sociale dorpsclub waar een hoop mensen zichzelf wegcijferen om een sfeer te creëren waar iedereen zich super in voelt.”

    Bestuurslid voetbaltechnisch zaken Mark Scholte is net zo tevreden als Ras. Scholte: “Als dorpsclub zoeken we naar stabiliteit binnen onze selectie. Rene heeft een fantastisch eerste jaar bij ons gehad en heeft de zaken voor dit seizoen goed op orde. Met elkaar werken we nu naar ons doel om uiteindelijk een stabiele tweede klasser te worden. Dat zal gebeuren door te vallen en weer op te staan, maar hierbij is het belangrijk dat we blijven leren met elkaar. Rene en zijn staf zorgen voor een optimale invulling hiervan. Door vroegtijdig onze staf voor volgend seizoen rond te hebben, hopen we te kunnen werken aan de spelersgroep. Als we die stabiele tweede klasser willen zijn, moet de spelersgroep namelijk kwalitatief verbreden." Volgens Scholte is met de contractverlening van Ras de eerste stap gezet en werkt de voetbaltechnische commissie aan de vervolgstappen.