• Tweevoudig doelpuntenmaker Elwin Kool

  • Rabobank LAV Cup, poule E: Kagia is goed begonnen aan het toernooi. Bij min of meer de buren van FC Lisse werd een 1-3 zege opgehaald. Beide trainers waren uitermate tevreden met het optreden van hun eigen ploeg. Voor de geel-blauwen was het de eerste kennismaking met het toernooi.

    Richard van Heulen, geruime tijd speler van het eerste op Ter Specke, over de nederlaag in de eerste ontmoeting: ,,Het was even puzzelen voor ons, want we hadden op dezelfde avond een wedstrijd met O23 in de zogeheten Future Rules Football League bij Quick Boys. Dus ik had jongens van het tweede ter beschikking, maar ook diverse junioren. Zo speelde Bommel Schippers mee uit de B-junioren en heb ik ook door gewisseld met wat andere jongens van de B-en A-junioren. Dat ging lang niet verkeerd. Vooral in de eerste vijfentwintig minuten hebben we volwassen gespeeld en gaven we niets weg. Uiteindelijk gingen we met 0-1 rusten, maar kort na rust leverde een vrije trap van Kai Gerritsen de gelijkmaker op. In de slotfase moesten we helaas capituleren. Na de 1-2 waren we even niet bij de les, en werd het direct 1-3. Maar dat geeft niets. Dit was heel leerzaam voor deze jongens en vergeet niet dat Kagia gewoon een leuk elftal heeft staan. Dit soort potjes zijn heel bruikbaar en daarom gaan we ook proberen de groepsfase te overleven. In de volgende wedstrijd zal ik vast ook weer wat andere jongens kunnen benutten, die nu dus niet voor handen waren. Ik prijs in elk geval onze jeugdopleiding, want ik heb kunnen zien dat er talenten aankomen."

    Ook collega Rene Ras beleefde een leuke avond. ,,Ik heb een jeugdig FC Lisse gezien met veel spelers met genoeg vaardigheden. Daardoor werd het een leuke pot en aanvankelijk was er geen sprake van grote verschillen. Over de hele wedstrijd kregen we zeker wel meer kansen en de uitslag is dan ook in lijn met wat ik zag. Ook wij kozen ervoor om ook andere jongens te zien spelen. Dat geeft je als trainer weer nieuwe inzichten. Zo kon Elvin Kool opvallen met twee treffers. Dat is natuurlijk leuk voor zo’n negentienjarige speler. Hij maakte de 0-1 tien minuten voor rust en de 1-3 (op aangeven van Joey Beelen), nadat Dorus van der Voort de 1-2 had binnen gewerkt, pakweg tien minuten voor tijd. Al met al was dit voor iedereen dus geen verloren avond en dat is de meerwaarde van dit toernooi. Nu op naar zaterdag, want we willen uiteraard in schwung blijven."