• Rabobank LAV Cup, poule E - Ook Warmunda geen partij voor Kagia

  14 nov 2018
 • Rabobank LAV Cup, poule E- Alles wat Kagia momenteel aanraakt, lijkt te veranderen in goud. De Lisserbroekers pakken wekelijks uit in competitieverband en hebben ondertussen een grote voorsprong opgebouwd in de derde klasse B. Een periodetitel werd al uitbundig gevierd en gisteravond werd ook de tweede wedstrijd in dit toernooi tot een goed einde gebracht. Eerder werd FC Lisse al verslagen en nu moest Warmunda ruimschoots met de billen bloot (8-0). Voor de pauze kon de ploeg van Ayhan Gargili nog enigszins in de buurt blijven, maar de Kagianen weigerden de teugels te laten vieren na de pauze.

  Dat Warmunda een lastige avond tegemoet zou gaan, stond op voorhand eigenlijk al wel vast. De Warmonders kampen het gehele seizoen al met blessures en er moet wekelijks flink geïmproviseerd worden door de oefenmeester. Dat was ook nu niet anders. Uiteraard wilden de blauw-witten er wel een echte wedstrijd van maken en dat lukte vrij redelijk voor de rust. Wel kon Rick Verdegaal al vroeg de 1-0 binnen knikken na een voorzet op maat van Rens Lamboo. De middenvelder had na een halfuur een fraaie steekbal in huis, waar Tijs van der Schinkel wel raad mee wist (2-0). Warmunda prikte weldegelijk wat terug en de thuisploeg moest het vooral hebben van wat pogingen uit de tweede lijn. Op slag van rust vond Emre Peker Ouassim Bakiri. Zijn inzet werd op knappe wijze verwerkt door Jens Gort. De jongeling stond sowieso zijn mannetje tussen de palen (op de foto met zijn pa Rob, die de medische staf invult bij Kagia).

   

 • In de tweede helft werd het krachtsverschil beduidend groter. De handelingssnelheid bij de trotse koploper lag aanzienlijk hoger en Warmunda moest alle zeilen bijzetten om een grote score te voorkomen. Dat lukte niet mede omdat Rens van der Zwet, ook al jeugdig, tot tweemaal toe in korte tijd werd gepasseerd door een eigen speler. Daarna denderde Kagia onverdroten door naar 8-0. Roy Hogewoning haalde verwoestend uit na een uitstekende aanvalsopzet voor de 5-0 en kort daarop pakte ook Dirk Jan Ligtenberg zijn goaltje mee. Warmunda kreeg aan de overkant nog wel een paar kansen, maar Gort wilde zijn doel schoon houden en slaagde daar ook in.

  Lamboo deed de bezoekers een kwartier voor tijd nog meer pijn en tegen sluitingstijd bekroonde de middenvelder zijn uitstekende optreden ook nog eens met een benutte strafschop. Daarna vond de arbiter van dienst het wel welletjes. Kagia bewees zo andermaal in grote vorm te verkeren en de vraag is zo zoetjes aan door wie het team van René Ras nog gestopt kan worden. De kans is levensgroot dat Kagia sowieso zal uitkomen in de tweede ronde van dit toernooi en op competitieniveau kan de komende weken nog meer afstand worden genomen van ploegen die vooraf hoog werden ingeschaald. Ras: ,,We konden in deze pot na de rust flink wisselen en dan zie je dat het er niet minder op wordt. Dat is prettig werken voor een trainer. Toch moeten we niet verslappen in een wedstrijd en dat heb ik gelukkig nauwelijks gezien. Als we dat ook in de competitie kunnen opbrengen, kan het allemaal nog mooier worden. In elk geval moeten we voorkomen dat Kagia de tegenstander van zichzelf wordt nu het zo voortvarend loopt.”

  Gargili staat er met Warmunda heel anders voor, maar zal ook hebben gezien dat zijn ploeg bij vlagen weldegelijk redelijk voor de dag kwam. Afgelopen zondag speelde de Overbos-bewoners niet en ook komend weekend staat er een vrij weekend gepland. Voor de trainer is het te hopen dat geblesseerde spelers terugkeren en dat de huidige groep fit blijft. Dan moet er een stijgende lijn gepakt kunnen worden.

  Basisopstelling Kagia: Gort, Timmermans, Verdegaal, Lobbezoo, Hoeijenbos, Van der Veek, Lamboo, Sluijmer, Van Kesteren, Van Beelen, Van der Schinkel.

  Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Van de Wetering, Arnst, Van Noort, Kortekaas, Mastemaker, Naciri, Harmouch, Van Rijn, Bakiri, Peker

   

  Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/lav-cup/rabobank-lav-cup-poule-e-ook-warmunda-geen-partij-voor-kagia/