• RCL JO17-3 - VV Kagia JO17-1 06-10-2018.

  Het is 13.54u als de scheidsrechter fluit voor de aftrap tegen Racing Club Leiderdorp. Zonder Moos en Nick, beterschap voor beide, maar met Gijs en Stan gaat de wedstrijd van start onder een strak blauwe hemel.

  Rens en Stan beginnen op de bank en het is aan Kjeld om de eerste aanval op te zetten.
  De aanval wordt onderschept en RCL komt er snel uit, zo snel zelfs dat Ivar direct getest wordt en zijn eerste redding van de dag mag maken.
  Op het middenveld kan Gijs de bal aannemen en door spelen op Ian, Kagia begint pittig, maar de tegenstander speelt de buitenspelval goed uit en mag een vrije trap nemen.
  De vrije trap wordt snel genomen, en nog sneller staat RCL ineens voor ons doel. Een beetje onder de indruk van de snelle counter zien onze spelers de bal in het doel verdwijnen en zo de 1-0 achterstand incasseren.
  Na de aftrap kan Boyd de bal oppikken en door tikken op Chris, een lange voorzet komt bij Ian uit. Het schot dat volgt verdwijnt naast het doel, maar een hoekschop zit er voor ons nog wel in.
  De hoekschop wordt hoog voorgezet, en Kagia zet de luchtmacht in. Jorit krijgt zijn hoofd er prima tegenaan, en steekt zijn armen al de hoogte in nadat hij de bal het doel in ziet verdwijnen. Helaas beslist de scheidsrechter anders en keurt de goal af wegens duwen.
  Ondanks dat het de week van de scheidsrechter is, heeft hij het volgens onze spelers bij deze beslissing mis.
  Maar goed, er is nog tijd zat voor onze mannen dus aanvallen maar weer.
  RCL is bij vlagen erg gevaarlijk, Ryan gaat tot het uiterste om de aanvaller te stoppen en voorkomt met samen met Thomas dat het tweede tegendoelpunt gemaakt kan worden.
  Kagia gaat wel wat slordig met zijn kansen om, de ballen stuiteren bij aanname van de voet af of de stuit op het veld wordt verkeerd ingeschat, maar zo zoetjes aan is wel de gelijkmaker in de maak.
  Er wordt eerst nog gewisseld, Rens komt voor Boyd, en niet veel later mag de 1-1 worden bijgeschreven. Na een sterke actie van Ian komt na een kort tikkie de bal bij Chris terecht, verdwijnt achter de keeper en het staat gelijk.
  Heel lang kan Kagia er niet van genieten, ik noteer; 14.12u. Chris 1-1. En direct daarna; 14.13u. 2-1 voor RCL.
  Meteen vanaf de aftrap richting ons doel en met een raar boogje in onze goal. De gelijke stand duurde wel 1 hele minuut.
  Maar de mannen van JO17-1 staan erom bekend enorme veerkracht te hebben, en dat is vandaag ondanks het warme weer en een scheidsrechter die het niet nodig vindt een drinkpauze in te lassen niet anders. Jessy onderschept zijn mannetje goed en kan iets later samen met Thomas en Ivar nog een keer voorkomen dat RCL de voorsprong uitbreidt.
  Snel overspelen brengt de bal weer bij onze voorhoede, zo snel dat RCL niet goed kan reageren. Maik daarentegen reageert wel goed, na een strakke voorzet kan hij de bal goed met de borst aannemen en controleren. Het harde schot eindigt achter een grabbelende keeper die de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft. 2-2.
  RCL is er op gebrand om vandaag een voor hun positieve stand eruit te slepen, soms ook met behulp van een overtreding of met hulp van een beetje wispelturig vlaggende grensrechter.
  Maar dat neemt niet weg dat Kagia meer in de wedstrijd komt. Rens onderschept de aanval van RCL goed en kan Gijs aanspelen. Gijs wordt afgestopt en nadat Kagia eerst nog een hoekschop mag nemen wordt Chris daarna vervangen door onze tweede gastspeler Stan.
  Vrij snel na de wissel staat Stan aan de wieg van een loepzuivere doelkans. Nadat hij goed doorgaat in de aanval kan Ian een schot op doel wagen, helaas staat de paal een voorsprong in de weg.
  Iets verderop in de wedstrijd is de paal ons team juist weer goed gezind, de binnenkant paal dan wel te verstaan.
  Chris wisselt met Ian en wordt vrij snel daarna hardhandig tegen de grond gewerkt. Na een behandeling met de wonderspons uit de waterzak stift hij de bal vakkundig over de verdediging heen en kan Gijs bijzonder fraai afronden tegen de binnenkant van de paal en Kagia voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zetten. 2-3.
  De wedstrijd loopt langzaamaan tegen het einde, en het lijkt erop alsof Kagia met een wel verdiende voorsprong de kleedkamer op mag gaan zoeken.
  En dankzij de maker van het laatste doelpunt is dat ook zo. Een niet goed weggewerkte hoekschop van RCL eindigt bijna in ons doel, maar Gijs is zo vriendelijk om op de doellijn onze keeper te assisteren en zo een gelijke stand te voorkomen.

  Rust.

  Ryan en Boyd nemen plaats op de bank en Kagia gaat snel aan het werk om de voorsprong te vergroten.
  Ian mag het 2x proberen, Gijs komt maar net iets te kort en ook Chris is net te laat om de vierde goal voor ons te maken.
  RCL zit ook niet stil, Ivar pakt een paar schoten goed en ziet tot zijn opluchting een ander lastig schot in het zijnet verdwijnen.
  Net op het moment dat RCL denkt aansluiting te krijgen gooit Kagia roet in het eten. Via Jorit en Kjeld komt de bal bij Chris uit. Hij passt goed in de loop van Ian en het enige wat Ian hoeft te doen is verwoestend hard uit te halen om de keeper voor de vierde keer te passeren. 2-4.
  Deze voorsprong moet toch te handhaven zijn, zou je denken? Natuurlijk is dat zo, Kagia heeft de smaak te pakken en verschuift de aanval steeds meer richting het doel van de tegenstander.
  Stan komt er goed uit na een mooi balletje van Thomas en Jorit kan ook nog een schot op doel wagen. Beide acties leveren geen extra goal op, maar zet RCL wel meer vast op eigen helft.
  Ryan wisselt met Rens, en het volgende doelpunt is alweer aanstaande.
  De 2-5 komt bij Maik vandaan, nadat Stan goed werk verricht kan Maik de bal oppikken. De verre hoek is het eindstation van dit harde schot.
  Kagia maakt er soms een beetje gallery play van, dit tot frustratie van de tegenstander. Helaas is het voor onze tegenstander nog niet gedaan na de 2-5.
  De 2-6 komt er ook nog op de valreep bij als Maik nog een keertje de keeper kan passeren.
  2-6 is de eindstand in deze bewogen wedstrijd, Stan had nog even de zevende op zijn slof, maar helaas ging dat schot maar net naast het doel.

  Het doel is vandaag weer een aantal keer gehaald, 6x, eigenlijk 7x als je die kopbal van Jorit mee telt. Met deze mooie 2-6 overwinning zet Kagia O17-1 zichzelf op de 5e plaats in de competitie.

  Raymond.